perjantai 31. joulukuuta 2021

Kevätamaryllis pinkaisi kasvuun

Kevätamaryllis kuulosti niin hauskalta, että päätin heti kokeilla onnistuisinko ajoittamaan amarylliksen kukinnan kevääksi. Tai tarkemmin helmikuuksi, sillä se on jo puutarhurille melkein kevättä. No kuinkas sitten kävikään. Sipulista pinkaisi kasvuun heti muutama nuppuvarsi. Saas nähdä, tuleeko tästä sittenkään kevätamaryllis.


Kevätamaryllis vai jouluamaryllis...

Kevätamaryllis ja jouluamaryllis ovat siis samoja kasveja, niiden kukinta vain ajoitetaan joko jouluun tai kevääseen. Siitä niiden nimitys. Erikoisempien amaryllisten kukat ovat niin kauniita ja ajattomia, joten ne sopivat hyvin myös kevätkukaksi, ainakin minun mielestäni 😊

Kuvassa keskellä on 2,5 kuukautta sitten istutettu amarylliksen sipuli. Sen olisi kuulunut kukkia jo aikaa sitten, mutta amaryllikset on tunnetusti yksilöllisiä. Vasemman puoleinen on istutettu marraskuun puolessa välissä ja oikeanpuoleinen parisen viikkoa sitten. Tällä viimeksi istutetulla on nuppu kasvamassa hassusti vinoon. Se oli siis tarkoitettu kevätamaryllikseksi. Toisaalta onhan nämä aika keväisiä näin nupullisenakin, vai mitä?


 

Viime joulun amarylliksistä kevätamarylliksiä...

Olen säilyttänyt viime vuodelta amaryllikset ja ne on siirretty talvilepoon eri aikoina. Yleensä olen laittanut ruukkuihin pienet nimilaput ja niihin talvilepoon siirron päivämäärän. Syksyllä en sitä tehnyt, vaan laitoin ne siirtojärjestyksessä pöytätasolle. Kävi sitten niin hassusti, että innokas siivooja siirsi ruukut toiseen paikkaan ja siinä meni ruukkujen järjestys aivan sekaisin. Jatkossa käytän nimilappuja, sen tästä taas opin.

Sipulin on oltava 2-3 kuukautta talvilevossa eli kuivana. Koska osa sipuleista oli siirretty talvilepoon vasta marraskuussa, niin en ole istuttanut niistä kuin sen pienimmän sipulin uuteen multaan.
Nyt seuraavana kasvavan kuun aikana aioin vaihtaa kaikille sipuleille uudet mullat ja kastella samalla niitä. Jännä nähdä, saanko näistä nyt niitä kevätamarylliksiä vai tekevätkö vain lehtiä.

Tällä amarylliksellä on muhkea sipuli ja edelleen hyvät juuret. Todennäköisesti tästä tulee kukkiva  kevätamaryllis 😊
Multanahan sillä on 100% sammalta eli Kasvusammalta. Sammal tuntuu sopivan tosi hyvin näille amarylliksen sipuleille. Olen ennenkin istuttanut sipulit siihen.

Ruukussa on se pieni amarylliksen sipuli, jolle olen jo vaihtanut uuden kasvusammaleen. Sen siirsin talvilepoon kesällä, koska ripsiäiset vioittivat sen lehdet täysin. Sipuli on niin pieni, että se ei ehkä jaksa kukkia. 
On kyllä jännä nähdä, miten nämä lähtevät kasvuun ja tuleeko niistä kevätamarylliksiä.

Amarylliksen hoidosta enemmän Amarylliksen säilytys ja hoito -postauksessa.

Istutus ja hoito kuun mukaan...

Istutan nämä sipulit siis kuun mukaan kasvavalla kuulla. Seuraava ajankohta alkaakin 3.1.2022. Nupullisia kastelen pienellä vesimäärällä kuun mukaan Kastelupäivinä. Vasta istutettuja sipuleita kastellaan vähemmän siihen asti, kunnes nuppuvarsi on näkyvissä.


Iloista ja mielenkiintoista uutta vuotta 2022!

Puutarhaterveisin Sari


maanantai 27. joulukuuta 2021

Vaaleanpunainen amaryllis `Rozetta`

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Nyt vaaleanpunainen kerrottu amaryllis `Rozetta` kukkii upeasti useammalla kukalla. Näitä on itseasiassa kaksi ruukkua, joista tämä toinen aloitti kukkimisen jo hieman aiemmin. Ovat kyllä todella kauniita, jo värinsäkin puolesta 😊

Kerrottu vaaleanpunainen amaryllis `Rozetta`...

Tämän `Rozetta` lajikkeen kukan terälehdessä on keskellä vaalea kapea raita. Se tekee kukasta monisävyisen ja vielä kun se on kerrottu, niin kukka on aivan huikean kaunis.

Toisen `Rozetta` amarylliksen kukkavarressa on vihreä rusetti, ihan vain koristeena. Valkoisessa kerrotussa amarylliksessa on samaa rusettinauhaa. Nämä amaryllikset olivat nimittäin lähekkäin ja näin niistä tuli kauniimpi asetelma. 

Valkoinen ja vaaleanpunainen kerrottu amaryllis...

Kuten kuvasta näkyy, nämä vaaleanpunaiset ovat paljon matalampia, mitä tämä valkoinen kerrottu amaryllis. Näin kun ne ovat erikorkuisia, niin niistä saa kivan asetelma.

Uusi kukkavarsi pilkistää jo sipulista...

Kummastakin sipulista pilkistää kukkavarren alku eli tiedossa on pitkä kukinta-aika. 

Amarylliksen eli ritarinkukan hoitovinkit löydät Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksesta.


Sain nämä `Rozetta` lajikkeen amaryllikset Huiskulasta. Ne ovat heillä tämän joulun uutuuslajikkeita eli ne on kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla. 
Niitä on todennäköisesti näkynyt myynnissä kukkakaupoissa ja -myymälöissä pitkin Suomea. Huiskula kun on iso kasvihuonepuutarha.

Mukavaa viikkoa!

Terveisin Sari

perjantai 24. joulukuuta 2021

Tunnelmallista joulua joulukukilla - 24. luukku

Joulukukat tuovat tunnelmallista ja kaunista joulua. Minulle itselle joulukukilla on todella iso merkitys jouluna. Ne luo koko joulukuun ajaksi sitä rauhallista ja aitoa joulun tunnelmaa, ilman turhaa joulustressiä. Olen aivan ihastunut stressittömään ja oman näköiseen jouluun 🎄

Jouluruusulla tunnelmallista joulua...

Jouluruusu on selväsitkin tämän joulun joulukukkani. Se on juhlavan upea näin valkokukkaisena. Eli nämä ovat vaaleajouluruusuja (Helleborus niger) niin lehdettöminä kuin lehdellisinäkin versioina.



Jouluruusun hoito-ohjeita näet Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksesta.

Upea kerrottu amaryllis eli ritarinkukka...

Valkoisen kerrotun amarylliksen lisäksi nyt myös tämä vaaleanpunainen kerrottu amaryllis avasi kukkansa, juuri jouluksi. Aika upea tämäkin. Laitan siitä oman postauksen, kun kukat ovat vielä enemmän auki.
Amarylliksen hoito-ohjeet löytyvät Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksessa.



Iloista ja tunnelmallista joulua teille kaikille!


 Jouluterkuin Sari



torstai 23. joulukuuta 2021

Jouluinen metsäpuutarha parvekkeella - 23. luukku


Jouluinen metsäpuutarha on nyt valmis parvekkeella, kun jouluruusut on siirretty sieltä sisälle. Tänä vuonna parvekkeen teemana on muutenkin ollut metsäpuutarha, ihan keväästä asti, joten teema jatkuu edelleen näin jouluna. Suurin osa jouluparvekkeen kasveista on monivuotisia eli jatkavat kasvuaan parvekkeella sitten keväällä.

Jouluinen metsäpuutarha ja sen tontut...

Jouluinen metsäpuutarha on havukasvien puutarha. Siellä on katajia, pieni mänty ja kuusia sekä tietysti tonttuja ja männynkäpyjä. Tässä mietin, että onkohan nämä tontut sukulaisia sille kotitontulle, jolle koristelin kotitontun oven jouluiseksi. Sillä nämäkin ovat valkoisia 😄


Tällä jouluisella parvekkeella ei ole käytetty valoja lainkaan, koska siellä ei ole pistorasiaa. Ja myös sen takia, että parvekkeelta ei näy sisälle, kun verhot on iltaisin ikkunoiden edessä. Samalla se on myös ekologisempi, kun ei ole sähkönkulutusta.

Uusi kartiovalkokuusi ja vanha rungollinen kartiovalkokuusi...

Tässä kartiovalkokuusi, joka on hankittu täksi jouluksi. Olin vähän kahden vaiheilla, laittaako siihen joulupalloja vai ei. Vielä en laittanut, mutta ehkäpä aattona... 

Vanha rungollinen kartiovalkokuusi on jo neljättä joulua. Se on siis parvekkeella läpi vuoden. Nyt kun on kova pakkanen ja sen multapaakku jäässä, niin en ota sitä sisälle aatoksi. 
Se näyttää ihan erilaiselta, mitä uusi kartiovalkokuusi. Syynä on se, että ne ovat kasvaneet aivan erilaisissa olosuhteissa. 
Koristelin jo tämän pienillä vihreillä joulupalloilla, hillityn jouluiseksi. Männynkävyt sopivat hyvin joulukoristeeksi, vaikka nämä pikkupuut ovatkin kuusia 😀

Ruukullinen partamehitähtiä ja männynkäpyjä...

Tältä näyttää nyt partamehitähtiä täynnä oleva ruukku. Ne ovat kasvaneet niin ahtaaksi mättääksi, että yksittäinen mehitähti on pienikokoinen. Eli ensi keväänä nämä pitää jo jakaa.
Kaunishan tämä on näinkin, männynkäpyjen kanssa.

Jouluinen metsäpuutarha parvekkeella...

Havukasveilla saa helposti luotua metsäistä tunnelmaa. Etenkin metsämänty tuo mieleeni kotoisan metsän ja kartiovalkokuusikin muistuttaa paljon tavallista metsäkuusta. 
Jouluiseksi sen saa jo muutamalla koristeella kuten tontuilla, kävyillä ja joulupalloilla.

Tykkään muuttaa näitä erilaisia asetelmia ja siksi onkin kätevää, että kasvit ovat omissa ruukuissaan. Silloin niitä on helppo siirtää toiseen paikkaan. Esimerkiksi tämä pieni metsämänty on välillä tällä parvekkeen pöydällä ja välillä sivupöydällä lyhdyn luona. Ja joskus sisällä pöytäasetelman osana.

Jouluterkuin Sari

keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Pestyjä hyasintteja asetelmissa - 22. luukku

Pestyjä hyasintteja on helpompi käyttää erikoisemmissa asetelmissa. Koska niillä on edelleen juuret hyvässä kunnossa, niin ne voi keväällä istuttaa pihalle. Tässä nyt kaksi hyvinkin erilaista tapaa käyttää pestyjä hyasintteja asetelmissa.

Pestyjä hyasintteja - juuret sammaleella peitettynä... 

Tämä sinisistä hyasinteista tehty asetelma on ehkä kaunein, mitä olen tehnyt. Sinisen ja vihreän yhdistelmä on tosi ihana.
Näillä pestyt juuret on kiepillä sipulin alla ja sammalta on sipulin alaosan ympärillä niin, että sipulin yläosa näkyy. Jotta sammal pysyy paikallaan, sen ympärille on kiepautettu pari kertaa ohutta vihreää metallilankaa.

Pestyjä hyasintteja - lasikipoissa juuret näkyvissä...

Tässä ne hyasintit, jotka oli Hyasintin pesu ja kauniit juuret -postauksessa. Toisen niistä laitoin hyasinttimaljakkoon, koska sen juuret olivat niin isot ja kauniit.
Toisella hyasintilla oli paljon pienemmät juuret, joten se päätyi pieneen lasimaljaan.

Sammal ikään kuin kiilaa tämän sipulin paikalleen, kun sitä on sipulin ja lasimaljan reunan välissä. Siten hyasintti pysyy pystyssä. Sammal sopii muutenkin tähän asetelmaan todella hyvin.
Matalassa lasimaljassa on erilaista sammalta, mitä lasimaljakossa. Lasimaljakossa sammal on vain koristeena, sillä hyasintin juuret pitävät hyasintin pystyssä.


Pestyjen hyasintin juurilla on hyvä olla vettä. Sipulia ei saa upottaa veteen, mutta juuret voivat olla kokonaan vedessä.

Ohjeet hyasintin pesuun löydät Hyasintin pesu ja kauniit juuret -postauksesta.

Lisää postauksia pestyistä hyasinteista...


Jouluterveisin Sari




tiistai 21. joulukuuta 2021

Joulupihan pikkulinnut ja oravat - 21. luukku

Joulupihan pikkulinnut ja oravat saavat tietysti ravitsevaa ruokaa, etenkin kun nyt on kunnon pakkanen. Ja itse asiassa pikkulinnut ovat todella tärkeitä puutarhurille, joten ne huomioidaan meidän pihalla läpi vuoden. Samalla pääsee seuraamaan lintujen ja oravien puuhia, mikä luo aina hyvää mieltä.


Talitanko antaa energiaa pikkulinnuille pakkasilla...

Pikkulinnut saavat hyvää rasvaa talista. Meillä on linnuille tarjolla taas näitä kotimaisia talitankoja, joissa on myös siemeniä seassa. Näistä ei tipu maahan sitä pientä taliroskaa, mitä halvoista talipalloista irtoaa. Lisäksi linnut ovat selvästikin mieltyneet enemmän näihin kotimaisiin talitankoihin.
Lisää näistä talitangoista Linnuille verkoton talitanko -postauksessa.

Tali on hyvää ruokaa mm. kaikille tiaisille, varpuselle, pikkuvarpuselle ja tikoille. Jopa käpytikat ovat oppineet syömään talia tämän linnunruoan suojahäkin raoista.


Ei naakkalaumaa eikä rottia, kiitos!

Meillä on nykyään kolme talitankoa tarjolla linnuille ja kaikki ovat linnunruoan suojahäkkien sisällä. Metallinen suojahäkki estää naakkoja, harakoita ja variksia rohmuamasta talia. 
Meillä ei yleensä ole naakkoja pihalla, vaikka niitä alueella on. Kerran laitettiin tikkaa ajatellen, talitangot roikkumaan oksiin ilman suojahäkkiä ja heti tuli iso naakkalauma syömään talia. Ne syövät tosi nopeasti talit ja pikkulinnuille ei jää mitään.
Linnunruoan suojahäkki testissä -postauksessa on enemmän tästä kotimaisesta suojahäkistä.

Kun talitanko on sellainen, että siitä ei tipu talimurenaa maahan, se ei houkuta rottia pihalle. Lisäksi kun talitanko roikkuu puusta metallilangalla on suojahäkin sisällä, sekään ei ole rotalle helposti saatavana.
Kuvassa on naakka ja kuvan oton jälkeen, laitettiin talitanko linnunruoan suojahäkkiin 😊

Siemeniä joulupihan pikkulinnuille...

On myös lintuja, jotka eivät syö talia vaan siemeniä. Niille sopii auringonkukan siemenet, murskattu maapähkinä, kaura ja hirssi.
Tässä lintujen ruokintateline roikkuu ison pensaan oksistossa, jonne pikkulinnut pääsevät suojaan.
Lintujen ruokintatelinekin on hyvä olla sellainen, ettei siihen pääse rotta ja ettei linnut ulosta siemenien sekaan. Tietenkin maahan varisseita siemeniä ja roskia on aina välillä hyvä poistaa. Ja jos asuu alueella, jossa on rottia, niin lintujen ruokintaa on hyvä harkita useamman kerran tai ainakin tehdä ruokinta niin, ettei rotat pääse linnunruokaan.

Pihan oraville oma oravien ruokintalauta...

Oraviakin voi ruokkia pihalla. Niille on rautakaupoissa myynnissä tallaisia oravien ruokintalautoja. Tässä kansi on metallia, mutta niitä on myös puisella kannella. Oravat oppivat nopeasti hakemaan siemeniä ruokintalaudan sisältä, kuten kuvasta näkyy.
Tästä enemmän Oravien oma ruokintalauta -postauksessa. Näin kun niillä on oma ruokintalauta, ne jättävät lintujen ruokintapaikat rauhaan. Silloin kaikille riittää ruokaa 😊

Pikkulinnut suojassa linnunpöntöissä...

Näin pakkasilla pikkulinnut menevät usein linnunpönttöihin suojaan. Tämänkin kuvan otin ennen kuin pakkanen kiristyi. Silloin useampi tiainen kävi kurkkimassa yläpihan linnunpönttöihin. Niillä ei nyt ollut pesäpöntön etsintä mielessä vaan suojapaikan haku.
Siksi linnunpöntöt ovat tärkeitä myös talvella.
Linnunpönttö on tärkeä pihan linnuille -postauksessa enemmän näistä linnunpöntöistä.


Jouluisin terveisin Sari

maanantai 20. joulukuuta 2021

Fengshui metalli-elementti jouluna - 20. luukku

 
Mikäli kotisi kaipaa fengshui metalli-elementtiä, saat tuotua sitä näillä postauksen joulukukilla. Tai jos tiedät, että näin talviaikaan metalli-elementistä on sinulle iso apu, saat lisättyä sitä helposti näillä kukilla. Ja joka tapauksessa jouluiset metalli-elementin kukat tuovat kaikille hyvin juhlavaa ja rauhallista joulutunnelmaa.

Valkoiset hyasintit, kuva yläpuolella, ovat loistavia fengshuin metalli-elementin edustajia. Lisäksi niissä on myös ihanan vahva tuoksu. 


Muhkeat valkoiset joulutähdet fengshui metalli-elementti...

Mitä enemmän kukkaa, sitä enemmän se on kyseistä fengshui-elementtiä. Joten tämä joulutähtiasetelma Helsingin Talvipuutarhassa oli todella metallinen. Ja upean näyttävä!

Juhlava amaryllis myös metalli-elementtiä...

Yksi suosikeistani joulukukissa on tämä kerrottu valkoinen amaryllis eli ritarinkukka. Tämä on niin juhlava ja mykistävän upea. Ja näin valkoisena tietysti metallia.

Tyylikäs valkoinen atsalea...

Valkoisia joulukukkia on siis paljon ja ne ovat yhä suositumpia joulukukista. Monelle atsalea on se ainoa oikea jouluajan kukka ja siitäkin löytyy näitä valkoisia lajikkeita. Eli metalli-elementtiä on todella helppo tuoda joulukotiin kukilla.

Mihin nämä kukat kannattaa sijoittaa...

Siihen vaikuttaa moni asia, kuten se tuleeko kukka tukemaan sinua vai tasapainottamaan kodin energiaa. Siinäkin tapauksessa vielä riippuu siitä, minkä epätasapaino vaatii korjausta metalli-elementillä. Valkoisia kukkia ei siis sijoiteta automaattisesti baguan metalli-elementin alueille.

Jos sinulla ei ole tiedossa kotisi fengshuin tarkempaa tilannetta, niin voit sijoittaa valkoiset kukat intuitiivisesti kohtaan, missä ne viihtyvät ja jossa niitä näkee usein. Siinä ne ilahduttavat kaikkia ja samalla tuovat rauhoittumista ja juhlavuutta jouluun.

Joulukukkien kasteluohjeita löydät Joulukukkien kastelu kuun mukaan -postauksesta. Tänään sekä huomenna 21.12.2021 onkin sisäkasvien kastelupäivä.

Fengshuin 5 elementtiä...


Metalli on siis yksi viidestä fengshuin elementistä. Ne muut neljä on tuli, maa, vesi ja puu. Kirjoitan niistä sarjan tänne joulukalenteriin. Viime viikolla olikin jo juttu vesi-elementistä.


Olen siis fengshui-konsultti ja erikoistunut puutarhan fengshuihin. Siihen liittyy myös osana sisäkasvit ja kukat.


Jouluterkuin Sari

sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Pieniä kukkia, sammalta ja adventtikynttilät - 19. luukku

Pieniä punaisia kukkia ja sammalta on nyt tänään adventtikynttilöiden koristeena. En ole ihan varma, pidänkö näistä kukista. Toisaalta tämä on hauska kokonaisuus, mutta jokin tässä ei miellytä  minua. Taidan pitää enemmän yksivärisistä kukista tai toisen muotoisista.  Mutta aina kannattaa kokeilla, niin sitten tietää... näinhän se on 😊


Pieniä punaisia krysanteemin kukkia ja sammalta...

Etsin siis punaisia leikkokukkia tähän adventtikynttiläasetelmaan. Kukkien tuli olla aika matalia, jotta ne jäävät kynttilän liekin alapuolelle. Löysin vain tätä pienikukallista krysanteemia leikkokukkana. Siitä oli kyllä helppo leikata kukat irti ja tehdä niistä tämä asetelma. 




Pienet maljakot ja sammalta peittona...

Kynttilöiden väleissä on pienet maljakot, joihin saa vettä näille krysanteemin kukille. Kivasti sammal peittää maljakot hyvin. Näin krysanteemit kestävät pidempään. 

Olisi kiva kuulla mielipiteesi tästä. Onko tämä hyvä vai aivan kamala? 😄


Leppoisaa adventtisunnuntaita!

Jouluterveisin Sari


lauantai 18. joulukuuta 2021

Huonemänty eli hopeapinja pöytäkuusena - 18. luukku

Huonemänty eli hopeapinja on suosittu pienenä jouluisena pöytäkuusena, siis pöytämäntynä. Sitä on myös lumihuurrettuna, mutta minulla on se ihan luonnollisen vihreänä. Olen tässä miettinyt, että laittaisiko siihen joulupalloja vai ei. Se on nimittäin kaunis ihan näin luonnollisenakin.


Huonemänty eli hopeapinja Pinus pinea `Silver Crest`...

Tämä huonemänty on siis ihan huonekasvi meillä. Se on nimittäin kotoisin Etelä-Euroopasta ja moni saattaakin muistaa nähneensä siellä matkustaessaan upeita ja korkeita pinjoja. Tämä on sen harmahtava lajike.
Jännä nähdä, miten pitkään saan sen viihtymään. Toivottavasti ihan ensi jouluun asti 😊

Huonemänty pöytäkuusena hoito-ohje...

Huonemänty eli hopeapinja (Pinus pinea `Silver Crest`) viihtyy valoisalla paikalla, sillä mäntyjen tavoin se vaatii valoa. 
Sitä ei kannata laittaa lämpöpatterin tai takkatulen lähelle. Parhaiten se viihtyy viileähkössä huoneessa, jossa on 10-15 astetta. Se pärjää myös huoneenlämmössäkin eli on aika sopeutuva.

Sitä ei saa päästää täysin kuivumaan eli huoneenlämmössä sen mullan kosteutta on hyvä tarkistaa päivittäin, niin oppii sille hyvän kastelurytmin. Se ei pidä kuitenkaan siitä, että multa on jatkuvasti märkää. Viileässä huoneessa sitä kastellaan vasta, kun mullan pinta on selvästi kuivahtanut. Siis käytännössä paljon harvemmin.
Huonemäntyä voi myös sumutella vedellä.

Tavallisen metsämännyn taimi... 

Suloinen pieni metsämännyn taimi näyttää nyt tältä. Kaivoin tämän viime jouluksi seinänvierustan sepelistä, johon se oli siemenestä lähtenyt kasvamaan. Meillä ja naapuruston pihoilla on siis isoja mäntyjä.
Tämä pieni metsämännyn taimi on kasvanut kivasti uutta, sillä viime jouluna sillä oli vain yhdet sivuoksat. Kuvia siitä silloin Pieni mänty joulupuuna -postauksessa.

Metsämännyn neulaset näyttävät kyllä tosi pitkiltä huonemäntyyn verrattuna 😊


Kartiovalkokuusta näkee myös nyt myytävän pöytäkuusena. Osa niistä on leikattu muotoon, kuten minulla se rungollinen yksilö. Siitä kuvia Joulupuuna kartiovalkokuusi ruukussa -postauksessa.

Jouluterveiset Sari


perjantai 17. joulukuuta 2021

Fengshui vesi-elementti jouluna - 17. luukku

Mikäli kotisi kaipaa fengshui vesi-elementtiä, saat tuotua sitä myös joulukukilla. Näin talviaikaan harvemmin on tarvetta vesi-elementille, mutta jos kuitenkin kaipaat sen tukea niin siihen on useampi vaihtoehto. Kuvassa on multiflora hyasintti, jonka sipulista kasvaa monta kukkavartta.

Siniset hyasintit fengshui vesi-elementtiä... 

Taitaa ainoa sininen joulukukka olla hyasintti. Sitä on kahdenlaista, joista kuvia Multiflora hyasintti ja tavallinen hyassintti -postauksessa.
Hyasintti on tosi näyttävä, kun sitä on useampi asetelmassa. Alla olevat runsaat hyasinttiasetelmat on Helsingin Talvipuutarhasta aiemmilta vuosilta. Aivan upeita! Kaikki eivät vain kestä hyasinttien vahvaa tuoksua. 





Jos ei ole erittäin tuoksuherkkä, niin voi laittaa hyasintit lasikuvun alle tai isoon kannelliseen lasipurkkiin. Tietysti kannen on oltava silloin raollaan. Lasisylinteri on myös kätevä hyasinteille, siitä enemmän Joulukukat kissaperheessä lasisylinteriin -postauksessa.

Musta ja tummansininen fengshui vesi-elementtiä...

Jos siniset hyasintit eivät sovi ja haluat tuoda kotiisi vesi-elementtiä, niin voit käyttää silloin mustaa tai tummansinistä väriä.


Talvi on fengshuin vesi-elementtiä...

Eri vuodenajat edustavat tiettyä elementtiä. Talvi on siis vesi-elementtiä ja siksi talvella harvemmin sitä tarvitaan lisää tukemaan tai korjaamaan kodin elementtien tasapainoa, ainakaan isompana määränä.

Mihin nämä kannattaa sijoittaa...

Siihen vaikuttaa moni asia, kuten se tuleeko vesi-elementti tukemaan sinua vai tasapainottamaan kodin energiaa. Siinäkin tapauksessa vielä riippuu siitä, minkä epätasapaino vaatii korjausta vesi-elementillä. Vesi-elementtiä ei siis sijoiteta automaattisesti baguan vesi-elementin alueelle pohjoiseen.
Jos sinulla ei ole tiedossa kotisi fengshuin tarkempaa tilannetta, niin voit sijoittaa nämä intuitiivisesti kohtaan, missä niitä näkee usein.

Fengshuin 5 elementtiä...

Vesi on siis yksi viidestä fengshuin elementistä. Ne muut neljä on metalli, puu, tuli ja maa. Kirjoitan niistä sarjan tänne joulukalenteriin. Alla linkit muihin postauksiin.


Olen siis fengshui-konsultti ja erikoistunut puutarhan fengshuihin. Siihen liittyy myös osana sisäkasvit ja kukat.

Jouluterveisin Sari