lauantai 4. joulukuuta 2021

Fengshui puu-elementti jouluna - 4.luukku

Mikäli kotisi kaipaa fengshui puu-elementtiä, näillä erilaisilla jouluhavuilla saat helposti lisättyä sitä kotiisi. Tai jos tiedät, että itse tai perheenjäsenesi tarvitsee tähän aikaan vuodesta puu-elementtiä, silloinkin jouluhavuista saa nopean avun. Ja onhan ne muutenkin kivoja tasapainottamaan kodin fengshuita ja tuomaan joulutunnelmaa.

Fengshui puu-elementti jouluna...

Fengshuin puu-elementtiä on siis vihreät kasvit ja näin jouluna erityisesti havukasvit ruukkukasveina. 
Sillä näitä erilaisia ruukussa kasvavia havukasveja näkee nyt paljon myymälöissä. Ehkäpä tämä valesypressi on niistä se yleisin ja helpoin. Sypressin hoito-ohjeet näet Sypressit tuovat vihreyttä -postauksesta.


Mihin havukasvi kannattaa sijoittaa... 

Siihen vaikuttaa moni asia, kuten se tuleeko havukasvi perheenjäsentä tukemaan vai tasapainottamaan kodin energiaa ja siinäkin tapauksessa vielä riippuu siitä, minkä epätasapaino vaatii korjausta. Havukasvia ei siis sijoiteta automaattisesti baguan puu-elementin alueille. 
Jos sinulla ei ole tiedossa kotisi fengshuin tarkempaa tilannetta, niin voit sijoittaa havukasvin kohtaan, jossa se viihtyy ja jossa sen näkee usein. Siinä se ilahduttaa kaikkia ja samalla tuo joulutunnelmaa.

Iso vai pieni havukasvi...

Mitä isompi havukasvi on, sen suurempi vaikutus sillä on. Tällainen pieni joulumänty on jo niin mini, että enemmän puu-elementtiä antaa viereinen jouluruusu vihreine lehtineen. Eli havun tilalla voi käyttää muutakin vihreää kasvia.
Tietysti perinteinen vihreä joulukuusi on vahva puu-elementti, joka toimii myös fengshuissa hyvänä tehosteena. 

Fengshuin 5 elementtiä...

Puu on siis yksi viidestä fengshuin elementistä. Ne muut neljä on tuli, maa, metalli ja vesi. Kirjoitan niistä myöhemmin täällä joulukalenterissa.

Olen siis fengshui-konsultti ja erikoistunut puutarhan fengshuihin. Siihen liittyy myös osana sisäkasvit ja kukat.

Jouluisin terveisin Sari4 kommenttia:

 1. Tämä minihavupuumetsäsi on söpöyden huippu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan ihastunut näihin minihavupuihin. Nämä on niin suloisia :)
   Täksi jouluksi hankin uuden pienen kuusen, joka menestyy talven parvekkeella. Se on myös aika hauska minijoulukuusena. Laitan siitä oman postauksen, vähän lähempänä joulua.

   Poista
 2. Meillä jouluinen havu on juurikin joulukuusi!
  Toki tänä vuonna joudumme hieman harkitsemaan sitä, kun kissanpentu kiipeää ihan joka paikkaan. Ehkä kuusen voi kiinnittää koukulla kattoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuusi olisikin tosi mielenkiintoinen kiipeilypuu, kissan mielestä. Ehkäpä se kattoon kiinnittäminen on hyvä ratkaisu, niin ei satu vahinkoa. Ja toivottavasti teillä ei ole lasisia kuusenkoristeita...

   Poista