keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Fengshui tuli-elementti jouluna - 8. luukku

Mikäli kotisi kaipaa fengshui tuli-elementtiä, saat tuotua sitä näillä postauksen kukilla. Tai jos tiedät, että näin talviaikaan tuli-elementistä on sinulle iso apu, saat joulun aikaan lisättyä sitä helposti näillä joulukukilla. Ja joka tapauksessa jouluiset tuli-elementin kukat tuovat kaikille energiaa ja lämmintä joulutunnelmaa.

Punaiset kruunuvuokot fengshui tuli-elementtiä...

Nämä punaiset kruunuvuokot eli Anemonet ovat hieman erikoisempia joulukukkia, mutta aivan ihania. Leikkokukkina, sipulikukkien tapaan, ne kestävät maljakossa vain joitakin päiviä. Joten ne kannattaa ostaa vasta lähellä aattoa ja nupullisina. Nuput aukeavat nopeasti päästyään huoneenlämpöön.
Lisää näistä kruunuvuokoista Aneomone joulukukkana -postauksessa. 

Perinteiset punaiset joulutähdet...

Kun perinteisen punaista joulutähteä on näin runsas asetelma, se tuo paljon tuli-elementtiä tilaan. Mitä isommat kukat ja mitä enemmän kukkia, sitä enemmän tuli-elementtiä.
Punainen joulutähti voi olla myös leikkokukkana. Sen voi toki itsekin leikata maljakkoon, josta ohjeet löytyvät Punainen joulutähti palasiksi eli leikkokukaksi -postauksesta.

Amaryllis kuin liekehtivä fengshui tuli-elementti...

Tuli-elementin veikeä joulukukka on tämä liekehtivä amaryllis. Olen itse kasvattanut sen sipulista kukkivaksi, mikä on helppoa kotioloissa. Lisää tästä tulisesta amarylliksestä Veikeä amaryllis `Bogota` -postauksessa.


Mihin nämä kukat kannattaa sijoittaa...

Siihen vaikuttaa moni asia, kuten se tuleeko kukka tukemaan sinua vai tasapainottamaan kodin energiaa. Siinäkin tapauksessa vielä riippuu siitä, minkä epätasapaino vaatii korjausta tuli-elementillä. Punaisia kukkia ei siis sijoiteta automaattisesti baguan tuli-elementin alueelle etelään.
Jos sinulla ei ole tiedossa kotisi fengshuin tarkempaa tilannetta, niin voit sijoittaa punaiset kukat intuitiivisesti kohtaan, missä ne viihtyvät ja jossa niitä näkee usein. Siinä ne ilahduttavat kaikkia ja samalla tuovat energistä joulutunnelmaa.
Näiden kukkien lisäksi tuli-elementtiä on tietysti palavat kynttilät ja takkatuli.


Fengshuin 5 elementtiä...


Tuli on siis yksi viidestä fengshuin elementistä. Ne muut neljä on maa, metalli, vesi ja puu. Kirjoitan niistä sarjan tänne joulukalenteriin. Viime viikolla olikin jo juttu puu-elementistä.

Olen siis fengshui-konsultti ja erikoistunut puutarhan fengshuihin. Siihen liittyy myös osana sisäkasvit ja kukat.


Jouluterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Onpa hieno amaryllis! Mistä olet löytänyt sen? En ole nähnyt tuollaista missään myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä valitettavasti muista, mistä sen löysin. Voi olla, että se oli Korpikangas Siemen-Fröltä. Minulla oli viime vuonna useampi amarylliksen sipuli, eri paikoista hankittuna. Näitä erikoisempia amarylliksen sipuleita löytää etenkin siemeniä ja sipuleita myyvistä nettikaupoista, kuten Korpikankaalla. Kannattaa ajoissa, viimeistään lokakuussa, alkaa etsiä sipuleita, jolloin on runsain valikoima :)

   Poista
 2. Aika kiva juttu, että myös anemoneista tuli kertakaikkiaan joulukukkia, kun niille laittoi kaveriksi sammalta ja joulupalloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän monesta punaisesta leikkokukasta saa joulukukan, kun sitä hieman somistaa jouluisemmaksi. Nämä anemonet oli kyllä erityisen viehättäviä, perinteisten joulukukkien rinnalla.

   Poista