maanantai 14. joulukuuta 2020

Luukku 14 - Anemone joulukukkana

Tämä Anemone eli kruunuvuokko on kaunis joulukukkana. Siinä on juuri sitä perinteistä joulunpunaista ja vihreää, mitkä moni mieltää joulun väreiksi. Ja kuitenkin kukka on hieman erikoisempi näin joulun aikaan. Sitä on myös valkoisena, jos se väri miellyttää enemmän. 


Kruunuvuokko eli Anemone coronaria joulukukkana...

Olen selvästikin ihastunut tällaisiin kevyisiin asetelmiin. Nytkin laitoin nämä Anemonet yksittäin lasipulloihin isolle lautaselle. Tässä on siis niitä vain kuusi ja silti asetelma on aika runsaan oloinen. Näin kun avautuneilla kukilla on tilaa, niin niiden kauneus pääsee parhaiten esiin.


Anemonen keskusta on hyvin koristeellinen sekä kukan alla olevat lehdet veikeät. Tämä kuuluukin niihin kukkii, joita kannattaa katsoa läheltä 😊

Jouluinen kukka-asetelma sammaleesta ja Anemonesta...

Tästä tuli niin ihana, että taidan jatkossa ostaa näitä joulun pyhiksi. Vaikka yleensä en välitä punaisista joulukukista, mutta näissä on jotain viehättävää. Ehkä vihreät lehdet ja sammal tekee tästä niin jännän sykähdyttävän.

Anemone eli kruunuvuokko leikkokukkana...

Nämä myydään usein Anemone nimellä, vaikka sillä on virallisena suomenkielisenä nimenä kruunuvuokko. Niitä on myös muun värisenä, kuten sinisenä ja valkeana. Tätä jotkut laittaa pihallekin keväällä mukuloista, mutta se ei talvehdi ulkona.
Näin leikkokukkana ne kuluvat ns. lyhytikäisiin, kuten muutkin sipulikukat. Sen takia ne kannattaa ostaa lähes  nupullisena, niin ne kestävät pidempään kotona. Ja vasta lähellä jouluaattoa.
Jos vain mahdollista, kruunuvuokot kannattaa viedä yöksi viileälle kuistille. Itse vein asetelman viileään huoneeseen. Se pidentää niiden kestoa maljakossa. 
Tietenkään niitä ei kannata pitää lämpimän patterin tai takkatulen lähellä. Kukat ei myöskään kestä pakkasta.
Vettä kannattaa vaihtaa lähes päivittäin ja samalla leikata niiden varsista veitsellä vinosti pala pois eli uusi imupinta.

Muita jouluisia leikkokukkia...


Ihanaa joulun odotusta!

Jouluterkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Vau! Upea ja ihanan jouluinen tunnelma. Tuollaista kukkaa en ole ennen nähnytkään. Kiva postaus, oppii uutta.
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä sai minustakin niin ihanan jouluisia kuvia. Itse asiassa tämä Anemone on aika yleinen, tosin sinisenä ja etenkin kukkakimpuissa.
   Koetan saada tänne aina välillä jotain uuttakin, vaikka itsestä tuntuu, että kaikesta olen jo kirjoitellut ;)

   Poista