torstai 31. joulukuuta 2020

Suosituimmat postaukset 2020

Suosituimmat postaukset 2020 oli osin yllättäviä ja toisaalta myös hyvin ymmärrettäviä. Tätä koostetta oli jännä tehdä, sillä enpä ole aiemmin katsonut tilastoja postauksista näin kuukausittain. Haluan tässä samalla kiittää teitä lukijoita sekä blogin aktiivisia seuraajia - lämmin kiitos! Ilman teitä tätä blogia ei olisi.


Tammikuu - Linnuille verkoton talitanko...

Meidän pihan lintujen ruokintapaikalla testattiin talitankoja ja linnunruoan suojahäkkiä. Lintuja vieraili tuttuun tapaan ruokintapaikalla. Tammikuun suosituimpiin postauksiin kuului Linnuille verkoton talitanko eli talipötkö, jonka sisällä on sydänlanka, jolloin se ei tarvitse verkkoa ympärilleen.  Sen lisäksi luettuja postauksia oli kaikki kylvö- ja taimikasvatusjutut. Ja tietysti ajankohtainen Säilytä hyasintit kevätkukaksi


Helmikuu - Kuukalenteri ajoittaa puutarhatyöt...

Helmikuun suosituin postaus oli Kuukalenteri ajoittaa puutarhatyöt ja aikaa säästyy. Sitä en yhtään ihmettele, sillä moni jo ajoittaa puutarhatyöt kuun mukaan eli kuukalenterin avulla. Suosituin postaus taimikasvatuksesta oli tietysti Helmikuun kylvöjä, ihanaa -postaus.


Maaliskuu - Kuun vaiheet puutarhatöissä maaliskuussa...

Kylvöpostaukset olivat erittäin suosittuja maaliskuussakin, mutta niitäkin enemmän katseluja sai Kuun vaiheet puutarhatöissä maaliskuussa. Usein juuri siementen kylvöissä ja taimikasvatuksessa käytetäänkin kuun vaiheita, jotta siemenet lähtevät hyvää kasvuun. 
Maaliskuun kylvöjä -postaus oli myös hyvin suosittu, olihan maaliskuu 😊

Huhtikuu - Sammal pois nurmikosta eli testissä Sammalsyöppö...

Huhtikuussa eniten luettiin Sammal pois nurmikosta eli testissä Sammalsyöppö -postausta. Sekin oli silloin ajankohtaista monella pihalla kostean syksyn jäljiltä. Suosittuja oli myös Huhtikuun kylvöjä, Taimien latvominen ja muut taimien kasvatukseen liittyvät postaukset.


Toukokuu - Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin...

Toukokuussa suosituin postaus oli edelleen Sammal pois nurmikosta sekä hyvänä kakkosena Taimien latvominen -postaus.
Kolmantena oli sitten Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin?  Siinä jutussa kerron meidän kokemuksiamme eri talvetuspaikan pelargoneista ja ilman kasvivaloja.

Kesäkuu - Onko muurahaisista haittaa...

Itse hieman yllätyin kesäkuun suosituimmasta postauksesta eli Onko muurahaisista haittaa. Se varmaankin kertoo siitä, että monella pihalla muurahaisia oli paljon kesäkuussa. Voi kertoa myös kuivasta alkukesästä. Tai pionin nuppujen muurahaisista, joista ei onneksi ole haittaa pionille.

Kesäkuussa paljon luettuja oli myös Kitkemispäivät ja Suuri Kitkemispäivä. Se vuoden paras kitkemispäivä eli Suuri Kitkemispäivä osuukin juuri kesäkuulle, mikä selittänee postauksen suosion.

Suosittuja oli myös Lehtoakileija - helppo kylvää siemenistä sekä kestosuosikki Myskimalva, harmaamalvikki vai ruusumalva -postaus.


Heinäkuu - Myskimalva, harmaamalvikki ja ruusumalva...

Kesäkuussa jo aika suosittu postaus oli selvästi heinäkuussa vielä suositumpi eli Myskimalva, harmaamalvikki vai ruusumalva. Nämä kaikki kolme vaaleanpunakukkaista kasvia on perinnekasveja ja lisääntyvät hyvin siemenistä. Toinen suosittu postaus oli Mustialanruusu tuoksuva perinnekasvi ja sekin on muuten vaaleanpunakukkainen ihanuus.


Elokuu - Rikkaruohojen hävitys laattojen saumoista...

Elokuussa yksi luetuimmista oli Rikkaruohojen hävitys laattojen saumoista. Vaikka kesän kuivuus hillitsee rikkaruohojen kasvua, niin elokuun kosteus saa rikkaruohot taas roihahtamaan kasvuun. Eli ei mikään ihme tämän jutun suosiota. Edelleen postaus malvoista oli hyvin luettu.


Syyskuu - Syksy paras aika parantaa maata...

Syyskuun suosituimpiin postauksiin kuului Syksy paras aika parantaa maata. Siitä tulikin mieleeni, että jutun Kuupuutarhan kasvisuunnitelma pitääkin vielä viimeistellä. Syyskuun toinen hyvin suosittu postaus oli Kirjopeippi eli värinokkonen - pistokas talvisäilytykseen


Lokakuu - Verenpisaran talvettaminen...

Yllättäen lokakuun suosituin postaus on 9 vuotta vanha Verenpisaran talvettaminen. Samalla tavalla talvetamme edelleen vanhat verenpisarat ja uudetkin. Tosin näyttää siltä, että vanhat lajikkeet talvehtii paremmin. Toinen hyvin suosittu postaus oli Daalian istutus ja talvisäilytystesti, jossa testaan daalian juurakoiden talvetusta kylmiössä ja vanhassa kosteassa kellarissa.


Marraskuu - Oravien oma ruokintalauta...

Marraskuun suosituin postaus oli Oravien oma ruokintalauta. Ruokintalaudat ovat edelleen meidän pihalla käytössä ja oravien suuressa suosiossa. Testauksessa on parhaillaan uusi malli, josta kerron myöhemmin lisää. 

Toinen suosittu postaus oli Yök, villakilpikirva... siis aika tehdä ötökkätarkistus. On muuten nytkin tosi ajankohtainen aihe, kun joulun aikaan tuli taas paljon uusia kukkia kotiin. Samoin Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postaus oli suosittu jo näin marraskuussa.


Joulukuu - Amarylliksen säilyttäminen ja hoito...

Suosituin postaus joulukuussa oli Amarylliksen säilyttäminen ja hoito. Sillä perusohjeella on aika helppo saada joulun amaryllikset kukkimaan uudelleen ensi vuonnakin. Toinen suosittu oli Jouluruusun säilytys ja hoito. Näiden lisäksi muut joulukukkapostaukset ovat aika tasaisen suosittuja.


Kun katsoo näitä blogijuttuja taaksepäin, niin olipas taas mukava puutarhavuosi. Mitä nyt myyrä söi vanhojen daalioiden juurakoita pahasti tai metsäkauriit uudet tulppaanit. Näistä huolimatta vuosi oli varsin mukava 😊

Vai mitenkäs teillä meni kulunut puutarhavuosi?


Oikein satoisaa ja kukkarunsasta

 uutta vuotta 2021!


Puutarhaterveisin Sari


8 kommenttia:

 1. Kiitos, kun jaksat kirjoittaa tätä kivaa ja kiinnostavaa blogiasi!
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Blogin kirjoittaminen on niin ihanaa ja inspiroivaa, että se mukavasti piristää hektisiä päiviä. Mitä olisikaan elämä ilman blogia... aika tylsää ;)

   Poista
 2. Mennyt puutarhavuosi oli oikein mukava. Aina siihen sisältyy iloja ja murheita.
  Blogisi pariin on kiva tulla kerta toisensa jälkeen. Monia asioita tulee käytyä jälkikäteenkin tsekkaamassa.
  Hyvää Uutta Vuotta 2021!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että puutarhaan ja elämään sisältyy aina iloja ja murheita. Ja siten se onkin niin mukavaa ja samalla jännittävää :)
   Ihana kuulla, että tykkäät pistäytyä täällä blogissani. Koetan tehdä postauksia, joista olisi iloa ja hyötyä pitkään.
   Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Mennyt vuosi oli puutarhan suhteen vähän kahtia jakautunut. Talvitappioita tuli reilusti märän syksyn ja talven takia eikä poikkeuksellisen kylmä kevätkään tuntunut herkulta. Toisaalta upean lämmin kesäkuu ja muutenkin kaikin puolin kelvollinen kesä ja syksy saivat talven ja kevään muistot painumaan taka-alalle. Alkanut talvi vaikuttaa lupaavasti siltä, ettei pahoja kasvitappioita ole tulossa, joten mieli toiveikkaana suunnataan uuteen puutarhavuoteen. Tosin vielä roikutaan vähän joulutunnelmissa, sillä vuosi sitten hankkimani atsalea on vihdoin päässyt kukinnassaan komeimpaan vaiheeseen eikä samalta joululta säästetty amaryllis ole herännyt lepotilastaan. Annoinkin sille eilen kunnon kylvyn (vain juurille, ei sipulille), jos se vaikka auttaisi sitä kasvuunlähdössä. En edes enää muista, mikä värinen sen pitäisi olla. Joulunpunainen amaryllis pääsiäiskukkana ei ehkä olisi se tyypillisin valinta :D Hyvää uutta puutarhavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveille tulleet talvivauriot ja muut kasvitappiot on kyllä harmillisia. Toivotaan, että tämä talvi ei verota kasveja, vaikka lupaavatkin ennätyskylmää talvea. Toivotaan myös lunta, sillä sehän on paras suoja kasveille.
   Sinulla on kyllä upea atsalea! Amaryllikset on hieman oikukkaita ja todellisia persoonallisuuksia. Eli sipulien lepotilaan siirtyminen ja siitä herääminen menee eri tahtia eri sipuleilla. Ja se lisää entisestään niiden viehättävyyttä.
   Punainen amaryllis pääsiäiskukkana voi olla trendikäs, sillä onhan joulunakin keltaisia joulutähtiä, heh ;)
   Onnellista alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 4. Sullon niin monipualisia ja asiapitoosia juttuja. Niistä saa hyviä vinkkiä. Hyvää uutta vuatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) Pyrin kirjoittamaan tänne ihan asiaakin, joista olisi apua lukijoille. Osa postauksista on myös minulle itselle tärkeitä "muistiinpanoja" ohjeista, koska täältä on helppo löytää ne ;)
   Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista