perjantai 8. syyskuuta 2017

Blogi 9 v, siis arvonnan paikka!

Uskomatonta... 9 vuotta. On se jännä, miten aika on mennyt nopeasti. Ja edelleen olen tosi innoissani bloggaamisesta. Tänäänkin tein uusia suunnitelmia blogin suhteen 😊

Haluan kiittää lämpimästi kaikkia teitä blogin lukijat ja ihanat kommentoijat! Kiitos!
Sillä ilman teitä, ei tätä blogia olisi. Joten järjestin teille blogin synttäreiden kunniaksi arvonnan.

Sarin puutarhat -blogi 9 v -arvonta...


Palkinto 1 - Suurpakkaus `Angelique` tulppaanin sipuleita

`Angelique` lajike on kuulemma jalostettu 1959 eli jo aika vanha laijke. Se kuuluu ns. myöhäisiin tulppaaneihin eli kukkii touko-keskuun vaihteessa. Kukat ovat vaaleanpunaiset ja kerrotut.
Suurpakkauksessa on 25 sipulia.
Palkinnon lahjoitti Korpikangas Siemen-Frö
Palkinnon voitti leena.vahamaa@... onneksi olkoon!
Palkinnon voitti Pirjo S.... onneksi olkoon!


Palkinto 2 - Natria Luujauho

Tätä BayerGardenin Natria Luujauhoa käytetään sipulikukkien lannoittamiseen. Usein sitä laitetaan sipulien istutuksen yhteydessä multaan, koska sen ravinteet ovat hitaasti liukenevia. Toki sitä voi laittaa myös keväällä. Lisäksi pioniharrastajat käyttävät luujauhoa pioneilleen. Luujauho on tietysti luomua.
Palkinnon lahjoitti BayerGarden/Schetelig
Palkinnon voitti risulintu... onneksi olkoon!


Palkinto 3 - kaksi pulloa nestemäistä Neko Syyslannoitetta


Neko Syyslannoite on tämän syksyn uutuustuote. Koska se on nestemäistä, sen ravinteet ovat heti kasvien käytössä. Syyslannoitteesta ehtii hyötyä ne kasvit, jotka ovat vielä vihreitä. Eli esimerkiksi nurmikko, jota on lannoitettu kesän aikana.
Syyslannoitteen ravinteet tunnetusti lisäävät kasvien talvenkestävyyttä sekä tulevaa kukintaa. Lisää aiheesta Nekon blogissa.
Palkinnon lahjoitti Oy Neko Ab
Palkinnon voitti ainopietikainen@... onneksi olkoon!


Palkinto 4 - oman valinnan mukaan kaksi säkkiä Biolanilta


Tämä palkinto on nyt vähän erilainen. Eli voittaja saa valita kaksi, näistä kolmesta vaihtoehdosta. Tämä sen takia, että kaikilla ei ole kompostoria tai tarvetta perustupeelle. Keskustelen tästä sitten lähemmin voittajan kanssa sähköpostitse.
Biolan Puutarhan talvisuoja on ns. talvisuojaturvetta. Se on lämpökäsiteltyä turvetta, jotta se hylkii vettä. Vaikka sataisi, talvisuojaturve pysyy kuivana. Eli se on tarkoitettu talvenarkojen kasvien kuten ryhmäruusujen ja laventelien suojaamiseen. Vanhempi postaus: Talvisuojaturvetta ryhmäruusuille.
Biolan Perusturve on kalkitsematonta ja lannoittamatonta turvetta. Se on erinomaista porkkanoiden, daalianjuurakoiden ja vastaavien talvivarastointiin, koska se on puhdasta ja pitää juurakot hyvässä kunnossa talven yli. Testasin sitä viime talven, josta juttu: Daalian istutus ja talvisäilytystesti 
Biolan Talvikuivike on suunniteltu biojätekompostoreiden seosaineeksi talven ajaksi. Sitäkin olen testannut nyt pari talvea, ja pitää aivan selvästi kompostorin lämpimämpänä kuin tavallisella kuivikkeella. Huippu tuote! Tästä täytyykin kirjoittaa blogijuttu nyt syksyllä.
Palkinnon lahjoitti Biolan.
Palkinnon voitti Katja... onneksi olkoon!


Arvontaan osallistut vastaamalla tähän blogijuttuun:

”Miten löysit blogini?"

Ja toki voit laittaa myös toiveita blogijuttujen aiheista. Koetan toteuttaa niitä sitten pitkin vuotta.

Jos vastaat anonyyminä, kirjoita myös erottuva nimimerkki.
Lisäarvan saa, jos linkittää tämän arvonnan esim. omaan blogiin, kunhan kertoo siitä kommentissa.

Arvonta suoritetaan su 17.9.2017 klo 21.00.
Arvonta suoritettu!
Voittajien nimet laitan palkintojen kohdalle.
Voittajalla on viikko aikaa ilmoittaa osoitteensa, sen jälkeen palkinto arvotaan uudelleen. Sivupalkista löytyy sähköpostiosoitteeni.
Palkinnot toimitetaan vain Suomeen.

Onnea arvontaan!

Onnea voittajille!Ihana syyssyrikkä...

Tämä valkoinen syyssyrikkä kukkii nyt parhaillaan. Sen sijaan se lila syrikkä on vielä nupulla. Nämä ovat meidän pihan parhaimpia perhoskasveja 😊Tämä on lähes 2 metriä korkea, ja täynnä nuppuja. Otin kuvan tänään, juuri ennen sadetta. Ja perhoset olivat jo lentäneet jonnekin suojaan 😊

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

EDIT - Vastaan kysymyksiin arvonnan jälkeen.

159 kommenttia:

 1. Huh, vaikea kysymys! Luulen, että olen löytänyt tänne googlaamalla joko kuukalenteria tai jotain ihan tiettyä kasvatusongelmaa koskien. Sen muistan, että aloin ensin seurata tätä blogia ja vasta sitten Facebookia :) Toiveissa aina vaan kaikenlaiset ihanat kokeilut ja niiden tulokset, ja keväällä tietysti kaikki siemenkasvatusjutut, vaikka niitä jo täällä rutkasti onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) Tässä juuri mietin mielessäni, että pitäisikö jo jättää ne kevään kylvöjutut vähemmälle. Niitä kun on kerääntynyt jo aika paljon. Kokeiluja on tulossa lisää, ja koetan myös muistaa kertoa pitkäaikaisten kokeilujen tuloksista ;)

   Poista
 2. Löysin blogin,kun googlasin jotain liljoihin liittyvää.Innostuin kovin kuukalenterin mukaisesta puutarhanhoidosta ja oikeastaan lähestulkoon kaikki postaukset ovat olleet mielenkiintoisia.Hienoa ,että keksit aiheita edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta :) Kuukalenteri on tosi mielenkiintoinen apuväline puutarhan hoidossa. Siitäkin löytyy muutama aihe, josta en ole vielä kirjoitellut.

   Poista
 3. Muistelisin, että olen aikoinaan tullut blogiisi vastavierailulle, kun olit ensin jättänyt kommenttia vanhaan blogiini.

  Lisään blogiini huomenna linkin arvontapostaukseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun laitoin tuon kysymyksen, niin mielessäni ajattelin, etten kyllä osaisi yhtään sanoa, miten itse löysin niihin alkuvuosien puutarhablogeihin. Silloin niitä oli vielä niin vähän... ja minulla enemmän aikaa vierailla blogeissa.

   Poista
 4. Onnea ihanalle 9 vuotiaalle blogille! Kivat palkinnot. Myös minä luulisin, että googlen kautta olen tänne ensimmäisen kerran tullut. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa rennosti asiapitoisia juttuja. :) Toiveeni blogijutun aiheesta olisi maanpeitekasvit ja nurmikoton / vähänurminen puutarha. Miten se kannattaisi toteuttaa, kulkureitit, hyvät maanpeitekasvit ym. Ja pitäisikö nurmikkoa kuitenkin olla edes jonkinverran.

  Ja kiitos kun olet lisännyt tuoreen blogini blogilistallesi. Olen saanut sitä kautta paljon lukijoita. Minunkin blogissani on muuten arvonta käynnissä, tervetuloa osallistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mielenkiintoisista juttutoiveista! Koetan niitä tässä toteuttaa joko täällä tai Pihan tekoon -blogissani.
   Itse asiassa Pihan tekoon -blogiin tuleekin lähiaikoina muutama pihasuunnitteluun liittyvä juttu.

   Poista
 5. Hei!
  Aloimme tehdä omakotitalon pihaa. Googlesta etsin tietoa milloin pihan kasveista, kasvualustasta, nurmikosta... Tässä yhteydessä satuin tulemaan tänne uudestaan. Sen jälkeen tutustuin blogiin paremmin ja huomasin, että täältä löytyy ratkaisu useisiin asioihin.
  Nimimerkillä "kotipihalla"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet löytänyt täältä blogistani apua. Tiedon jakaminen onkin tämän blogin yksi punainen lanka ihan alusta alkaen :)

   Poista
 6. Paljon onnea! Löysin blogisi jonkun toisen blogin lukijoista. Kivoja juttuja ja kauniita kuvia.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Onnittelut inspirovan blogisi johdosta! :) Blogit.fi -listauksen kautta etsimällä olen tainnut löytää tänne ensimmäisen kerran. hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Onnea 9-vuotiaalle blogille! Hyödyllisiä juttuja ja kauniita kuvia, kiitos.
  Löysin blogiisi toisen blogin lukijalistan avulla.

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea! Olisinkohan päätynyt tänne n. 3 vuotta sitten kun plen etsinyt ihania puutarhablogeja, silloin nimittäin muutimme itse omakotitaloon ja sain oman pihan. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhablogeista saakin paljon vinkkejä ja ideoita omaan pihaan :)

   Poista
 10. Onnea 9-vuotiaalle blogille! Satuin blogiisi muihen blogaajien sivuilta. Kuukalenterii oon seurannu! Annat hyviä ohjeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) Kuukalenteri onkin mielenkiintoinen seurattava.

   Poista
 11. Sattumalta ,utelias kun olen !

  VastaaPoista
 12. Onnittelut! Löysin tänne Facebookin Puutarhablogit-ryhmän kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä facebook-ryhmä, sillä itsekin olen bongannut siellä minulle uusia blogeja.

   Poista
 13. Paljon Onnea ! Ensimmäinen puutarha aiheinen blogi johon aivan vahingossa eksyin. Tämä on niin kotoisan oloinen . Voisit kirjoittaa myös niistä epäonnistuneista kokeiluista .minulta niitä löytyy. Kuten miten kävi hohtopiikkiputken itämisen. Mulla ne ei suostuneet itämään vaikka pariinkin otteeseen kylmäkäsittelin. 'Riitja''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, olen ihan unohtanut sen postauksen niistä epäonnistumisista. Täytyypäs katsoa, olisiko jo riittävästi kuvia. Yleensä nimittäin on käynyt niin, että en huomaa kuvata niitä... kuvat kun olisivat "rumia" ;)
   Hohtopiikkiputkesta laitan kuvan seuraavaan postaukseen.

   Poista
 14. Ihan löysin googlen kautta joskus.onnea paljon. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Oon seuraillut jo niin kauan, että en kyllä muista, oisko jonkun yoisen puutarhablogin kautta. Noi tulppaanin sipulit olisi ihanat saada. Silloin kun tein meidän pihaa niin laitoin just noita ja ne olivat ihania. Nousivat nonta vuotta, mutta sitten ovat kadonneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Angelique tulppaanit ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen. Paljon näkee sitä vaaleansinisen lemmikin kanssa yhdessä. Se onkin vallan soma yhdistelmä :)

   Poista
 16. Lämpimät onnittelut 9-vuotisesta taipaleesta. Blogia on kiva lukea, aloitteleva puutarhan ystävä saa siitä paljon tietoa. Löysin blogiisi googlettamalla kuukalenteria.
  Broccoli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta :) Koetan laittaa aina välillä tietopuolisia postauksia, sillä tiedon jakaminen on blogini yksi punainen lanka. Ja se tulee jatkumaankin niin :)

   Poista
 17. En kyllä tarkasti muista, mutta luulen kyllä että olen etsinyt jotakin kasvia googlettamalla ja päätynyt blogisi sivuille.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne onkin kerääntynyt aika paljon tietoa kasveista, ja lisää tulee :)

   Poista
 18. Onnea 9-vuotiaalle! Muistelen että blogisi oli ensimmäinen puutarha-aiheinen, johon eksyin vrmaankin jonkun toisen blogin kautta. Olen löytänyt runsaasti kiinnostavia puutarhavinkkejä blogistasi, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta :) Silloin kauan aikaa sitten kun aloitin, puutarhablogeja oli vielä vähän... ja nyt niitä on mahtavan paljon.

   Poista
 19. Onnea 9-vuotiaalle ��
  En ihan tarkkaan muista, mistä sinut löysin... joko olen googlesta tai fb:n PPP-ryhmästä sinut bongannut, liittyy varmaan kuun vaiheiden vaikutukseen puutarhan hoidossa. Hyviä ja asiapitoisia blogeja sinulla.
  jaana.huoso@phnet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta :) Kuun vaiheiden käyttö puutarhan hoidossa onkin mielenkiintoinen aihepiiri. Jo pelkkien kastelupäivien noudattaminen saa kasvit voimaan paremmin. Mikä on itse asiassa aika jännää :)

   Poista
 20. Luultavasti etsin jotain vinkkejä puutarhaan ja google sitten löysi blogisi.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google on tunnetusti hyvä tuomaan lukijoita blogiini :)

   Poista
 21. Onnea 9v synttäreistä! Etsin nimelläsi fb:sta ja onneksi löysin.Kiitos monista hyvistä jutuistasi!

  VastaaPoista
 22. Onnea 9 vuotiaalle! Löysin netistä kuukalenterisi ja liityin lukijaksesi. Mielenkiintoisia postauksia. Fengshui puuratarhassa kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fengshui puutarhassa -postauksia laitan vähän myöhemmin syksyllä ja talven aikana. Se on myös tosi mielenkiintoinen aihepiiri, kuukalenterin ohella :)

   Poista
 23. Onnea! Löysin blogin googlen kautta.

  VastaaPoista
 24. Hei! Anteeksi lipsahti juttuni liian aikaisin. Siis löysin sinun ihanta sivusi facebookin kautta. Asialliset sivut, tulen käymään uudelleen! Hyvää Syksyn Jatkoa!
  T. Eira Ahonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta :) Koetan pitää jutut rennon asiallisena ja tietopuolen luotettavana.
   Hyvää syksyn jatkoa sinullekin!

   Poista
 25. Facebookin kautta. Onnea sivustolle. Lämmintä ja aurinkoista syksyä. Terv. Jyrki Karppinen

  VastaaPoista
 26. Kävin aikoinaan kuukalenteriin liittyvällä kurssillasi, mutta tämän sivuston löysin sattumalta joskus asuntomessujen kautta. Sen jälkeen on tullut seurattua aktiivisesti. Hyvää jatkoa mielenkiintoiselle blogille! nimimerkillä 'Tiinanunelmat'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä syksynä en pidäkään kuun vaiheista kursseja, tuli tässä vaan mieleen ;) Sarin puutarhat -blogi oli tosiaan muutaman vuoden Suomen Asuntomessujen sivuilla, virallisena asuntomessujen blogina. Kiva, että löysit sieltä tänne bloggeriin :)

   Poista
 27. Olit ensimmäisiä lukemiani blogeja Sailan Saaripalstan kanssa. Ehkäpä löysin blogiisi alunperin etsiessäni ratkaisua johonkin viherpulmaani. Paljon olen saanut täältä vinkkejä ja erityisesti pidän uutuuksien esittelyistä, joista luen monesti ensimmäisen kerran täältä blogistasi. Juuri äsken mietin kuivikepussin hankintaa ja tuossapa oiva tuote Biolanilta jota suosin ensisijaisesti. Mutta mukana siis arvonnassa, hienoja palkintoja jotka tulee voittajille varmasti tarpeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta palautteesta :) Olen itse tosi kiinnostunut kaikesta uudesta ja jännästä. Toki niiden tulee olla edes hieman ekologisia tai ainakin sellaisia, etteivät tuhoa luontoa, jotta pääsevät blogiini. Kevättalvella on tiedossa taas uutuuksia... pikkulinnut jo vähän lauleli ;)
   Talvikuivike on ihan ehdoton talvikaudella biokompostoreissa! Muuta en enää suostu käyttämään kylmänä aikana, niin iso apu siitä on.

   Poista
 28. Paljon onnea :) Löysin blogisi googlen kautta :)
  anna_88@luukku.com
  anna s.

  VastaaPoista
 29. Valitettavasti en tarkkaan muista miten alkuaan löysin blogiisi, mutta uskon sen tapahtuneen jonkun toisen blogin välityksellä.
  Paljon onnea 9-vuotiaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uskomattoman pitkän ajan olen tätä jo kirjoitellut. Ei siis mikään ihme, ettet muista miten tänne löysit :) Aika menee kyllä siivillä!

   Poista
 30. Googlen kautta olen joskus tänne eksynyt :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 31. Onnea 9-vuotisblogillesi. Löysin sivusi googlen kautta. Osaat tosi hyvin kirjoittaa ja hyödyllistä tietoa on valtavasti!
  ainopietikainen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta :) Blogini yksi punainen lanka on jakaa tietoa, ja sitä aion tehdä jatkossakin. Tämä bloggaaminen on niin innostavaa ja kivaa :)

   Poista
 32. Löysin tänne facebookin PPP-ryhmässä olleen vinkin perusteella. suloemmi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha-aiheiset facebook-ryhmät on kyllä kivoja. Mukavaa, kun löysit tännekin :)

   Poista
 33. Poiki kai Työväenopiston kurssista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä monesta eri väylästä tullut tänne blogiini lukijoita. Mukava kuulla, että myös opistojen opiskelijatkin ovat tämän löytäneet :)

   Poista
 34. Löysin blogiisi ukkolaukan johdattamana. Palaan uudelleen!

  leena.vahamaa@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkolaukka onkin nyt ajankohtainen aihe, sillä kohta niitä istutetaan sipuleista. Ja on myös niiden siemenien keruuaika :)
   Tervetuloa uudelleen!

   Poista
 35. Onnea:) Etsin puutarhablogeja googlen kautta.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 36. Kuukalenteri taisi aikoinaan ohjata tänne. Usein tulee vierailtua, kiitos mielenkintoisesta blogista :)
  eva(a)iki.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta :) Kuukalenteri onkin tosi mielenkiintoinen ja puutarhan hoitoa helpottava apu.

   Poista
 37. Ekaksi eksyin varmaankin surffaillessa puutarhablogeissa ja jonkun toisen blogin kautta jahkaannuin blogiisi. Nykyisin en enää eksy, vaan ihan suoraa reittiä saavun oppimaan ja ihastumaan.

  - Elma -
  thlkmaki@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tosi mukavasta palautteesta :)
   Nämä palautteet niin kannustavat jatkamaan tätä blogin kirjoittelua. Ilman lukijoita, en kyllä jaksaisi kirjoittaa ja kuvata... ja haalia uutuuksia sekä tietoa ;)

   Poista
 38. Muistelempa että jonkin toisen puutarhablogin kautta. Onnea pitkäikäisestä bloggaamisesta. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Googlen avulla olen tänne löytänyt =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlella löytää vaikka mitä, kuten mukavia blogeja :)

   Poista
 40. En kyllä yhtään muista, miten tänne olen löytänyt kun olen niin kauan lueskellut blogiasi 😊 mukana huippu kivassa kisassa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että on teitä vakkarilukijoita!
   Oikeastaan nämä arvonnat laitan ihan teitä varten, sillä on jotenkin kiva ikään kuin palkita lukijoita. Seuraava blogiarvonta tulee ehkä talvella, sillä on nämä hieman työläitä järjestää ;)

   Poista
 41. Olen seurannut blogiasi niin pitkään etten enää muista mitä kautta tänne päädyin, epäilen että jonkun muun blogin kautta. Mutta onnea 9-vuotiaalle, se on pitkä ikä!
  Arvonnassa mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) En yhtään ihmettele, että te pitkään blogiani seuranneet ette muista, miten tänne löysitte. En minäkään muista, miten löysin teidän bloginne. Siitä on niin järkyn pitkä aika ;)

   Poista
 42. Hei, Instagramin kautta löysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sieltäkin tulee tänne lukijoita :)

   Poista
 43. Puutarhaystäväni Kirsi kertoi aikoinaan minulle tästä blogistasi.
  -Pepi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se sana leviää... kiva kun tulit lukijaksi :)

   Poista
 44. Onnia 9-vuatiahalle plokille! Hm...taisit olla jonkun muun plokin lukulistalla.
  Palio asiallista tiatua. Kuukalenteriaki tuloo jonku verran seurattua. Ainaki muistaa sisäkukat kastella paremmi, ku lukoo kastelupäivät kuukalenterista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tämän blogin yksi punainen lanka on juuri tiedon jakaminen. Ja siitä pidän kiinni jatkossakin.
   Kastelupäivät on loistava löytö. Niin paljon niistä on apua, ja saan niiden toimivuudesta ihan hurjan paljon palautetta. Ja sitä pientä kuukalenteria aion myös pitää jatkossakin blogissa :)

   Poista
 45. Onnea onnea �� Minä löysin tänne kuukalenterin perässä ja tämä on itseasiassa ainut blogi jota seuraan säännöllisesti. Fengshuit on kohdallaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Hyvä että fengshuit on kohdallaan :)
   Aivan ihanaa kuulla, että seuraat tätä blogiani säännöllisesti. On niin kiva tietää, että joku tosiaan käy täällä lukemassa kirjoitteluani :)

   Poista
 46. Onnea onnea �� Minä löysin tänne kuukalenterin perässä ja tämä on itseasiassa ainut blogi jota seuraan säännöllisesti. Nim.Fengshuit on kohdallaan ��

  VastaaPoista
 47. Onnea! Löysin googlen kautta :)
  sirkkulimt@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Onnittelut ja arvonnassa mukana! Siitä on niin monta vuotta, kun ensimmäisen kerran blogisi osui kohdalleni. Varmaan silloin, kun ryhdyin omaa blogiani julkaisemaan.

  Suojaatko muuten syyssyriköitä tarveksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Syrikät nostetaan maasta saaveihin ja säilytetään kellarimaisessa tilassa. Eli siellä on vain muutama aste plussan puolella ja hämäränvaloisaa ;)
   Ehkä huomasitkin jo, kirjoitin niistä oman postauksen http://sarinpuutarhat.blogspot.fi/2017/09/syyssyrikka-on-paras-perhoskasvi.html

   Poista
 49. Tänään etsiskelin tietoa pelargonien talvehtimisesta. Täältä löysin etsimäni! Olen kyllä ennenkin vieraillut sivuillasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pelargonien talvetusjuttu on kiinnostanut. Ja toivottavasti saat/sait pelakuut säilymään hyvin talven yli :)

   Poista
 50. Onnittelut! Olet ensimmäisiä blogeja, joita aloin seurata, ja siitä on yhdeksän vuotta. Oma blogi täyttää myös 9 v. kuun lopussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihanaa, että meitä samaan aikaan aloittaneita on vielä monta jatkamassa blogin kirjoittelua. Yllättävän pitkään ollaan jo kirjoiteltu, ja edelleen yhtä innokkaina :)

   Poista
 51. Googlen kautta.
  pirjo.seppala52 at gmail.com

  VastaaPoista
 52. Keräsin äsken ukkolaukan kuivuneista kukista siemeniä ja aloin etsiä googlesta tietoa mitä niille pitäisi tehdä,tänne johdatti ja täälläpä taitaa tämä sadepäivä vierähtää. Kuunkierto kiinnostaa, sinne suunnistan seuraavaksi.
  leenavainik@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo niin paljon blogijuttuja, että sadepäivä tai pari voi hyvinkin vierähtää niiden parissa ;)
   Kuun vaiheet puutarhan hoidossa on yksi suosituimmista aihepiireistä, enkä ihmettele yhtään. Se on tosi mielenkiintoista ja siitä on todellakin apua pihan hoidossa.

   Poista
 53. Facessa puutarhablogeista. Kastelu ja kitkemispäivä ovat olleet hyviä, sekä istuttamis ja kylvämisajankohdat.Kirjoitat kiinnostavasti. Kiitos ja onnea 9v.blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta palautteesta :) Kuun vaiheet puutarhan hoidossa lienee tämän blogin yksi suosituimmista aiheista. Tänä kesänä ne #kitkemispäivät ovat olleet mielenkiintoisia, ja sitä aion jatkaa myös ensi kesänä :)

   Poista
 54. Onnittelut synttärien kunniaksi! Blogiisi löysin kun haeskelin puutarha-blogeja ja sinulta löytyi mahtava listaus niistä. Mielenkiintoinen ja vinkkejä antava blogi, erotut joukosta. Mukana arvonnassa yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta palautteesta :) Tosi mukava kuulla, että blogini erottuu, etenkin kun nykyään puutarhablogeja on niin paljon ja koko ajan tulee lisää.

   Poista
 55. Onnea lämpimästi! Enpä osaa varmaksi enää muistaa, mutta saattoi olla blogit.fi:n kautta, kun tänne ensimmäistä kertaa tulin.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tosiaan tänne voi myös eksyä blogit.fi sivuston kautta, tai jopa seurata tätä blogia sen avulla. Nykyään on niin monta väylää löytää blogeja :)

   Poista
 56. Onnea 9-vuotiaalle :) Muistelisin löytäneesi blogiisi Kotipuutarha-lehden blogilistan kautta joskus kauan sitten. riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ai Kotipuutarha-lehdelläkin on ollut joskus puutarhablogilistaus. Taidan muistaa sen hämärästi, nyt kun mainitsit :)

   Poista
 57. Onnea 9 v. En tarkalleen muista , miten sinut löysin, mutta varmaan etsin ratkaisuajohonkin visaiseen puutarhaan liittyvään ongelmaan. Olen löytänyt täältä roppa kaupalla hyviä vinkkejä ja ohjeita. Kuun kiertoon ja kuinka sitä voi hyödyntää puutarhassa tutustuin aikoinaan myös täällä.
  Onnitteluterveisin Anne L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kiva kuulla, että blogistani on ollut sinulle apua ja hyötyä. Sillä tiedonjako on tämän blogin yksi punainen lanka.
   Kuun vaiheet ja kuukalenteri ovat tosi mielenkiintoisia, etenkin kun niistä on niin paljon apua puutarhan hoidossa :)

   Poista
 58. Onnittelut!
  Olen seurannut blogiasi niin kauan, etten millään muista miten sen löysin:) Mutta hyvä että löysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tosi ihanaa, kun aikoinaan löysit tänne... ja minä löysin sinun blogiisi! Vaikkakin minulla on nykyään harmillisen vähän aikaa vierailla blogeissa. Ollaan bloggailtu tosi kauan :)

   Poista
 59. Onnea ihanasta blogista.Kyllä ne taisi olla jutut kuun vaikutuksesta puutarhan hoidossa jotka ekan kerran toivat blogisi äärelle. Ensimmäisen palkinnon tulppaanit on jalostettu synnyinvuonnani��.Sirppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia :) Kuun vaiheet puutarhan hoidossa on tosi mielenkiintoista ja pihan hoitoa helpottavaa.
   Se onkin hyvä vuosi ;)

   Poista
 60. Pahan kysymyksen esitit :) Muisti on hyvä mutta lyhyt. Blogisi löysin joko kuukalenterin kautta tai sitten hakemalla puutarha-aiheisia sivustoja. Kuu on itselleni tärkeä taivaankappale ja kuukalenteria seuraan nykyään jatkuvasti. Kiinnostaisi, millä keinoin maaperän pieneliöstön hyvinvointia voisi luonnollisesti edistää. Arvonnasta vinkkasin myös blogissani.
  Onnea ysivuotiaalle ja intoa tuleville blogivuosille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kuun vaiheista puutarhan hoidossa on muutama mielenkiintoinen aihealue, josta en ole vielä kirjoitellut. Koetan saada siitä ensi kesänä postauksia, kunhan ensin ratkaisen, miten sen saan kirjoitettua helppotajuiseksi ;)
   Kiitos juttuideasta! Kirjoitan siitä ehkä jo kohta syksyllä, ainakin viimeistään keväällä :)

   Poista
 61. Onnea blogille, ja kiitos kiinnostavista jutuista! Ainoa blogi jota seuraan, kuukalenterin tiimoilta tänne olen tullut jo vuosia sitten. Valkoinen syyssyrikkä on kaunis, itsellä on sini-ja lilakukkaiset, talvetan ne autotallissa. Fengshui puutarhassa kiinnostaa erityisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta palautteesta :)
   Olen nähnyt myös keltakukallisen syrikän, ja houkutti ostaa. Tietysti nyt vähän harmittaa, kun jäi ostamatta ;) Syrikät on niin ihania perhoskasveja, ettei vastaavaa ole!
   Fengshui puutarhassa -postauksia tulee varmaan jo parin kuukauden sisällä. Ja toki voit toivoa postausta, jos sinulla on mielessä jokin tietty fengshui puutarhaan liittyvä aihe. Viestin voi jättää vaikka sähköpostilla, en kerää sähköpostiosoitteita.

   Poista
 62. Onnittelut. Löysin blogisi blogit.fi-listalta. Aiheena olisi kiva lukea, mitkä lajit ja miten eri tulppaanit tulevat pitkällä aikavälillä. Minun usein katoavat parin vuoden jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Muistinkin tämän kommenttisi ja laitoin jo postauksen Pitkäikäisimmistä tulppaaneista. Tietysti niille kannattaa valita kasvupaikka, mikä on kesällä kuiva :)
   http://sarinpuutarhat.blogspot.fi/2017/09/pitkaikaisimmat-tulppaanit.html

   Poista
 63. Puutarhablogeja selatessa osuin blogiisi. Ihana arvonta!
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että arvonta on ihana... koetan aina kerätä palkinnoiksi jotain ajankohtaista ja mielenkiintoista.

   Poista
 64. Siitä on niin kauan aikaa kun tänne blogiin löysin, että muisti ei riitä sinne saakka :) Mutta luultavasti olen googlettanut jotain puutarhaongelmaa, ja siten löytänyt blogin, ja siitä saakka vieraillut täällä vähintään viikottain.
  terveisin Mataleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että käyt täällä niin usein. Sitä blogin kirjoittajana välillä yksin koneen äärellä miettii, että käyköhän täällä kukaan lukemassa näitä oikeasti ;)

   Poista
 65. Onnea 9-vuotiaalle :) Minä löysin blogisi blogit.fi -sivuston kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Blogit.fi sivustolta onkin helppo löytää tänne, ja vaikka seurata siellä blogin uusia postauksia.

   Poista
 66. Löysin blogin etsiessäni netistä ohjeita puutarhan kasvien hoitoon! :)

  VastaaPoista
 67. Onnea 9 v. Blogillesi ������

  Löysin blogisi Facebookin kautta.

  Ohjeesi ja vinkkisi ovat olleet tarpeen tälläiselle poropeukalolla. Kiitos sinulle, puutarhani on elossa ja rikkaruohot kurissa ��.

  Mukavaa syksyä toivottaen
  Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Aivan mahtavaa kuulla, että blogista on ollut hyötyä sinulle, ja puutarhasi kukoistaa :)
   Oikein ihanaa syksyn jatkoa sinullekin!

   Poista
 68. Onnea! :)
  Löysin blogi ihan googlen kautta.
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Googlen avulla on näköjään aika moni löytänyt tänne, mikä on tietysti tosi kiva juttu :)

   Poista
 69. Onnittelut :) Löysin tänne ilmeisesti tietoa etsiessäni kun omakotitalo&piha hankittiin, joko googlaamalla tai jonkun toisen blogin kautta. Kuukalenterista en ollut kuullutkaan ennen kun tänne eksyin. Asiallisen tiedon ja kuukalenterin tulkinnalla eroat eduksesi monesta blogista, kiitos siitä!
  Avene

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta palautteesta :) Aivan ihanaa kuulla, että blogini erottuu puutarhablogien suuresta joukosta. Blogini yksi punainen lanka on juuri tiedon jakaminen, ja samalla olen myös itsekin oppinut paljon uutta :)

   Poista
 70. Muistaakseni löysin blogin kun googlailin neuvoja orvokien taimien kasvatukseen pari vuotta sitten. Viime keväänä noudatin kylvöissä blogin kylvöaikoja ja hienosti meni. Kuukalenteriin olen alkanut uskomaan vaivihkaa tämän blogin sisällön kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kylvösi onnistui kuukalenterin kylvöpäivien mukaan. Täällä blogissa on hyvä jakaa "kuutietoa", sillä moni lukijoista kokeilee, ja sitä kautta tulee lisää palautetta kokemuksista.
   Onkin jännä ensi keväänä kuulla, huomaako moni rikkaruohojen vähentyneen #kitkemispäivien ansiosta :)

   Poista
 71. Löysin blogin Facebookin Puutarhablogit-sivustolta, olen käynyt lukemassa mutta tämä on ensimmäinen kerta kun kommentoin. sannaj70@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kun kommentoit :) Puutarhablogit-sivustolla on kyllä mielenkiintoisia blogeja postauksineen.

   Poista
 72. Luultavasti googlen kautta jotain puutarhaan liittyvää juttua etsiessäni.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Muutama vuosi sitten löysin blogisi kun googlettelin parhaita istutusaikoja.
  marianne00

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutusajat onkin tärkeitä, jotta kasvit lähtevät hyvään kasvuun :)

   Poista
 74. Löysin blogiisi ilmeisesti jonkun muun blogin kautta tai sitten jollain hakusanalla ehkä kuukalenteri. Jompi kumpi.

  VastaaPoista
 75. Etsin jotain puutarhajuttua. irja.kangasmaki@live.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä onkin aika paljon puutarhajuttuja, ihan laidasta laitaan ;)

   Poista
 76. Ystävä vinkkasi blogistasi.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sitten mukava ystävä, ja jolla on hyvä maku blogien suhteen ;)

   Poista
 77. Onnea! Löysin myös blogin ihan sattumalta ja se oli hyvä löytö :) :)leena.hakamaa@netikka.fi

  VastaaPoista
 78. Onnittelut! Löysin tänne kun selasin puutarhablogeja.
  terkuin Margu

  VastaaPoista
 79. Onnittelut puutarha-blogisuosikilleni! Muistaakseni kukkiva joulukalenteri johdatti minut tänne,sitten kuukalenteri,fengshui,luomu ym.mielenkiintoiset jutut ovat tehneet minusta vakituisen seuraajasi :) tarja@nokso.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon aivan ihanasta kommentista :) Mahtavaa saada mukavaa ja kannustavaa palautetta, niin sitä jaksaa taas ilolla jatkaa tätä bloggaamista :)
   Ja tosi mukava kuulla, että olet vakkarilukija!

   Poista