perjantai 22. syyskuuta 2017

Kauriit ja peurat pois -testi

Blogiyhteistyö: EcoKoivu
Taisin kertoakin jo tästä metsäkauriiden karkotus -testistä. Meidän pihalla liikkuu kauriita silloin tällöin syksystä kevääseen. Ja viime keväänä ne söivät lähes kaikki tulppaanien alut. Saatiinkin silloin niistä tosi söpöt kuvat Tulppaanit on nyt syöty, klik.
Mutta söpöydestä huolimatta haluan karkottaa ne pois pihalta. Tai ainakin syömästä tulppaaneja, pikarililjoja, lehtikaaleja... joten testaan nyt karkotusaineena Koivutisle Hajustetta.

Kauriiden ja peurojen karkotus Koivutisle Hajusteella...

Tämä EcoKoivun kehittelemä ja valmistama tuote on samaa tuoteperhettä, kuin siihen etanaesteeseen maalattava Koivuterva Hajustemaali. Kuvia etanaesteestä Etanaeste viritetty, klik

Koivutisle Hajuste on nestemäistä ja ideana on liottaa siinä puuhaketta, jolloin koivutisleen voimakas haju jää niihin. Kuulemma tällä tavoin on saatu ainakin poroja pysymään pois piha-alueilta. Nyt onkin jännä testata toimiiko aine myös metsäkauriisiin.

Meillä ei ollut puuhaketta, joten laitoin likoamaan puisia nimisäleitä. Ja koska halusin ne nyt heti, ettei kauriit ehdi ensin, niin ripustelin muutaman säleen jo lehtikaalien ympärille ja lehdille. Ja tietenkin pitää huomioida, ettei ainetta saa syödä.

Kerron sitten myöhemmin, miten karkotus toimii. Vielä metsäkauriita tai edes niiden jälkiä ei ole pihalla näkynyt. Onneksi :)


Nämä EcoKoivun Koivutisle tuotteet ovat ekologisia ja valmistettu Pohjois-Pohjanmaalla. Sain Koivutisleen testaukseen EcoKoivulta.


Kasvimaalla metsäkauriiden herkkuja...

Tänä kesänä lehtikaalit ovat kasvaneet hyvin, ilman kaalin ötököitä. Jos kauriit pysyvät poissa, nämä tummat kaalit ovat upeita kasvimaan koristeita vielä joulukuussakin.

Punavartiset mangoldit ovat myös vielä niin komeita... ja kauriiden herkkua.

Tässäkin oli komea tummalehtinen lehtikaali, kunnes yhtenä marraskuun aamuna kauriit olivat käyneet aterioimassa. Eli aika myöhään ne tulevat pihalle. No, olenpahan ajoissa varautunut... pitäisi vaan nyt jostain saada sitä puuhaketta 😊


Kesäistä viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. Vastailen niihin blogiarvonnan kommentteihin heti kun ehdin. Tämä viikonloppu menee vielä aika tiiviisti pihasuunnittelua opettaessa.
Pps. Leena Vahamaa/Vähämaa vastaathan sähköpostiini, voitit blogiarvonnassa!

15 kommenttia:

 1. Toivottavasti hajukarkote toimii, noita syötyjä rankoja on niin ikävä katsoa, kun ensin on jotain monta kuukautta kasvattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että toimiii :) Onneksi meillä metsäkauriit käyvät vain harvoin, tosin pienenä laumana. Joten kauriiden aiheuttamat haitat ovat aika pieniä, vaikkakin harmillisesti juuri ne upeat tulppaanit keväällä ja nämä komeat lehtikaalit.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Meilläkin vierailee pihassa peuroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aine vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, etenkin kun se on karkottanut poroja pihalta. Siksi haluan sitä testata nyt omalla pihalla... kun viime keväänä kauriit söivät kaikki ihanat tulppaanit. Nyt vaan peukut pystyyn, että toimii :)

   Poista
 3. Toimiko kyseinen aine peurankarkkoitteena puutarhassasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi niin yllättävästi, että niitä metsäkauriita ei näkynytkään enää pihalla. Niiden kulkureitti on selvästikin muuttunut tai sitä laumaa ei enää ole.
   Talvella näkyi lumessa yksittäisiä jälkiä, mutta aika harvoin. Joten emme päässeet oikein testaamaan.
   Tai sitten se testi karkotti ne :)

   Poista
 4. Hyvä Sari,

  Kommenttiasi aiheeseen ei ole saatu?
  Toimiiko sponsoroituna saamasi peurankarkoite?
  Jos toimii, mainitsemasi yhtiö on lähellä Nobel-palkintoa.
  Kevättuhoja katsellen
  Sari Ä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meillä kävi niin, kuten edelliselle kyselijälle vastailin, että metsäkauriita ei ole enää vieraillut pihalla. Siksi vaikea sanoa, toimiiko peurakarkote vai ei.
   Ollaan ihan ihmetelty, kun yhtäkkiä kauriita ei enää ole näkynyt, edes omenien kimpussa tai kasvimaalla.
   Loistojuttu meille! Mutta testiin ei saatu tulosta.

   Poista
 5. marita.ttm@gmail.com9. heinäkuuta 2020 klo 19.18

  Hei Sari, me tehtiin nyt testi metsäkauriille. Eli koivutisle testauksessa. Kahtena yönä kauriit käyneet herkuttelemassa punajuuripenkissä. Ensi yön jälkeen nähdään onko tisleeltä hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marita! Teillä onkin mielenkiitoinen testi. Kerrothan sitten kuinka kävi ja auttoiko koivutisle ei.

   Poista
  2. missä vastaus testistä?

   Poista
  3. Tää on näiden juttujen ärsyttävä puoli, ensin sanotaan että testataan ja sitten ollaan hiiren hiljaa koko asiasta, ettei kukaan tulevaisuudessa asiasta tietoa etsivä vaan saisi mitään tietoa. Kun teette jotain niin viekää se loppuun asti jotta näistä olisi myös jotain hyötyä.

   Poista
  4. Ymmärrän harmituksesi, mutta näiden luonnoneläinten kanssa testaaminen ei ole niin helppoa ja varmaa.
   Testasimme tuotetta syksyn ajan, mutta metsäkauriit pysyivät poissa pihalta. Sille emme voineet mitään. Mikäli tämä olisi ollut kaupallinen yhteistyö eli yritys olisi maksanut palkkion blogijutusta, olisin toki jatkanut testiä vaikka pari vuotta, jotta olisimme nähneet toimiiko aine vai ei.
   Suosittelen siis lämpimästi, että itse lähdet testaamaan ainetta. Silloin näet omin silmin, miten se tehoaa. Pullon voi ostaa EcoKoivun verkkosivuilta ja puuhaketta tms vastaavaa löydät varmasti jostain. Eli ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

   Poista
  5. Elikkä aine toimi.

   Poista
 6. Meillä toimii mökillä "merkkaaminen". Käydään vaan pissalla pitkin tontin rajoja. Sade tietty välillä huuhtaisee merkit mutta sitten taas jatketaan. Ei täyty komposti WC niin äkkiä kun osa steriilistä kultavedestä mennee pitkin isoa tonttiamme. Rantaa tietenkin vältetään merkeiltä.
  Näinhän eläimetkin merkkaavat omia reviirejään.

  VastaaPoista