keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Fengshui kukka-asetelma kukolle


Nyt on vuorossa kukkia maa-kukolle eli vuonna 1969 syntyneille. Tämä asetelma on niin super ihana! Ihan huikean kaunis! Kiinalaisen astrologian mukaan kartallani on kyllä pari kukkoa, ei tosin maa-kukkoa vaan muita kukkoja. Ehkä se selittää sen, miksi tämä asetelma kiehtoo minua niin paljon :)
Ai niin, tämä syyskuu on myös maa-kukon kuukausi.


Järjestystä rakastavalle kukolle sopii hyvin laatikko kukka-asetelman astiana. Ja hieman saa kukat rönsytä yli laidan, sillä "tiukkapipolle" liika järjestys ei ole hyväksi ;)


 Asetelmassa on valkoista neilikkaa ja keltaisia tulilatvan kukkia sekä valkoisia lumimarjoja. Muissa kuvissa näkyvät jännät vihreät kukkahaituvat ovat kukkatillistä.

Maa-kukko fengshui astrologiassa:


Fengshui astrologiassa on 12 eri eläintä, joista kukko on yksi. Sen lisäksi on 5 elementtiä ja tämän kuun elementti on maa. Siis kuukauden eläin on maa-kukko.
Kukon oma elementti on metallia, joten kukkissa väreinä on harmaata ja valkoista. Lisäksi on keltaista, mikä on yksi maa-elementin väri. 

Vuosi 1969 oli maa-kukon vuosi, joten tänä vuonna 48 vuotta täyttävät ovat maa-kukkoja. Tämän tyylinen kimppu tai asetelma sopii heille mainiosti syntymäpäiväkukiksi.
On muuten hyvä muistaa, että vuosi alkaa fengshui-astrologiassa vasta helmikuun alussa.

Millaisia maa-kukot ovat sitten luonteeltaan... tehokkaita, huolellisia ja aikaan saavia. He rakastavat järjestystä ja ovatkin hyvin järjestelmällisiä. Ehkä tämä ahkeruus ja järjestelmällisyys voi tehdä heistä joskus tosi "tiukkapipoja". Maa-kukot rakastavat myös saamaansa huomiota, kuten kaikki kukot ;) 

Fengshui-kimppujen yhteistyö: 

Fengshui kukka-asetelman  teki Kukkakamari Elsin Elina. Kukkakauppa on meidän Nurmijärven kirkonkylällä, pienenä vinkkinä.  Käytännössä annoin taas Elinalle ohjeita tähän fengshui asetelmaan, ja hän aivan loistavasti keksi tuon laatikon... ja laatikon reunan yli rönsyävät marjat :)

Maaliskuussa oli vesi-jäniksen kimppu ja syntymävuosi 1963
Huhtikuussa oli puu-lohikäärmeen asetelma ja syntymävuosi 1964
Toukokuussa oli puu-käärmeen kimppu ja syntymävuosi 1965
Kesäkuussa oli tuli-hevosen kimppu ja syntymävuosi 1966
Heinäkuussa oli tuli-vuohen kimppu ja syntymävuosi 1967
Elokuussa oli maa-apinan kimppu ja syntymävuosi 1968
Lokakuussa on metalli-koiran kimppu ja syntymävuosi 1970
Marraskuussa on metalli-sika ja syntymävuosi 1971

Ota fengshui-filosofia haltuun -kurssi:

Jos sinua kiinnostaa fengshui enemmänkin ja haluat ymmärtää fengshuita, kotiasi ja omaa elämäntilannettasi paremmin, tämä kurssi sopii sinulle. Opetan itse siellä yhdessä fengshui-konsultti Virpi Karjalaisen kanssa hyvin käytännönläheisesti fengshuita.
Kurssi on viikonloppuna 28.-29.10.2017 Helsingissä.

Hyvää syyskuun jatkoa!
Terkuin Sari

Ps. vielä ehtii osallistua Sarin puutarhat -blogin 9 v -arvontaan!

14 kommenttia:

 1. Kaunis on, saapa nähä tuleeko koskaan meikäläisen syntymävuoden kukkakimppua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tulee joka kuukausi aina yksi. Ja mennään vuodella eteenpäin eli lokakuussa on vuorossa kimppu 1970 syntyneille metallikoirille.
   Siis hitaasti etenee :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös olekin... Kukkakamari Elsin Elinalla on taito tehdä kaunista :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tässä kukka-asetelmaassa on sitä jotain "taikaa", mikä tekee siitä niin kauniin. Tai sitten asetelmaan ihastuneilla on astrologisella kartallaan kukko ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Laatikon värityskin sopii niin upeasti kukkiin, ja niihin fengshui-ohjeisiin, joita annoin Elinalle.

   Poista
 5. Olemme molemmat kukkoja, puoliso 4/45ja minä 1/46. Kokoamasi kimpun värit ovat minullekin mieleisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette puu-kukkoja :) Kimpun teki Kukkakamari Elsistä Elina, antamieni fengshui-ohjeiden mukaan. Eli annoin hänelle muotoon ja värityksiin liittyviä ohjeita sekä kuvasin metalli-kukon luonnetta... niillä ohjeilla Elina lähti luomaan tätä asetelmaa. Ja tuli kyllä tosi upea.

   Poista
 6. En itse osaisi ikinä valita harmaanmustaa ja keltaista kimpun/asetelman väriksi,mutta voi miten kaunis se onkaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ammattilaisilla on silmää noiden värien sävyjen suhteen, sillä mikä tahansa keltainen ei välttämättä sopisi tuohon niin hyvin.
   Tosin tähän maa-kukon asetelmaan kuuluu nimenomaan tämä keltainen :)

   Poista
 7. Oi, miten ihana! Onko mikään ihmekään että miellyttää silmää ja hivelee sielua, maakukko kun olen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi mielenkiintoista, miten osa on ihan hurmaantunut omaan fengshui-kimppuunsa. Niiden värit ja muodot selvästi puhuttelevat syvästi.
   Kyllä fengshui on jännä juttu!

   Poista