sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Syksyn parhaat kitkemispäivät

Tässä teille päivämäärät syksyn parhaista kitkemispäivistä, kuukalenterin mukaan. Näinä päivinä rikkaruohot lähtevät hyvin juurineen ja uusia rikkaruohoja kasvaa kitkettyyn kohtaan vähemmän. Se on näiden #kitkemispäivien yksi juju!


Syksyn 2017 parhaat kitkemispäivät:

 • Hävityspäivät eli vähenevän kuun 3 viimeistä päivää
  • 17.-19.9. 
  • 16.-18.10.
  • 15.-17.11.
 • Lisää hyviä kitkemispäiviä
  • 13.9.
  • vähenevän kuun eli alakuun aika
Kitkeminen onnistuu parhaiten aina iltapäivästä.

Muina aikoina ei sitten kitketäkään. Siis säästää aikaa!


Olisi kiva kuulla, jos teillä on jo kokemusta kesän #kitkemispäivien tuloksista. Tosin näin sateisena kesänä teho ei ole niin hyvä kuin kuivana kesänä. Ja parhaiten tuloksen huomaa vasta vuoden kuluttua eli ensi kesänä 😊

Lisää kuun vaiheista puutarhan hoidossa Kuukalenteri puutarhurin apuna -postauksesta ja Kuun vaiheet puutarhan hoidossa.

Blogin 9 v -arvonta...

Vielä ehtii hyvin osallistua tämän blogini synttäriarvontaan... Blogi 9 v, siis arvonnan paikka!


Sadeterveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Juuri katselin perennapenkin rikkoja ja mietin että koska olisi paras aika kitkeä. Kesällä kitkin ohjeittesi mukaan ja voisin väittää että rikat pysyivät pitkään poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännästi myös kivituhkapiha näytti pysyvän rikkaruohottomana pitkään haraamisen jälkeen, vaikka sadekuuroja on tullut joka päivä. Se oli minulle ihan uusi havainto :)
   Ensi kesänä onkin mielenkiintoista nähdä, miten paljon on rikkaruohoja!

   Poista
 2. Nyt täytyy pitää syyskuun kitkemispäivät mielessä ja käydä vuohenputkien kimppuun. Mitä parhain syy lähteä töistä aikaisemmin, että ennättää iltapäivällä puutarhahommiin :) Kitkin alkukesästä syreenipuskan toiselta puolelta ja eräänä päivänä ihmettelin, onko joku käynyt sen jälkeen ko. alueen kitkemässä tai leikkaamassa, kun ei siellä mitään rikkoja kasvanut. Tepsisikö kitkemispäivä tehokkaasti myös elämänlankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, onpa kitkemispäivissä ollut tosi iso vaikutus!
   Varsinkin nämä hyvät kitkemispäivät ovat tehokkaita. Ne toimivat ihan kaikkiin rikkaruohoihin ja muihinkin hävitettäviin kasveihin. Siis myös elämänlankaan.
   Kitkeminen on ehdottomasti parhain syy lähteä töistä aikaisemmin ;)

   Poista
 3. Kyllä kitkemispäivät toimivat, meillä pitäs käyvä pihlajiin kimppuun! Kiitos ihanasta arvontavoitosta. Kävin sen eilen postista. KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla näitä kokemuksia kitkemispäivistä. Vaikka itse on jonkun jutun jo todennut toimivaksi, niin muiden kokemukset vielä kivasti vahvistaa sitä :)
   Mukava kuulla, että arvontavoitto tuli perille. Kesti hetken, ennen kuin saatiin se lähtemään. Palkinto oli tosiaan upea :)

   Poista
 4. Kysyisin neuvoasi: vuorimännyt (, joiden piti olla kääpiöitä, mutta tuntuvat kasvavan aika isoiksi) jäi leikkaamatta tänä kesänä. Voiko ne leikata vielä syksyllä ja milloin? Tai keväällä? Kiitos etukäteen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti paras ajankohta on aina ennen juhannusta! Mutta nyt kun ne jäi leikkaamatta, niin ehkäpä ne kannattaa leikata kevättalvella, heti uudenkuun jälkeen. Aivan kuten kuusiaidatkin. Silloin ne ovat vielä lepotilassa. Ja lyhennetään vain viimeksi kasvanutta osaa eli nyt kesällä kasvanutta versoa.

   Poista