Sarin puutarhakurssit

Sarin puutarhakurssit on yritykseni Puutarha Studion verkkokursseja. Kurssit voi ostaa myös lahjaksi.

Ne löytyvät kurssialustalta:  www.sarinpuutarhakurssit.fi


Pensasaidat tuuheaksi -verkkokurssi


Tuuhea ja tiivis pensasaita antaa parhaan näkösuojan. Silloin aita on peittävä ja se vaimentaa myös ääntä paremmin. Tällä kurssilla on selkeät ja käytännönläheiset ohjeet, miten saat pensasaidasta tuuhean. Sekä miten saat sen myös pysymään tuuheana ja peittävänä.

Jos et tiedä, mitä tehdä harvalle pensasaidallesi, saat kurssilta siihen ohjeet. Joskus aidan saa hoidettua tuuheaksi ja jossain tilanteissa ainoa vaihtoehto on aidan uusiminen. Näistä lisää kurssimateriaaleissa.

Jos taas haluat uuden pensasaidan kasvavan mahdollisimman nopeasti näkösuojaksi, siihenkin löydät tietoa kurssilta. Tai jos vasta mietit sopivaa pensasaitaa, kurssi auttaa sinua valitsemaan parhaan kasvilajin toiveidesi mukaan.
Tämän kurssin voi myös ostaa lahjaksi.

Lisätietoja näet Pensasaidat tuuheaksi / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Sarin pihasuunnittelukurssi -verkkokurssi


Haluatko suunnitella pihan itse? Tällä kurssilla se onnistuu helposti.

Opit valitsemaan kasvit niin, että sinun ei tarvitse myöhemmin uusia tai siirtää niitä. Eikä sinun tarvitse leikata kasveja pienemmäksi. Jo se on selvä rahan ja ajan säästö.

Kurssilla on live-tapaamisia verkossa, jolloin voit päästä keskustelemaan omaan pihasuunnitteluun liittyvistä asioista.

Ja jos haluat parantaa pihasi helppohoitoisuutta, se lähtee aina pihasuunnittelusta ja sen vinkeistä. Mietityllä pihasuunnitelmalla sinun on helppo alkaa toteuttaa pihaa, oli piha uusi tai vanha.

Lisätietoja näet Sarin pihasuunnittelukurssi/ www.sarinpuutarhakurssit.fi

Pihan toteutus ja istuttaminen -verkkokurssi


Löydät tältä kurssilta koottuna ne tärkeimmät ohjeet, joilla onnistut pihan teossa. Eli miten onnistuu parhaiten nurmikon teko, paljonko kasvit tarvitsevat multaa ja miten eri kasvit istutetaan oikein. Eli saat myös kasvikohtaisia vinkkejä, niin istuttamiseen kuin istutusleikkauksiin.

Lisätietoja Pihan toteutus ja istuttaminen / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi


Haluatko oppia hoitamaan sisäkasveja ja pihaa ajoittamalla työt luonnollisesti kuun mukaan? Se kuuluu osana ekologista ja luonnonmukaista puutarhanhoitoa. On siis myös ekoteko. 

Esimerkiksi kun kylvät siemenet kuun mukaan parhaana ajankohtana, siemenet itävät varmemmin. Tai kun kitket vain hyvinä ajankohtina, rikkaruohot vähenevät pienemmällä työllä. Koet siis puutarhanhoidon paljon selkeämpänä ja samalla säästät aikaa.

Kurssiin kuuluu oma Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -Facebook ryhmä. Siellä on viikoittain ajankohtaiset puutarhatyöt ja kylvöt, kuun mukaan.
Lisätietoja  Kuun vaiheet ja puutarhanhoito / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssi


Tällä täsmäkurssilla opit kitkemään tehokkaammin niin, että rikkaruohot lähtevät enemmän juurineen ja uusia rikkaruohoja kasvaa vähemmän tilalle. Kitkeminen siis vähenee, kun sen tekee kuun mukaan ja oikealla kitkemistekniikalla.
Kurssilla kerron myös miten hävitimme ruttojuuren ekologisesti, kaivamatta juuria maasta. Opit siis miten kitketään eri kasvit eri kitkemistekniikalla.
Jos sinulla on edessä pensaiden tai vesakon hävitysprojekti, siihen saat hyvät vinkit.

Katso lisätietoja kurssista Tehokas kitkeminen kuun mukaan. /www.sarinpuutarhakurssit.fi

Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille -verkkokurssiTämän kurssin avulla osaat valita parhaita perhos- ja pörriäiskasveja, jotka viihtyvät pihallasi. Saat suunniteltua läpi vuoden kauniin kukkapenkin tai kasviryhmän, joka kukkii aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Kurssin ohjeilla pystyt myös muokkaamaan jo olemassa olevia kasviryhmiä paremmin perhosille ja pörriäisille mieluisiksi.
Lisätietoja näet Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Kaunis satumainen kukkanurmikko -verkkokurssi


Kurssin ohjeilla osaat tehdä kukkanurmikon erilaisille kasvupaikoille ja opit hoitamaan sitä oikein.
Kukkanurmikolla teet ison ekoteon perhosille ja kimalaisille.
Samalla saat pölyttäjät viihtymään pihallasi ja takamaan parempaa hedelmä- ja marjasatoa.

Lisätietoja Kaunis satumainen kukkanurmikko / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Huonekasvien hoito kuun mukaan -verkkokurssi


Tätä kurssia on toivottu pitkään eli miten kuun mukaan hoidetaan huonekasveja.
Kurssilta löydät ohjeet kasteluun ja mullanvaihtoon kuun mukaan. Lisäksi huonekasvien leikkaaminen, lannoittaminen ja pistokaslisäys on aiheina. Jos kaipaat ohjeita huonekasvien tuhohyönteisistä ja niiden torjunnasta, löydät niihinkin tietoa kurssilta.
Bonus-materiaalina on Amarylliksen hoito ja uudelleen kukittaminen sekä Pelargonin hoito ja talvisäilytys, tietysti kuun mukaan.

Lisätietoja Huonekasvien hoito kuun mukaan / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Verkkokurssit - Puutarha Studio

Puutarha Studio on yritykseni, jonka erikoisala on puutarhafengshui, ekologiset puutarhat ja kuun vaiheet puutarhanhoidossa.

Espoon työväenopistossa ja Nurmijärven Opistossa kursseja 2024

Puutarha- ja kuukurssit joilla opetan, löytyvät Puutarha Studion etusivun alaosasta. Siellä on linkit suoraan kurssien tietoihin.

Puutarha Studion uutiskirje

Kerron Puutarha Studion uutiskirjeessä lähiajan puutarhatöiden ajankohdat, kastelupäivät jne. 
Voit tilata uutiskirjeen tästä.


2 kommenttia:

  1. mitkä eivät ole myrkyllisiä kukkia/sipuleita koirille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasveja on todella paljon ja yleensä mainitaan myrkylliset kasvit, joita voi sitten välttää. Niitä kun on vähemmän. Koirille myrkyllisten kasvien luotettavia listauksia löydät esim. eläinlääkäriasemien verkkosivuilta.

      Poista