Sarin puutarhakurssit

www.sarinpuutarhakurssit.fi 

Verkkokurssisivusto on uudella alustalle. Nyt videoiden katseltavuus on parantunut huomattavasti. Uudistettu sivusto löytyy www.sarinpuutarhakurssit.fi


UUSI KURSSI Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille -verkkokurssi


Tämän kurssin avulla osaat valita parhaita perhos- ja pörriäiskasveja, jotka viihtyvät pihallasi. Saat suunniteltua läpi vuoden kauniin kukkapenkin tai kasviryhmän, joka kukkii aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Kurssin ohjeilla pystyt myös muokkaamaan jo olemassa olevia kasviryhmiä paremmin perhosille ja pörriäisille mieluisiksi.
Lisätietoja näet Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Sarin pihasuunnittelukurssi -verkkokurssi

Haluatko suunnitella pihan itse? Tällä kurssilla se onnistuu helposti. 

Opit valitsemaan kasvit niin, että sinun ei tarvitse myöhemmin uusia tai siirtää niitä. Eikä sinun tarvitse leikata kasveja pienemmäksi. Jo se on selvä rahan ja ajan säästö.

Kurssilla on live-tapaamisia verkossa
Live-tapaamiset ohjaavat suunnittelun etenemistä ja silloin pääsee myös keskustelemaan omaan pihasuunnitteluun liittyvistä asioista.

Ja jos haluat parantaa pihasi helppohoitoisuutta, se lähtee aina pihasuunnittelusta ja sen vinkeistä. Mietityllä pihasuunnitelmalla sinun on helppo alkaa toteuttaa pihaa, oli piha uusi tai vanha.
Lisätietoja näet Sarin pihasuunnittelukurssi/ www.sarinpuutarhakurssit.fi

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi

Haluatko oppia hoitamaan sisäkasveja ja pihaa ajoittamalla työt luonnollisesti kuun mukaan? Se kuuluu osana ekologista ja luonnonmukaista puutarhanhoitoa. On siis myös ekoteko. 

Esimerkiksi kun kylvät siemenet kuun mukaan parhaana ajankohtana, siemenet itävät varmemmin. Tai kun kitket vain hyvinä ajankohtina, rikkaruohot vähenevät pienemmällä työllä. Koet siis puutarhanhoidon paljon selkeämpänä ja samalla säästät aikaa.

Kurssiin kuuluu oma Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -Facebook ryhmä. Siellä on viikoittain ajankohtaiset puutarhatyöt ja kylvöt, kuun mukaan.
Lisätietoja  Kuun vaiheet ja puutarhanhoito / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssi

Tällä täsmäkurssilla opit kitkemään tehokkaammin niin, että rikkaruohot lähtevät enemmän juurineen ja uusia rikkaruohoja kasvaa vähemmän tilalle. Kitkeminen siis vähenee, kun sen tekee kuun mukaan ja oikealla kitkemistekniikalla.
Kurssilla kerron myös miten hävitimme ruttojuuren ekologisesti, kaivamatta juuria maasta. Opit siis miten kitketään eri kasvit eri kitkemistekniikalla.
Jos sinulla on edessä pensaiden tai vesakon hävitysprojekti, siihen saat hyvät vinkit.

Katso lisätietoja kurssista Tehokas kitkeminen kuun mukaan. /www.sarinpuutarhakurssit.fi

Kaunis satumainen kukkanurmikko -verkkokurssi

Kurssin ohjeilla osaat tehdä kukkanurmikon erilaisille kasvupaikoille ja opit hoitamaan sitä oikein.
Kukkanurmikolla teet ison ekoteon perhosille ja kimalaisille.
Samalla saat pölyttäjät viihtymään pihallasi ja takamaan parempaa hedelmä- ja marjasatoa.

Lisätietoja Kaunis satumainen kukkanurmikko / www.sarinpuutarhakurssit.fi

Pihan toteutus ja istuttaminen -verkkokurssi

Löydät tältä kurssilta koottuna ne tärkeimmät ohjeet, joilla onnistut pihan teossa. Eli miten onnistuu parhaiten nurmikon teko, paljonko kasvit tarvitsevat multaa ja miten eri kasvit istutetaan oikein. Eli saat myös kasvikohtaisia vinkkejä, niin istuttamiseen kuin istutusleikkauksiin.

Lisätietoja Pihan toteutus ja istuttaminen / www.sarinpuutarhakurssit.fi


Verkkokurssit - Puutarha Studio

Puutarha Studio on yritykseni, jonka erikoisala on puutarhafengshui, ekologiset puutarhat ja kuun vaiheet puutarhanhoidossa.

Espoon työväenopistossa ja Nurmijärven Opistossa kursseja 2023

Puutarha- ja kuukurssit joilla opetan, löytyvät Puutarha Studion etusivun alaosasta. Siellä on linkit suoraan kurssien tietoihin.

Puutarha Studion uutiskirje

Kerron Puutarha Studion uutiskirjeessä lähiajan puutarhatöiden ajankohdat, kastelupäivät jne. 
Voit tilata uutiskirjeen tästä.


2 kommenttia:

  1. mitkä eivät ole myrkyllisiä kukkia/sipuleita koirille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasveja on todella paljon ja yleensä mainitaan myrkylliset kasvit, joita voi sitten välttää. Niitä kun on vähemmän. Koirille myrkyllisten kasvien luotettavia listauksia löydät esim. eläinlääkäriasemien verkkosivuilta.

      Poista