keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Sokeritoukkapyydys, ja syysorvokit

 Blogiyhteistyö: Bayer Garden 
Testaan nyt Natria Sokeritoukkapyydyksellä, löytyykö keittiöstä sokeritoukkia. Viime kerralla pyydykseen tuli yksi pienen pieni. Saas nähdä, miten käy nyt. Tämä testi on siitä kiva, että siinä ei ole mitään torjunta-ainetta, vaan ainoastaan sokeria, tärkkelystä ja liimaa.
Laitoin pakkauksen toisen pyydyksen yhteen varastotilaan, vaikka vähän ällöttää mennä tutkimaan sitä.... sillä tilassa on isojakin sokeritoukkia.

Sokeritoukkapyydys koottuna...

Kuvan pahvipakkauksessa on kaksi kartonkilevyä eli liimapyydystä. Niiden suojapaperissa on selvät taitto-ohjeet. Kuvassa on toinen liimapyydys taitettuna valmiiksi. Nämä ovat siis täysin myrkyttömiä ja ne voi laittaa roskikseen käytön jälkeen.
Natria Sokeritoukkapyydys asetetaan lattialle, mielellään nurkkaan, tiiviisti lattiaa vasten. Sen sanotaan toimivan noin 8 viikkoa. Siellä varastotilassa pitääkin muistaa käydä ensi viikolla tarkistamassa tilanne.

Yök, miten paljon sokeritoukkia...

Alla oleva kuva on kyllä tosi ällö, mutta laitan sen, jos joku on vaikka kiinnostunut näkemään pyydyksen tehon. Kuvan pyydys on ollut pidempään yhdessä työtilassa, ja pyydyksen liimaan  on tarttunut kiinni sokeritoukkia. Aika tehokas!  Siinä on myös vähän pölyä,  koska tila on pölyinen.

Natria Fly Spray sisäötököille...

Bayer Gardenilla on myös luonnonmukainen torjunta-aine Natria Fly Spray sisätilojen lentäviin ja ryömiviin tuholaisiin. Sen tehoaineena on luonnon pyretriini, eli se sama tehoaine, jota on aiemmin pihalla testaamissani Natria Hyönteistentorjunta-aineessa ja Natria Muurahaisrakeessa(linkit blogijuttuihin).
Tämä Fly Spray on siis sisätilojen ötököille tarkoitettu, ei kasvien ötököihin. Jos sisäkasveissa on tuholaisia, niin se luonnonmukainen Natria Hyöteistentorjunta-aine on tarkoitettu niiden torjuntaan.
Korkissa on mukana pillike, jonka avulla voi ruiskuttaa ainetta pieneenkin koloon, esim. lattian rakoon, josta ötökät tulevat. Luonnon pyretriini vaikuttaa välittömästi eli tehoaa heti. Siitä ei jää tahroja pintoihin ja sen tuoksukin on mieto. Luonnonmukaisena aineena sitä on siis turvallista käyttää sisätiloissa.
Olen saanut tuotteet testaukseen Bayer Garden/Scheteligilta. Kiitos heille 😊

Syysorvokki...

Sokeritoukkakuva on niin ällö, että tähän loppuun laitan kauniin kuvan syysorvokista. 
Orvokki on ollut koko ajan parvekkeella, keväästä lähtien. Siihen kyllä tuli kirvoja, mutta sain kirvat onneksi häädettyä pois.

Ihan ensimmäisessä kuvassa oli pieni riippaorvokin (Viola hederacea) taimi, jonka kukka on pieni ja niin herkkä 😊

Aurinkoisin syysterkuin,

Sari

8 kommenttia:

 1. Onpas tehokas pyydys, eikä sisällä mitään myrkkyjä. Ihanan värinen tuo punainen orvokki. Minullakin on tuo riippa orvokki, onnistuuko sen talvetus? En haluaisi heittää sitä poiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän näistä helpoista ja turvallisista pyydyksistä. Niillä saa testattua kätevästi sokeritoukkatilanteen, ja samalla ne pyydystävät tärkkelyksen ja sokerin houkuttamat sokeritoukat.
   Olen talvettanut riippaorvokit kellarissa ja ihan viileän huoneen ikkunallakin. Niitä vaan pitää muistaa kastella etenkin sisätiloissa... kevättalvella alkavat olla jo aika juoppoja ;)

   Poista
 2. Meillä ei onneksi ole sokeritoukkia. Tai sitten ne piileskelevät ja bilettävät öisin kun en näe. Hmmm, ei mikään hauska ajatus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokeritoukkien öinen biletys jo kuulostaa tosi epämiellyttävältä ;)
   Tässä nykyisessä asunnossani sokeritoukkia oli rempan jälkeen, ja itse asiassa näin miten niitä tippui remppakamoista. Se oli järkkyä. Onneksi ne eivät pesiytyneet, mikä ehkä osoittaa, että asunnossa ei ole niille sopivan kosteita oloja. Eli siksi niin innolla testaan tällä sokeritoukkapyydykselle... ja yhtään ei ole vielä tarttunut siihen, jee :)

   Poista
 3. Minulla on joissakin asunnoissa ollut sokeritoukkia ja ovat kyllä vähän ällöjä otuksia. Niiden takia sai hämähäkit olla ihan rauhassa, kun söivät niitä ;)
  Ihana orvokki! Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään, että hämähäkit syövät sokeritoukkia. Täytyykin jättää varastossa hämähäkinverkot rauhaan ;)
   Punainen orvokki intoutui kukkimaan runsaammin näin syksyllä, kun ilmat viilenivät. Siksi ovatkin hyviä syyskukkijoita.
   Kiitos, ja ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Sokeritoukat kiertää minulla nuo pyydykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olethan taittanut pyydyksen huolellisesti niin, että saat pyydyksen tasaisesti ja tiiviisti lattiaa vasten. Ja olethan sijoittanut sen hyvin lähelle seinää, mielellään nurkkaan. Jos pyydys ei ole tiiviisti lattiaa vasten, sokeritoukat eivät mene siihen.

   Poista