perjantai 28. syyskuuta 2018

Huikea Vanda orkidea

 Blogiyhteistyö - Huiskula 
Olen ihan täpinöissäni tästä Vanda orkideasta. Tämä on niin huikean upea ja kukan väri sykähdyttävän kaunis etenkin iltavalossa. Pakko käydä koko ajan ihastelemassa sitä. Nyt kyllä vähän jännittää, saanko sen menestymään. Orkideat kuuluvat suosikkeihini, sillä ne ovat pitkäikäisiä ja kukkivat joka vuosi, siis jos löytää omaan kotiin sopivat orkidealajit. Joten pidetään peukkuja, että tästä tulee minulle juuri sellainen jokavuotinen kukkija 😊

Vandan juuret...

Vandan juuret ovat näkyvissä kokonaan eli sitä ei istuteta mihinkään ruukkuun. Tällä Vandalla on pieni reiällinen muovirasia, jossa metallikoukku on kiinni. Sillä saikin tämän helposti roikkumaan.


Vanda orkidean hoito-ohjeet...

Nämä uudet Vandan risteymät viihtyvät kuulemma hyvin ihan asuinhuoneessa, eli lämpötilaksi sopii 16-25 astetta. Jos huoneilma on kuivaa,  kannattaa sumutella juuria ja lehtiä päivittäin, jopa pari kertaa päivässä.
Jos haluaa Vandasta pitkäikäisen kasvin, tärkeää on löytää riittävän valoisa paikka sille, tosin se ei kestä suoraa auringonpaahdetta. Etenkin talviaikaan voi ottaa avuksi kasvivalon.
Vandaa kastellaan kuten muitakin orkideoja eli juuret upotetaan veteen noin 30 minuutiksi kerran viikossa. Lannoitteena kannattaa käyttää mietoa orkidealannoitetta.

Vinkki uudelleen kukittamiseen: Vanda viedään valoisaan ja viileään paikkaan muutamaksi viikoksi. Lämpötila ei kuitenkaan saa laskea alle 16 astetta. Tällöin kastellaan normaalisti eli ainoa muutos on lämpötilassa.

Olisi kiva kuulla, oletteko saaneet Vandan viihtymään pidempään ja kukkimaan uudelleen?

Sain tämän Vanda orkidean Huiskulasta blogijutun tekoon. Sydämellinen kiitos heille 😊

Puikkokämmekkä...

Helmikuulla ostamani puikkokämmekkä aloittelee kukintaa nyt kahdella kukkavanalla. Enpä olisi uskonut, että se kukkii näin pian uudelleen. Laitan siitä kuvia myöhemmin, kun kukkia on enemmän auki. Kyllä orkideat on sitten ihania!

Lisää postauksia orkideoista...


Hyvää viikonloppua!

Terveisin Sari
Ps. Vielä ehtii osallistua Syysarvontaan, klik

8 kommenttia:

 1. Onpas upean värinen! Hauskalta näyttää, kun se roikkuu ilman ruukkua juuret valtoimenaan. Tuollainen sopisikin hyvin kotiin, jossa pöytätila on vähissä tai niin kuin meillä, eli lasten takia hyvin rajallinen. Orkideat ovat kieltämättä hyviä huonekasveja ja niiden kukinta kestää pitkään. Eivätkä ainakaan nämä tavalliset perhosorkideat ole yhtään niin haasteellisia, mitä kuvitellaan, sillä minullakin on nyt kaksi viidestä kukassa, vaikken mikään huonekasviguru olekaan. Mukavia syyskuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun kukat ovat aika isot, niin tuo väri tulee jotenkin enemmän esiin. Ja vihreiden lehtien kanssa huikea yhdistelmä.
   Perhosorkideat onkin niitä helpoimpia saada uudelleen kukkimaan. Ne eivät vaadi kuin kastelua ja riittävästi valoa. Ja tietysti myös vähän lannoittamistakin ainakin joskus :)
   Hyvää syyskuun loppua sinullekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vanda on kyllä tosi huikean kuvauksellinen. Ja kukan väri on niin ihana :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Todellakin eksoottinen, juurineen ja isoine kukkineen :)

   Poista
 4. Onpas erikoinen, kun ei tarvi kasvualustaa ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :) Ja siksi vähän vaateliaampi, kun juuria pitää sumutella päivittäin. Vähän jännittääkin, saanko sen menestymään.

   Poista