lauantai 17. marraskuuta 2018

Puikkokämmekkä Sa-Nook kukkii taas

Helmikuussa ostamani puikkokämmekkä Sa-Nook kukkii nyt taas. Ihan uskomatonta! Puikkokämmekät näyttävät olevan tosi helppoja orkideoita. Viihtyvät tavallisessa asuinhuoneessa ja kukkivatkin vielä. Tätä ja muitakin orkideoja lannoitan orkidealannoitteella joka kastelun yhteydessä, siis kastelupäivinä. Tänään ja huomenna sunnuntaina onkin sopivasti kastelupäivät, kuten facebook-sivua seuraavat tietävätkin 😊

Puikkokämmekkä  kasvatti kaksi uutta lehtivartta...

Ja nyt ne kukkivat. Eli näköjään tämä puikkokämmekkä Sa-Nook tekee kukat vain uuden lehtivarren päähän. Se vanhempi puikkokämmekkäni tekee kukkavarsia pitkin lehtivartta. Laitankin siitä oman postauksen, sillä sille pitää nyt tehdä jotain... se vie jo liikaa tilaa ikkunalla. Viime helmikuussa Sa-Nook näytti tältä...

Tältä puikkokämmekkä Sa-Nook näytti helmikuussa eli oli ostettaessa jo kukkiva. Lisää kuvia siitä ja vanhasta puikkokämmekästä Uusi puikkokämmekkä ja orkidealannoite -postauksessa. Sieltä löytyy myös hoito-ohjeet.

Lisää postauksia orkideoista...


Vielä ehdit osallistua arvontaan...

Voit osallistua vielä sunnuntaihin asti Kuun mukaan ajoittaminen -arvontaan 😊

Leppoisaa viikonloppua!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Minua on alkanut viehättää enemmän sellainen kellertäväkukkainen puikkokämmekkä. Eli hyvä syy kierrellä kukkamyymälöitä :)

   Poista
 2. sain viime syksynä valkoisena kukkivan puikkokämmekän ystävältä.Nyt en tiedä,mtä tekisin saaadakseni sen uudelleen kukkimaan.Aurinkoa on toki nyt niukasti,mutta kastellut olen.Ravinteita en kyllä ole antanut kun sen lehdet ovat nytkin jo rehevät ja pelkään sen vaan kasvattavan lisää lehteä.Onkohan 22 asteen lämpö liikaa,luin jostain,että viihtyy viileässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa lannoittaa. Orkidealannoitteet on kehitetty juuri sellaisiksi, että ne kukittavat orkideaa. Puikkokämmekkä kukkii eniten uusimpaan versoon eli niitä pitäisi kasvaa.
   Puikkokämmekät viihtyvät huoneenlämmössä. Minulla itsellä oli kesällä 30 astetta ja ikkuna on kaakkoon, johon paistaa aurinko ympärivuoden :)
   Ja olethan kokeillut kuun mukaan kastelua eli niitä kastelupäiviä.

   Poista
 3. Kaunis! Tuntuu niin epäreilulta, että minun puikkokämmekkäni vain kituu ja kituu. Se ei ole kaupasta ostettu, vaan saatu alku. Tiedätkö, onko sen hoidossa jotain eroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hamri. Hmm... ei siinä pitäisi olla mitään eroa. Laitan lähiaikoina postauksen toisenlaisesta puikkokämmekästä, ja miten sen aluista saa kasvatettua uuden. Toivottavasti se postaus auttaa sinua keksimään, mikä puikkokämmekkääsi vaivaa.

   Poista