tiistai 20. marraskuuta 2018

Amaryllis sammalkasvualustaan ja muita jouluvalmisteluja

Blogiyhteistyö - Biolan ja Korpikangas Siemen-Frö 
Laitoin eilen muutaman amarylliksen sipulin kasvamaan. Toisen amaryllismaljakkoon ja toisen sammalkasvualustaan. Ei siis kumpaakaan tavalliseen multaan. Vähän jännittää, miten tämä erikoisemman värinen amaryllis lähtee kasvuun sammaleessa. No, kohtahan se nähdään. Tämä viikko aloittaa selvästi jouluvalmistelut, sillä perjantaina on täysikuu ja ennen sitä on vielä monta hommaa tekemättä.

Amarylliksen sipuli ja Kasvusammal...

Liotin tuttuun tapaan amarylliksen juuria ennen istutusta, kuten suositellaan. Koska ruukkuna on huokoinen saviruukku, päätinkin istuttaa sipulin kasvusammaleeseen, koska se ei kuivu niin totaalisesti kuin multa. Toisaalta vähän arvelutti se, osaanko kastella sitä oikein, jottei se pysy liian märkänä. Olen kyllä testaillut kasvusammalta muilla kasveilla ilman ongelmia, joten rohkenin käyttää sitä myös amaryllikselle.

Tältä Kasvusammal näyttää läheltä eli se on pelkää kuivattua ja hienonnettua sammalta. Tietenkin se on valmiiksi lannoitettua.
Tämä Kasvusammal on suosikkini sisäkukkien mullista. Säkki on kevyt kantaa ja sammalkasvualusta ei sotke käsiä. Vaikka se näyttää jo kuivalta,niin kasvit saavat siitä edelleen hieman vettä. Ehkäpä siksi kasvit näyttävät voivan siinä jopa paremmin kuin perinteisessä mullassa. 
Kaiken lisäksi se on huomattavan paljon ekologisempaa, mitä turvepitoiset mullat. Sammal uusiutuu hyvin suolla ja sen ottaminen ei aiheuta ympäristöön ongelmia. Siis ekoihmisen valinta 😊
Lisää tietoa sammalkasvualustasta vanhemmasta blogijutusta Sammalkasvualusta on tulevaisuuden multa

Helppoja kransseja...

Käsillä tekeminen rentouttaa ja maadoittaa kiireistä ihmistä. Joten kranssien teko joulun alla on siksikin kivaa puuhaa. Lisäksi jos tiedät olevasi maa-elementtiä fengshuissa, on erityisen tärkeää, että teet käsillä joitain konkreettista, vaikka kransseja.

Tämä kranssi on tarkoitettu sisälle. Aikaa meni sen tekemiseen ehkä 5 minuuttia.. ja heti tuli rauhallisempi olo.
Laitan sen materiaalit ja ohjeet Joulukukkia ja kransseja -verkkokurssille.
Pääasia on, että tekee jotain itse käsin, se voi olla näin helppoa ja nopeaa tai sitten jotain jo taitoakin vaativaa.

Joulukielot kasvuun...

Miniflunssa teki sen, että minulla on vieläkin kielot kaivamatta maasta. Kuun mukaan ne pitäisi kaivaa viimeistään torstaina. Jos ei ehdi siihen mennessä, niin sitten ensi sunnuntaina tai maanantaina. Eli pientä kiirettä pukkaa 😊

Viimeiset istutukset...

Samoin viimeiset kukkasipulit pitäisi istuttaa sekä kylvää kukat pihalle viimeistään torstaina.
Sen sijaan porkkanan ja muiden juuresten syyskylvö on 30.11.-1.12.2018. Saas nähdä, onko silloin jo lumi maassa.

Tänään pika pikaa istutin vanhan puikkokämmekän alut. Onneksi ehdin, sillä puikkokämmekkä alkaa kukkia ja nämä alut eli keikit varjostivat jo liikaa nuppuja. Tästä laitan oman postauksen myöhemmin.

Sain Biolan Kasvusammaleen Biolanilta ja amarylliksen sipulin Korpikangas Siemen-Fröltä.

Ihanaa viikon jatkoa!

Terkuin Sari

Ps. arvonta on suoritettu, joten odottelen tässä voittajien yhteydenottoa 😊

4 kommenttia:

 1. Komeat sipulit! Täällä kovin jo odotellaan kirjoitustasi puikkokämmekästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin aika muhkeat sipulit. Voisi päätellä, että niistä kasvaa myös monta kukkavartta ja muhkeat kukat :)
   Onpas ihana kuulla, että postausta odotellaan jo. Se tulee loppuviikolla tai sitten ensi viikolla.

   Poista
 2. Mitenkäs on tänä vuonna joulukalenterin laita? Mistä muuten tietää oman elementtinsä? Voisin hyvin kuvitella että minä olisin maa🌍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarin Kukkiva joulukalenteri on tässä blogissa :)
   Oman elementin löytää toki netin erilaisista fengshui astrologian laskureista, mutta isolla osalla se laskurin antama elementti ei käytännössä päde. Eli pitää katsoa kokonaisuus. Jos haluat, niin voin katsoa sen sinulle, kun laitat sähköpostilla syntymäaikasi.

   Poista