keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Eka hyasintti, jee!

Tänään en enää voinut vastustaa, vaan kävin meidän torilta ostamassa ekan hyasintin. Tällä kertaa jo täysin avautuneen... joten siinä on niin huumaavan ihana tuoksu! Olen pitkään pohtinut, että jätän tänä vuonna joulun vähemmälle, mutta eihän se näytä onnistuvan. Joulu ja joulukukat ovat vaan niin vastustamattoman ihania 😊
Olen myös tehnyt jouluaiheista verkkokurssia niin innolla, että tekisi mieli jo nyt täyttää koti joulukukilla, valoilla ja tuoksuilla. Onneksi löysin tämän kukkivan hyasintin.


Hyasintti tuoksuu parvekkeella...

Nyt kun ulkona ei ole pakkasta, laitoin tämän hyasintin parvekkeelle. Siellä se kestää pidempään ja ei niin tuoksullaan ärsytä herkkänenäisiä. Lähipäivinä saatan ostaa lisää hyasintteja, vähän nupullisempana, koska ne ovat niin kauniita, jopa vähän keväisiä.


Mitä kuuluu itse kasvatetulle hyasintille...

Syyskuun puolessa välissä istutin tämän hyasintin sipulin ruukkuun. Siitä juttu Aika istuttaa jouluhyasintit ja syysmyrkkyliljat.  Se on ollut siitä asti jääkaapissa. Meillä on kyllä kellarikin, mutta tällä kertaa testaan jääkaappia hyasintin hyödössä eli kukittamisessa.
Sipulista pilkistää ihan pienen pieni vihreä alku. 

Istutuksen jälkeen sipuli kasvattaa juuria ja vasta sitten verson. Ruukun pohjareiästä pilkistääkin juuret. Se on siis on loistokunnossa 😊
Kuvan oton jälkeen vein ruukun takaisin jääkaappiin.

Nippu kuusenoksia...

Hyasintin lisäksi ostin myös nipun kuusenoksia, meidän tutulta Nurmijärven kirkonkylän torikukkamyyjältä. Tästä aion tehdä muutaman joulujutun... eli ei näytä onnistuvan minulta joulun "väliin jättäminen". Koko ajan tulee ideoita, joita olisi kiva kokeilla ja laittaa blogiin.

Mitä mieltä olette, jos siirränkin Kukkivan joulukalenterin tänne? 
Eli joulukuussa joka päivä tulee joulukukka-aiheinen postaus, kuten joulukalentereissa on tapana. Vai tuleeko liikaa joulua? Tosin kyse on edelleen kukista ja kasveista.

Pikkujouluterkuin Sari


12 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä sintteihin törmännyt, mutta kunhan törmään, hankin ehdottomasti.
  Kukkivan joulukalenterin siirtäminen tänne pääblogin puolelle on minusta hyvä idea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän torikukkamyyjä on ihan huippu! Häneltä löytyy aina jotain erikoista, ja näitä joulukukkiakin jo nyt. Eli torilla tulee pistäydyttyä usein :)
   Onpa kiva kuulla, että sinustakin siirto tänne on hyvä idea.

   Poista
 2. Hyasintit kuuluvat ehdottomasti jouluun ja kukkiva joulukalenteri kuullostaa ihanalle, tänne vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintit kuuluvat tosiaan jouluun. Vaikka onhan niitä pääsiäisenäkin ja kevätkukkana, sekä tietysti keväällä pihalla. Se on kyllä mahtavaa, että niitä on myynnissä muulloinkin kuin jouluna.
   Taidanpa siis laittaa kukkivan joulukalenterin tänne :)

   Poista
 3. Voi miten söpö pikku vihreä versonkärki ja juuret &hearst; Ihanaa elämää näin talven alla!
  Hyvä idea laittaa kukkiva joulukalenteri tähän samaan, täällä tulee käytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin söpö... tulee vähän kevätfiilis, aivan kuten niistä tiukasti nupussa olevista hyasinteista.
   Opiskelen parhaillaan fengshuin erikoismenetelmiä ja aika on vähän kortilla. Joten joulukalenterin siirtäminen tänne säästää hieman aikaa :)

   Poista
 4. Hyasintti kuuluu ehdottomasti minunkin jouluuni. Tunnen sen ihanan tuoksun nenässäni jo pelkästään kuvaa katsomalla. Laita vain kukkiva joulukalenteri tänne, ei tule liikaa joulua :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintin tuoksu on minustakin niin ihana. Joten arvaat varmaan, miten hyvä tuuri kävi, kun löysin näin avonaisen hyasintin... heti pääsin nauttimaan sen tuoksusta :)
   Kiva kuulla, että sinustakin sen siirto tänne on hyvä idea, ja ettei tule liikaa joulua.
   Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Tuoksun vuoksi en osa hyasinttejä kotiini, vaikka kauniita toki ovat ja kuuluvat jouluun. Kyllä, kukkivaa joulukalenteria odotellessa, kaunista adeventinaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintissa on kyllä vahva tuoksu, ja se ei sovi kaikille. Siksi minäkin pidän tuota nyt parvekkeella, niin ei haittaa herkkänenäistä.
   Onpa kiva kuulla, että Kukkivaa joulukalenteria odotellaan :)

   Poista
 6. Hyasintti on yksi suosikkikukistani,sekä joulukukkana että pihalla keväällä.Seuraan joka tapauksessa myös kukkivaa joulukalenteria ,ei siis ainakaan haittaa että olisi täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintti on aivan ihana kevätkukkana! Ja se on jännä, miten silloin sen tuoksu ei tuo mieleen joulua. Tai sitten ne kevätlajikkeet ovat eri tuoksuisia ;)
   Tänä vuonna laitan sen Kukkivan joulukalenterin tänne, niin säästän siten aikaa opiskeluun.

   Poista