sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Amaryllis yksin ja kaksin

Blogiyhteistyö - Huiskula
Amaryllis kuuluu ehdottomasti jouluun, myös näin leikkokukkana. Tosin yleensä suosin vaaleita amarylliksiä, mutta tällä punaisella on kukissa jännä tummahko sävy. Pääsin kivasti kokeilemaan, miltä näyttää yksi leikkoamaryllis tai kun niitä onkin kaksi. Kummassakin on samat leikkovihreät.

Yksi amaryllis leikkona…

Tässä on siis yksi leikkoamaryllis ja kolme eukalyptuksen oksaa. Näyttää kauniilta 😊

Kaksin juhlavampi...

Vau… näin kaksin näyttää jo todella juhlavalta kimpulta. Tässä on siis samat leikkovihreät. Piti vaihtaa maljakko tukevampaan, sillä musta maljakko on muovinen ja kevyt.

Amarylliksen kukat ovat minusta niin kauniita ja keltaiset heteet ikään kuin koristavat kukkaa entisestään. Kun amaryllisten varret on leikattu eri pituisiksi, niin kukilla on hyvin tilaa avautua ja kokonaisuus näyttää ryhdikkäältä.

Nyt iski amaryllishimo... pitääpä käydä torilla katsomassa, josko kukkamyyjällä olisi jo kukkivia ruukkuamarylliksiä.

Sain kukat Huiskulasta blogijutun tekoon. Kiitos Huiskula!

Jouluisin terveisin Sari


Ps. Vieläkin odottelen arvonnan voittajien (Souffi, Minna, Heidi ja Sirpa) ilmoittamaan itsestään sarinpuutarhat@gmail.com

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Amaryllis on upea joulukukka. Minullakin on kaksi sipulia parhaillaan kasvattelemassa nuppujaan ja toivon, että edes toisen kukinta osuisi jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin näyttävistä amarylliksista saa kyllä helpolla kauniit kuvat :)
   Jos amarylliksessä on jo nyt nuput näkyvissä, niin todennäköisesti kukkii jouluna. Minun amarylliksen sipuleissa ei vielä edes nuppu kurkaa... taitavat kukkia uutena vuotena tai loppiaisena. Ja siihen niillä vähän tähtäänkin :)

   Poista
 2. Ooh, miten upean värinen amaryllis! Harvemmin näkee noin syvän punaista.
  Todella näyttävä pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän värisävy on kyllä huikean kaunis. Se on tosi kiva, että näitä leikkoamarylliksiä on nykyään niin eri värisinä ja vielä lisäksi on niitä erikoismuotojakin. Amaryllis on aina niin juhlava ja näyttävä kukka.

   Poista
 3. Upeat kuvat! Minulla on yksi iso amarylliksen jättisipuli nyt aluillaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Amarylliksen kasvatus sipulista kuuluu joulun odotukseen. Siinä on niin oma jännityksensä, milloin se kukkii... ennen joulua vai ihan joulun pyhinä, vai vasta loppiaisen tietämillä. Joka tapauksessa upea kukka :)

   Poista