sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Hienostunut ja ylväs kymbidi orkideaTämä kymbidi orkidea on aivan mykistävän kaunis! Siinä on jotain hienostunutta suloutta ja keveyttä. Kukat ovat pienemmät, kuin leikkokukkina käytetyillä kymbideillä. Aivan sykähdyttävän ihanasti kukkatertut riippuvat alaspäin. En usein mykisty kukkien kauneudesta, mutta tämän viehkeys mykisti minut täysin.

Kymbidi orkidea amppelikasvina...

Alla kuva siitä sellaisena, kun sen sain eli heti paketista otettuna. Ruukussa oli amppelikoukku eli tämän olisi voinut ripustaa roikkumaan. Se olisikin ollut hyvä idea, sillä kukkatertut ovat aika pitkät ja ulottuvat ruukun pohjan alapuolelle. Otin kuitenkin tuon koukun pois.

Huikean upeat kukat...

Sen kukat ovat niin kauniit! Juuri avautunut kukka on vihreä ja se saa vaaleanpunaista sävyä vähitellen.


Tyylikkään kaunislehtinen...

Orkideat ovat monivuotisia, joten niiden lehdistön kauneudella on myös oma merkityksensä. Tällä kymbidillä lehdetkin on tosi upeat.  Pidän tästä runsaasta heinämäisestä lehdistöstä.

Kymbidin hoito...

Nyt sitten jännään, miten saan tämän viihtymään. Sillä on lepokausi talvella, jolloin lämpötilan on hyvä olla alhaisempi. Ja tietysti orkideojen tapaan se pitää sumuttamisesta eli korkeasta ilmankosteudesta. Paikka on hyvä olla mahdollisimman valoisa, mutta suoralta auringonpaisteelta tämäkin on syytä suojata.
Jos joku tiedät tämän kymbidin tarkemman nimen ja sitä kautta hoito-ohjeen, niin laita kommenttia. Sain tämän nimittäin lahjaksi, ja tarkempaa tietoa sen nimestä ei ole. Ja oli kuulemma arvokas kasvi.

Joka tapauksessa kastelen tätäkin aina #kastelupäivinä ja joskus päivien välissä. Mutta en #äläkastelepäivinä. Vielä se ei vaadi orkideakasvualustan eli mullan vaihtoa, mutta kun sen aika on, teen senkin kuun mukaan ajoittaen. Lisää tietoa siitä täällä.

Mitä kuuluu Vanda orkidealle...

Se on tietysti jo lopettanut kukkimisen. Edelleen se on ihan vihreä ja lehtevä, mutta juuristo näyttää heikommalta. Tosin kuvakulma on eri sekä toinen on juuri kasteltu ja toinen ei. Kuvat siitä kukkivana löytyy Huikea Vanda orkidea postauksesta.
Aika hitaasti tämä Vanda näyttää kasvattavan uutta lehteä. Saas nähdä, miten saan sen menemään kesän yli.

Lisää postauksia orkideoista...

Olen siis hullaantunut orkideoihin, jos ette sitä vielä ole huomanneet. Osittain siksi, että ne ovat pitkäikäisiä ja kauniita. Niissä on myös sopivasti haastetta 😉
On vielä muutama orkidea, joita haluaisin kokeilla. Koetan kuitenkin pitäytyä näissä, mitkä eivät välttämättä vaadi orkideakaapia.

Terveisin Sari

14 kommenttia:

 1. Oi kun on mielettömän kauniin väriset kukat kymbidissäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden värityksessä on jotain suloista kauneutta, mitä harvassa sisäkukassa on. Se vielä lisää niiden hienoutta, kun kukkatertut roikkuvat alaspäin. Toivottavasti saan sen kukkimaan uudelleen.

   Poista
 2. Mulla oli vuosia perhoskämmeköitä. Kukkivat, kasvoivat ja kaikkee. No, kaikki alkoivat peräkanaa kuolemaan ja nyt ovat kaikki menneet! 😢

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei. Tiedätkö, mikä sen aiheutti? Perhoskämmekät ovat tosi helppoja huonekasveja, joten jotain muutosta on varmasti tapahtunut niiden olosuhteissa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä on kyllä yksi kukkien kuningattarista. Sen kukat on niin hienostuneen kauniit, ja lehdistö upea :)

   Poista
 4. Tuo on kyllä todella kaunis! Kukkien vaaleanpunaisen ja vihertävän yhdistelmä on suloisen hempeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunertava ja vihertävä sopivat aina hyvin yhteen hempeänä väriparina. Aika jännästi sillä oli näitä erivärisiä kukkia samaa aikaa lähekkäin. Ja musta ruukku vielä korosti kukkien värejä :)

   Poista
 5. Hei. Ostin itse just kymbidi orkidean. Mitä kuuluu tuolle kaunottarelle? Saitko sen uudelleen kukkii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kymbidi voi siinä mielessä hyvin, että tekee uutta lehteä ja on muutenkin lehtevä. Kukkimaan en sitä ole saanut. Ajattelin kokeilla kesäksi viedä sen ulos, jos vaikka siten innostuisi tekemään nuppuvarren.
   Toivottavasti sinä saat kymbidisi viihtymään ja kukkimaan jatkossakin :)

   Poista
 6. Hei, mulla on kaksi kymbidiä, ollut muutan vuoden. Lehdistö kaunis ja eloisa, mutta eivät ole kukkineet uudelleen, vielä😊 Kesät ovat ulkona, hajavalossa, ehkä turhankin varjossa. Nyt ajattelin vaihtaa uutta kasvualustaa niille, mutta tietoa millaista sen olla pitäisi, ei meinaa löytyä. Onko sinulla tietoa kymbidiä kasvualusta toiveista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin siitä Biolanin Orkidea-kasvualustan (mitä Suomen Orkideayhdistys suosittelee) opasvihossa ja siinä luki: 50% vaihtelevan kokoista kaarnaa ja 50% turvetta sekä reilu ruokalusikallinen hiiltä. Ja mahdollisimman pieni ruukku.
   Nuo kaikki ainekset on siinä pakkauksessa, kuten opasvihossa. Luotan tähän ohjeeseen, koska opasvihossa lukee Orkideayhdistyksen suositus :)

   Poista
 7. Tuon kympidin nimi on Ice cascade. Aivan ihana❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon nimestä! Heti googlasin nimen ja sehän se on :) On kyllä aivan super ihana!

   Poista