lauantai 2. maaliskuuta 2019

Kevättä pihalla, jee

Kevättä on pihalla näkyvissä jo niin paljon, ettei uskoisi lunta olevan vielä 30-50 cm. Ihan super mahtavaa! On niin kevätfiilis, ettei tulevat pakkaset haittaa yhtään. Näitä lumikelloja tuleekin nyt käytyä katsomassa päivittäin, jos vaan on valoisana aikana kotona.

Lumikelloja ja krookuksia...

Muutamassa lumikellossa on jo nuput tulleet näkyviin. Ne aukeavat nopeasti, kunhan lämpötila on plussan puolella ja aurinko paistaa 😊

Nämä taitaa olla krookuksia, juuri lumen alta paljastuneita. Näilläkään ei mene kauaa, niin ekat kukat ovat auki. Toisaalta ne voivat olla kyllä jotain muutakin… vanhalla pihalla kun koskaan ei voi olla ihan varma näistä pienistä piipoista.

Jouluruusuja...

Olen kauempaa katsellut tämän jouluruusun lehdistön menneen tummaksi, siis saaneen vioitusta. Onneksi rämmin lähemmäs, sillä tummat versot olivatkin nuppuja, jee! Olin täysin unohtanut, että siihen kohti istutettiin punainen jouluruusu viime keväänä. Punaiset olen koonnut toiseen kohtaan... tämä olikin uuden paikan testailua. Onpas sitä lyhyt muisti 😂

Toinen ihana ylläri oli tämä valkoinen jouluruusu. Se on vähän liian kuivalla paikalla ja kukkinut laiskasti. Mutta nyt siinä oli jo isot nuput tulleet näkyviin. Pitääkin heti suojata se harakoilta. Meillä harakat nokkivat niiden nuput ihan riekaleiksi.

Sormustinkukat valmiina...

Itse kylväytyneet sormustinkukat ovat myös hauskoja kevään ylläreitä. Toki ne ovat jo syksyllä paikallaan kasvaneet, mutta keväällä ne vasta oikein huomaa. Ne ovat niin terhakoita, valmiita lähtemään kasvuun. Kesäinen postaus Ihanat sormustinkukat.

Fengshuita ja siivousta...

Nyt on ollut niin työkiireitä suunnittelukurssien kanssa, sekä fengshui-siivouskin tuli vähän yllättäen, että se biohiilijuttu menee ensi viikolle.
Otin nimittäin pieniä varaslähtöjä siivouksessa jo eilen ja jatkan tänä iltana. Varsinkin huomisesta sunnuntaista tiistaihin on hyvä ajanjakso poistaa tarpeetonta ja ihan konkreettisesti siivota kuun mukaan. Joten viikonloppu menee kirjastohuoneen uudelleen järjestelyssä ja siivouksessa. Sillä nyt täytyy tehdä tilaa kevään uudelle energialle ja tuleville uusille jutuille.

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. Kuvien sipulikukkien paikat on harkittu ja suunniteltu tarkkaan. Maalis-huhtikuussa onkin hyvä aika suunnitella niitä ja muutakin pihaa. Siitä sekä monesta muusta suunnitteluun liittyvästä lisää verkkokurssilla -  Sarin pihasuunnittelukurssi . Linkistä näet lisätietoa kurssista.

16 kommenttia:

 1. Uskomatonta, että teillä jo näkyy noin pitkällä kasvustoa! Tuo biohiili kiinnostaa minua kovasti eli juttua odotan innokkaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän itsekin yllätyin, miten nopeasti lumi suli paikoitellen. Ja heti oli nämä lumikellot valmiina ponkaisemaan näkyviin :)
   Se biohiilijuttu on tulossa! Se on hieman työläämpi, kun joudun etsimään siihen kuvia kaikista kesän kuvakansioista. Kuvia kun kaikkiaan on aika paljon.

   Poista
 2. Onpas sielläkin kevät jo pitkällä! Suloiset lumikellot ja erityisesti nuo jouluruusut <3 Mukavaa viikonloppua ja maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoitellen maata on jo näkyvissä, mutta reilusti suurin osa pihasta on täysin lumen peitossa. Unohdin ottaa kuvan lumisesta pihasta. Näitä sipulikukkia sen sijaan tuli kuvattua taas paljon, kuten joka kevät :)
   Kiitos samoin!

   Poista
 3. Ihania löytöjä! Sitä tuntee itsensä lottovoittajaakin onnekkaammaksi, kun noita alkaa tulla esiin. Mahtavan värinen jouluruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puitpa asian hyvin sanoiksi, sitä on tosiaan kuin lottovoittaja ;)
   Nyt tietysti jännään, miten tuon jouluruusun nuput kestävät vaihtelevat kevättalven säät. Ainakin se on kanaverkon sisällä turvassa, niin harakat ja metsäkauriit eivät pääse vioittamaan sitä.

   Poista
 4. Oi ihanaa! Taidan itsekin kohta lähteä pihalle tirkistelemään, joko olisi jossain kulmassa istutuksia eloa havaittavissa. Kevät on ihmisen parasta aikaa. Tai ainakin puutarhahullun. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löysit jotain jännää eloa :) Kevät on tosiaan puutarhahullun parasta aikaa, tai ainakin jännittävintä aikaa. Joka päivä löytää jotain uutta lumen alta paljastunutta.

   Poista
 5. Ihanaa.Jouluruusuja en ole saanut menestymään ,mutta sipulikukat jo nousevat meidänkin takapihalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut viihtyvät parhaiten läpäisevässä maassa ja mielellään puolivarjossa. Meillä ainakin on tosi läpäisevää maata ja tuo punainen on jopa loivassa rinteessä eli veden kanssa ei ole ongelmia.

   Poista
 6. Kiertelin tänään puutarhassa ja näin yhden piipon kasvihuoneen edustalla!
  Ja otin muistin virkistykseksi kuvan metsäpuutarhan pälvipaikasta, siihen siis syksyllä aikaisia kevätkukkijoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset sipulikukkien alut on aina ne ihanimmat... siitä alkaa kevät :)
   Minäkin huomasin lisää hyviä paikkoja, kun tänä talvena lumityöt on tehnyt hieman eritavalla. Itse asiassa vähän yllättävästikin, koko pensasaidan pituudelta.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Saas nähdä, paljonko sitä uutta lunta tulee ensi yönä. Peittyvätköhän nämä kaikki lumen alle. Toisaalta "uusi lumi on vanhan surma". Eli kevät tulee kyllä kohisten :)

   Poista
 8. Siellä on jo todella keväistä! Täällä ei näy vielä lainkaan maata lumikasojen alta. Ja huomenna sen kuin sataa lisää lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin vähän valmistauduttiin lumisateeseen, mutta eipä sitä tullut... ainakaan vielä. Maaliskuussa satavassa lumessa on aina se ilo, että uusi lumi sulattaa vanhaa pois :)

   Poista