perjantai 15. syyskuuta 2017

Signals - parasta Habitare 2017 -messuilla

Tänään Helsingin reissulla tuli käytyä myös Habitaressa. Oli kiva tavata tuttuja, ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. Muuten messuilla oli viime vuoden tapaan paljon viherkasveja osastojen somisteissa, erilaisia amppeleita sekä sammalta ja luonnonmateriaaleja. Ilmakasveja oli myös useammalla osastolla, ja lasipalloja. Eli ei mitään uutta ihmeellistä 😉
Sen sijaan Singnals oli jälleen täynnä yllättäviä ja ravistelevia juttuja.

Signals 2017 -näyttely...

"Habitaren Ahead-designalueelle sijoittuva elämyksellinen trendinäyttely luotaa sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä teemojen takana.
Se esittelee neljä maailmaa eli huonetta Millä laseilla katsot? -kattoteeman alla.

Signals-näyttelyn on suunnitellut ja tuottanut trendianalyytikko Susanna Björklund yhdessä muotoilija Sisse Collanderin kanssa." -lainaus Habitaren sivuilta.

Offline...

"OFFLINE – Digitaalisuuden megatrendin vastatrendinä arvostetaan omaa aikaa, intuitiota, käsintehtyjä tuotteita ja pehmeitä arvoja."

Ikkunan maisema oli elävää eli liikkuvaa kuvaa, aivan kuin ikkunan takana olisi oikeasti tuulessa väreilevä järvi. Ja lattia luonnonmateriaalista eli aidosta puusta.

Seinän vierellä aidot kukat, jee 😊

Halkopinokin voi olla taidetta :)

Onni - millä laseilla katsot?

"ONNI – MILLÄ LASEILLA KATSOT? – Subjektiivinen näkemys elämisestä tekee kaikkien kodeista erilaisia ja persoonallisia. Maailma muuttuu hiljalleen ja samalla myös arvot ja kulutuskäyttäytyminen muuttuvat. Mikä on kodin rooli onnellisuudessa?"

 Olisi aivan hykerryttävää laittaa näihin maljakoihin  herkän pastellisia kukkia.

Katosta roikkui ihan uudenlainen kukka-asetelma

Tässä pääsi kurkkaamaan huoneeseen "erivärisillä silmälaseilla" eli värillisen ikkunan kautta. Jokaisen ikkunan luona oli kuulokkeet, joista kuului väriin sopivaa musiikkia. Samoin ikkunalla oli tuoksutikkuja, joiden tuoksu oli valittu väriin sopivaksi. Ja täytyy kyllä myöntää, että huoneesta tuli ihan eri fiilis "erivärisillä silmälaseilla".
Tämä oli aivan huikea juttu päästä kokemaan! Tosin näin fengshui-konsultille se ei ole mitään uutta, sillä fengshuissa huomioidaan aina kaikki aistit ja eri elementtien vaikutus.

Age less...

"AGE LESS pohtii fyysisen iän merkitystä asumisessa esimerkiksi, miten väestön ikääntyminen näkyy kodissa ja estetiikassa. Ikäkonventiot ovat murenemassa."

 Tässä huoneessa oli upea tapetti, jonka kuva oli museossa olevasta vanhasta taulusta. Ja sen edessä oleva kukka-asetelma oli mykistävän isokokoinen! Tällaista kukkarunsautta saisi näkyä enemmänkin näillä messuilla, ja messuilla yleensäkin!Huoneessa oli kyllä muutakin, kuten vanhuksille tarkoitettuja kävelykeppejä, jotka olivat samalla sisustuselementtejä. Mutta minusta nämä kukat olivat paljon mielenkiintoisempia 😊

Sattuma...

"SATTUMA – Sattuma vaikuttaa asuinpaikkaan, kumppanin löytymiseen, kodin perustamiseen ja hankintoihin, sillä elämä tuo yllätyksiä eikä kaikkea voi kontrolloida. Onneksi"
Mielenkiintoinen seinä! Tältä osastolta taisi puuttua kasvit...

 Singnals näyttelyssä Pantone värit...

Taitaa tulla värit takaisin.... jipii, mahtavaa, huikeeta, ihanaa...!
Väreillä on nimittäin niin suuri vaikutus ihmisiin, että pelkää harmaata, valkoista ja mustaa ei ole hyvä olla ainoina väreinä kotona. Ja fengshuissa siihen on myös muita perusteluja, kuten vahva elementtien epätasapaino siis epäharmonia.


Kransseja näyttelyn välihuoneessa...

Välihuoneessa oli kauniita isoja kransseja roikkumassa katosta. Taidanpa jouluksi tehdä muutaman ihan sisälle, ja ehkä uloskin :)
Huomatkaas taustalla olevan seinän väri... vaaleanpunaista ja oranssia. Trendivärejä.

Löysin messuilta myös muutaman pihatuotteen, jotka laitan huomenna Pihan tekoon -blogiin, Habitare 2017 vähän pihallekin.

Leppoisaa viikonloppua!

Terkun Sari

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös olekin, ja aivan mahtavaa, että olivat aidoista kukista. Trendi, että messuilla käytetään eläviä kasveja, on loistava :)

   Poista
 2. Onpa siellä ollut kauniita juttuja! Minulla jäi messukutsu väliin yrittäjäseminaarin ja tentin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singnals näyttelyssä oli kyllä muunlaistakin, mutta jotenkin sitä tuli kuvattua vain näitä kauniita juttuja ;)
   Olet kyllä ihailtavan ahkera ja tunnollinen opiskelija.

   Poista
 3. Tuo seinänvierustan kukka-asetelma on ihana. Samanlaista lyhyempää ihastelin Ikean keittiönpöydällä. Oma messukiertelyni jäi hyvin lyhyeksi, kaikkea ihanaa jäi näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama kävi minullekin, että kaikkea en ehtinyt nähdä. Siellä oli jo paikoitellen niin paljon väkeä, että kiersin ruuhkaiset kohdat kokonaan ;)
   Matalat ja pitkät kukka-asetelmat vihreäsävyisenä on tosi pop!

   Poista