sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Luukku 13 - Kolmas adventti ja adventtikynttilät

 
Tänään on jo kolmas adventti, joten adventtikynttilät saivat uudet koristeet. Tuntuu, että joulu lähestyy nyt tosi vauhdilla. Tänään piti ottaa vaihteeksi rennosti ja löhöillä koko päivä, mutta eihän sitä malta tähän aikaan vielä levätä. Jouluvalmisteluja on niin kiva tehdä rauhassa ja tunnelmoiden, joulumusiikin soidessa taustalla.

Valkoiset tulppaanit ja adventtikynttilät...

Adventtikynttiläasetelmassa sammal on edelleen samaa. Olen sumutellut sitä usein ja vein sen "turvaan" parvekkeelle. Nyt asetelma on toki jo taas esillä.
Kynttilöiden väleissä on valkoiset kotimaiset tulppaanit. Varsien alapää on sammaleen seassa ja kostuttelin sammalta nyt enemmän. Testaan kuinka kauan nämä tulppaanit kestävät näin, kostutetussa sammaleessa.


Valkoiset tulppaanit on kauniita joulukukkina myös maljakossa. Siitä kuvia Valkoiset tulppaanit -postauksessa.

Adventtikynttilät ja jouluruusu...

Valkoisten tulppaanien kanssa sopii loistavasti tämä lehdetön valkokukkainen jouluruusu. Tulee niin ihana joulutunnelma kynttilöistä ja jouluruususta 😊

Leppoisaa adventtisunnuntaita!

Jouluisin terveisin Sari

Ps. Aion taas säilyttää tämänkin jouluruusun ja istuttaa sen keväällä pihalle. Siitä lisää Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa.

6 kommenttia:

 1. Minä ostin viikonlopuksi neilikoita, ajatuksena laittaa niitä adventtiasetelmaan:)
  Tulppaanit, jouluruusu ja kynttilät näyttävät jo kovasti joululta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat onkin ihania myös joulukukkina. Ja ne kestää pitkään maljakossa ja niissä on niin ihania värisävyjäkin nykyään. Taitaapa mennä nyt ostoslistalleni.
   Olen täällä niin joulufiiliksissä, että tuosta adventtiasetelmastakin tuli jouluinen ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Muutamalla tulppaanilla ja kukkivalla jouluruusulla saa yllättävän helposti kauniin asetelman. Ja ihanan jouluisen.

   Poista
 3. Tykkään lehdettömästä jouluruususta melkein enemmän kuin lehtiversiosta. Upeita asetelmia kaikki joulukalenterin kuvasi. Muuten tuo perhoskuva "yläpalkki"-osassa on hurmaava. Olen pitkään pähkäillyt, onko kuvamanipulaatio. Mutta elokuussa näin palstallani punahatun mettä etsimässä yhtäaikaa neljä nokkosperhosta (ja kamera ei ollut käsillä), joten siis tuo näkymä on mahdollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdetön jouluruusu on upea, kun se on näin hyvässä kunnossa ja kukkii. Itse olen ihastunut niihin punertavakukkaisiin jouluruusuihin... ne ovat niin sykähdyttävän kauniita.
   Kiitos palautteesta :) Blogin yläpalkin kuva on täysin käsittelemätön. Itsekin ihan ihmettelin kuvan kauneutta, jopa sadunomaisuutta, kun katselin koneelta kuvia. Kuvassa on syyssyrikkä eli Buddleja, joka on ehkä paras perhoskasvi. Toissa kesänä oli niin kuivaa, että osa sen kukkatertuista jäi lyhyiksi. Joka kesä se kuhisee perhosia, tuona vuonna perhosilla oli vain hieman ahtaampaa ;) Syyssyrikästä on muuten monta postausta täällä blogissa.

   Poista