tiistai 8. joulukuuta 2020

Luukku 8 - Vanha amaryllis kukkii

Vanha eli viime joululta säilynyt amaryllis kukkii parhaillaan. Tämän sipuli oli silloin ja on edelleenkin hyvin napakka, joten aion säilyttää sen jatkossakin. Aiempinakin vuosina olen säilyttänyt näitä amarylliksia ja osa niistä on kukkinut hienosti uudelleen, vaikka olen hoitanut niitä aika rennosti. 

Vanha amaryllis kukkii kerrotuin kukin...

Mikä ihaninta, niin tämä on juuri se lajike, mikä on suosikkini. Eli valkoinen kerrottukukkainen ihanuus, jonka kukissa on mieto tuoksu. 
Oli pitkään niin hämäriä ja pimeitä päiviä, että tämä kasvatti pitkän varren. Se on ollut ikkunalla, mutta valoa ei ole ollut riittävästi, jotta varsi olisi jäänyt lyhyeksi. Mutta se ei haittaa, sillä on tämä näinkin sykähdyttävän ihana.

Kukkavarteen tuli viisi kukkaa. Saas nähdä tuleeko toista kukkavartta. Vähän kyllä epäilyttää, kun kesällä hoito oli ehkä liiankin rentoa 😊
Amarylliksen hoito-ohjeet löytyvät Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksesta.

Amaryllis eli ritarinkukka on uskomattoman kaunis...

Voiko olla kauniimpaa joulukukkaa. Tämä niin upea!

Maljakossa on se kaatuneen amarylliksen kukkavana. Tietysti tämän vanhan amarylliksen kukkavanan tuin jo aikaa sitten, koska se on noin korkea.

Muista monivuotisista joulukukista kerroinkin eilen eli Monivuotiset joulukukat -postauksessa.

Jouluterveisin Sari

4 kommenttia:

 1. On todella kaunis. Ja mahtavaa, että onnistuit kukittamaan sen uudestaan juuri jouluksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kävi kyllä tuuri, että tämä siirtyi lepoon niin aikaisin. Nuo muutamat siirtyivät lepoon vasta myöhään syksyllä ja niiden kukintaa voi odottaa vasta tammi-helmikuussa. Nämä kun käyttäytyvät niin yksilöllisesti :)

   Poista
 2. Todella kaunis.Ostin itse valkoisen amarylliskimpun itsenäisyyspäiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kerrottu amaryllis on ihan huikean upea. Ja amaryllikset leikkokukkana ovat tosi kauniita. Valkoinen amarylliskimppu kuulostaa jo ihanalta, etenkin itsenäisyyspäivän kimppuna :)

   Poista