tiistai 1. joulukuuta 2020

Luukku 1 - Amaryllis `Samba`

Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö

Amaryllis `Samba` on kukkinut jo toista viikkoa. Sen kukat on jännän kirjavat ja jouluisen punaiset. Nämä ritarinkukat eli amaryllikset kuuluvat suosikkeihini, koska niitä on kiva ja helppo kasvattaa itse sipulista. Ne on myös hoidoltaankin helppoja ja voivat kukkia uudelleen.


Amaryllis `Samba`...

Tämä amaryllis `Samba` on siis punavalkokirjava. Sen kukkien terälehtien reunoissa on valkoinen raita, mutta jostain syystä tältä minun Sambaltani se puuttuu. Todennäköisesti se kasvattaa vielä toisen kukkavarren ja saas nähdä, onko sen kukkien terälehdissä valkoinen raita. Kaunishan tämä on näinkin 😊


Amarylliksen sipuli...

Istutin tämän amarylliksen sipulin 21.10. ja jo silloin siitä pilkisti nupun kärki. Kasvatusohjeet löytyvät Eka amarylliksen sipuli istutettu -postauksessa.

Sain tämän sipulin Korpikangas Siemen-Fröltä, kiitos siitä heille!

Lisää postauksia amarylliksistä...

Tunnelmallista joulukuuta!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Uskomattoman kaunis amaryllis sinulla. Puna-valkoinen väritys on jouluinen ja samalla sambantyylisesti kevyen iloinen. Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasitpa osuvasti tätä `Samba` lajikkeen kukkaa. Se on todellakin kevyen iloinen punakirjavana :)
   Kiitos, ja oikein hyvää joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin :) Vaikka yleensä en ole joulupunaisen ystävä, niin tämä näyttää tosi kauniilta ja kivan pirtsakalta.

   Poista