tiistai 3. joulukuuta 2019

Luukku 3. Amaryllis `Cape Horn`

Suloinen amaryllis `Cape Horn` kukkii nyt parhaillaan. Enpä olisi uskonut, että se näyttää näin kauniilta. Kun ostin tämän ns. erikoisamarylliksen kukkamyymälästä, sillä oli vasta vihreät kukkavarret näkyvissä. Lapussa väri oli aika vahvan punainen, joten mietin pitkään ja melkein jätin ostamatta. Onneksi tuli ostettua, sillä siinä on myös yksi aivan mahtava lisäominaisuus... ehkä arvaattekin 😀

Amaryllis `Cape Horn` kukat tuoksuvat miedosti, jee...

Kun ihastelin sen ekaa auennutta kukkaa, niin huomasin siinä ihanan tuoksun. Juuri sellaisen miedon, jonka huomaa vain kukan lähellä. Aivan ihana lisä! Ne kerrotut valkokukalliset amaryllikset tuoksuvat, ehkä hieman vahvemmin, mitä tämä `Cape Horn`.


Hyvin vaalea nuppu...

Tämän nuppu on hyvin vaalea. Ei äkkiseltään uskoisi siitä kasvavan näin punakukkaista.

Helppo ja ekologinen ruukun "suojus"...

Tällä amarylliksellä oli ihan tavallinen harmahtava muoviruukku. Se ei ole lainkaan kaunis, joten kääräisin ruukun ympärille paperia. Paperi on pakkauspaperia, jonka olen säästänyt, samoin musta kangasnaru. Kummatkin on loistavia ruukun "suojuksen" väkertämiseen.

Mitä kuuluu itse kasvatetulle amaryllikselle...

Sipulista kasvaa jo kaksi kukkavartta. Pidän sitä viileähkössä huoneessa, jotta kukinta ei ala vielä. En huomannut ottaa siitä nyt kuvaa, mutta postaus sen sipulista ja istuttamisesta kuvineen löytyy Eka amarylliksen sipuli istutettu -postauksesta.

Amarylliksen hoito ja kasvatus...

Amaryllikset eli ritarinkukat on helppoja. Niitä kastellaan lautasen kautta pienellä vesimäärällä, silloin kun ne kukkivat.
Ohjeet jatkohoitoon ja uudelleen kukittamiseen löytyy Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksesta.

Lisää postauksia ihanista amarylliksistä...

Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Onpa ihana väri, erikoinen. Mieto tuoksu plussaa. Hyvä kun et jättänyt ostamatta. Hyvin keksitty kierrätysmateriaalista ruukunsuojus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, onneksi tuli ostettua. Tämä on niin kaunis, että nyt kyllä harmittaisi jos olisi jäänyt ostamatta.
   Minulla on vanha tapa käyttää näissä kukkien somistuksissa yms jo kotoa löytyvää materiaalia. Tosin ostin tähän Joulukalenteriin pari uutta nauhaa :)

   Poista
 2. Todella kaunis amaryllis! Tuoksu on hyvä lisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on tosiaankin ihana lisä tällä kaunottarella :) Vaikka onkin miedompi kuin sillä kerrotulla valkoisella.

   Poista
 3. Ihastuttava väri. Täytyypä laittaa nimi mieleen, jos vaikka jossain tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan viime vuosina näitä ruukussa kasvavia amarylliksiä on ollut myynnissä lajikenimellä, mikä on super mahtavaa. Samalla on tullut myyntiin erikoisia lajikkeitakin :)

   Poista