maanantai 23. joulukuuta 2019

Luukku 23. Keltainen joulutähti ja karkkivärijoulu

Tämä keltainen joulutähti on super ihana! Löysin sellaisen vihdoinkin, ja ihan läheltä. Tällä kukan eli ylimpien lehtien keltaisuus on vahva, mikä tekee siitä tosi viehättävän. Koska sen vihreälehdistö on noin tumma, niin keltainen väri suorastaan hehkuu.

Keltainen joulutähti joulun uutuus...

Tämän vuoden uutuus väri joulutähdissä on keltainen. Ihastuin tähän heti, sillä oma jouluni väri ei ole perinteisen punainen vaan enemmänkin ollut valkoinen. Keltainen joulutähti ja sininen monikukallinen hyasintti sopii tosi hyvin yhteen, jopa vähän yllättävänkin hyvin 😉

Kotimainen ja vielä lähikukka...

Ihan mahtavasti löysin tämän läheltä eli meidän tutulta Nurmijärven torikukkamyyjältämme eilen. Kaiken huipuksi tämä on viljelty heidän omalla puutarhalla eli Ruotin puutarhalla, täällä Nurmijärvellä. Siis kauneuden lisäksi, se on aika ekologinen joulukukka.

Joulutähdissä on paljon erikoisvärejä. Esimerkiksi toinen uutuusväri nuden persikkainen näkyy  Erikoisia kotimaisia joulutähtiä -postauksessa.

Karkkivärijoulu ja hyasintit...

Lupailin aiemmin laittaa kuvan näistä turkooseista kipoista vaaleanpunaisilla hyasinteilla. Tässä nyt se karkkivärijoulun hyasinttiasetelma. Vaaleanpunaiset hyasintit on kotimaisia ja lila ulkolainen, jonka kukkavarsi kasvoi hauskasti vinoon.

Miten näistä postauksen kuvista tuleekin hieman jo keväinen fiilis 😊 Sopii minulle, sillä joulunpyhien jälkeen taidan aloittaa siementen kylvöjen suunnittelun.... kylvöistä alkaakin sitten puutarhurin kevät, vaikka olisi tammikuun alkupäivät.

Ihanaa joulunodotusta!

Terkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta! Kaikkea sitä keksitäänkin! Ymmärrän kyllä, että kaikki ei tykkää perinteisistä, mutta keltainen on jo aika erikoinen väri jouluna. Sopii pääsiäsikukaksi minun mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia jalostetaan ulkomailla jatkuvasti ja sillä haetaan niihin jotain uutta. Vain pieni osa joulutähtien värikirjoista tulee meille myyntiin.
   Saas tosiaan nähdä, tuleeko tästä keltaisesta jossain vaiheessa pääsiäiskukka. Nythän on jo keltaista hyasinttia pääsiäisenä.

   Poista