torstai 12. joulukuuta 2019

Luukku 12. Kokedama kotimaisesta joulukukasta

Blogiyhteistyö - Kauppapuutarhaliitto ry
Kokedama kotimaisesta joulukukasta on tämän joulun kukkatrendi. Nämä kokedamat ovat eiliseltä Kauppapuutarhaliiton joulukukka-aamiaiselta. Aika hauskoja sammalpalloja 😊

Joulukukka kokedama roikkuvana asetelmana...

Tämä kokedama asetelma oli tosi veikeä. Siinä oli pieniä valkoisia joulutähtiä ja valkoisia hyasintteja. Ne oli kivasti ripustettu eri korkeuksille. 

Kokedama pöytäkoristeena...

Näistä kokedama- joulukukista pidän kuitenkin ehkä enemmän näin pöytäkoristeina. Silloin niitä on myös helpompi ihailla pöydän ääressä istuessa.

Kokedaman pinnalla on siis sammalta. Sen alla multasavipallo, jonka sisällä on kasvin juuret. 

Hyasintit ja sammal...

Aika jännä huomata itsestä, että tämä perinteinen tapa sommitella hyasintit on kuitenkin se kaikkein kaunein. Sammal tekee tästäkin asetelmasta tosi kauniin.

Eilinen postaus aamiaiselta Luukku 11. Erikoisia kotimaisia joulutähtiä 

Kauppapuutarhaliiton Joulukukka-aamiaisella...

Olin siis Kauppapuutarhaliiton järjestämällä Joulukukka-aamiaisella Helsingissä, Ravintola Espassa.Tilaisuuden kotimaiset joulukukkasommitelmat oli suunnitellut sisustussuunnittelija ja stailisti Susanna Vento.
Ideana niissä oli näyttää sisustamista klassikkojoulukukilla sekä niiden yhdistämistä suomalaiseen desingniin.
Kaikki tämän postauksen kuvat on aamiaiselta.

"Kauppapuutarhaliitto ry on koristekasveja ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö. Kauppapuutarhaliiton tehtävänä on edistää ja kehittää kasvihuonealaa Suomessa sekä lisätä kasvihuoneessa viljeltävien tuotteiden tunnettuutta."

Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Kaikenlaista sitä keksitäänkin! Hauskan näköisiä sammalpallokukkia, mutta mietin heti, miten niitä kastellaan. Hyvää viikonloppua! Toivoopi Mökinmuori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, koko ajan tulee uusia trendejä ja erilaisia tee-se-itse ideoita.
   Vähän samaa mietin itsekin, pallo täytyy varmaan vielä vaikka tiskipöydälle kun sitä kastelee. Silloin ei haittaa, jos pallosta vettä vähän tipahtelisikin.
   Kiitos :) Ja hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista