torstai 5. joulukuuta 2019

Luukku 5. Venuksenkenkä omavaraisen joulukukka

Venuksenkenkä on omavaraisen joulukukka, koska se kukkii näin joulukuussa. Muun ajan se toimii hyvin viherkasvina, sillä se on monivuotinen orkidea. Tämän omani sain viime vuonna ja se kukkii nyt kahdella kukalla. Tai siis toinen nupuista on vasta auennut.

Venuksenkenkä jouluasussa...

Tämän kukka ei ole mielestäni kovinkaan jouluinen, joten laitoin sen isolle vadille muutaman joulupallon kera. Heti asetelma muuttui jouluisemmaksi. Viereisenkin orkidean lautaselle laitoin samoja palloja, niin kokonaisuus tuli vielä paremmaksi 😊

Erikoisen mallinen kukka...

Vuosia mietin onko tämä kaunis vai ruma kukka. Edelleen huomaan suhtautuvani siihen hyvin ristiriitaisesti. Venuksenkenkiä on myös muitakin värejä olemassa ja kukan muoto vaihtelee. Jokin tässä kuitenkin viehättää.


Vielä vähän jouluisempi asetelma...

Tonttu tuo aina joulun, niin tässäkin asetelmassa 😊

Omavaraisen joulukukat...

Omavaraisen joulukukat ovat siis sellaisia, että ne löytyvät omasta takaa. Niitä ei tarvitse ostaa. Toki tämä venuksenkenkä pitää kyllä ensin ostaa, ellei sitten saa joltain tainta.
Toinen hyvä omavaraisen joulukukka on tietysti ne kielot - joulukielot 😍

Venuksenkengän hoito-ohjeet...

Kuvassa näkyy kellertävä lehti, se kuuluu asiaan. Nimittäin viime vuonna kukkinut lehtiruusuke kuolee ja tekee tilaa uusille. Siinä nytkin on jo kasvamassa uudet lehtitupsut.

Jouluterkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Joulutontun kanssa kasvi näyttää jo ihan jouluiselta. Erikoinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutonttu sopii tosi hyvin väriltään venuksenkengän kukkaan. Hyvä pari.
   Muuten ei ole kyllä kovin joulukukkamainen, omasta mielestäni ;)

   Poista