tiistai 17. joulukuuta 2019

Luukku 17. Punaiset tulppaanit joulukukkina

Blogiyhteistyö - Huiskula 
Punaiset tulppaanit on osalle se oma perinteinen joulukukka. Ja en yhtään ihmettele. Suorastaan ihastuin näihin tulppaaneihin, kun ne avautuivat täysin auki. Tosi upeita. Tulppaanithan eivät aina aukea yhtä leveästi. 

Ensimmäiset kotimaiset tulppaanit...

Näihin aikoihin alkaa kotimaisten tulppaanien aika, ja se jatkuu kevääseen asti. Tähän aikaan taitaa eniten olla punaista ja valkoista, myöhemmin niitä muita värejä. Tämä punainen lajike on tosi kaunis.

Vahingossa katkaisin yhden tulppaanin varren. Se näytti niin orvolta pikkumaljakossa, joten leikkasin toisenkin tulppaanin sille kaveriksi.

Jouluisen punaiset tulppaanit...

Kuten olette huomanneet täältä blogista, minun joulun värini ei ole punainen. Mutta näihin ihastuin nyt! Kukissa on hieno keskus ja sen heteetkin on mustat. Tosi veikeät.


Tulppaanien hoito-ohje...

Tulppaanit voi olla ostettaessa lötköjä eli ne on myymälässä olleet ilman vettä. Se on hyvä asia, sillä siten tulppaani säilyy kylmässä kuljetuksen ajan paremmin. Kun tuo tulppaanit kotiin, varsista leikataan pala pois ja tulppaanit laitetaan maljakkoon muovikääreen kanssa. Noin tunnin kuluttua voit ottaa muovikääreen pois ja asetella tulppaanit kauniisti maljakkoon.
Tulppaanit kestävät pidempään, jos ne vie yöksi viileään. Itse pidän näitä maljakoita parvekkeella, nyt kun ei ole pakkasta.

Kotimaiset tulppaanit tunnistaa...

Joku kysyi, mistä tunnistaa kotimaiset kukat. Jos kukissa on muovikääre tai vastaava, niin niissä on silloin usein Kauniisti kotimainen -merkki. Suomen lippu on toinen hyvä tuntomerkki. Joskus nämä tiedot on ruukussa olevassa tarrassa. Ja aina voi kysyä myyjältä.

Sain nämä punaiset tulppaanit Huiskulasta. Ne on kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla.

Jouluterkuin Sari

1 kommentti:

  1. Eikös olekin :) Näissä kuvissa kukat ovat tosi hehkuvan punaisia jouluvalojen ansioista. Kukat jotenkin alkavat loistaa.

    VastaaPoista