lauantai 14. joulukuuta 2019

Luukku 14. Ilex eli orjanlaakeri

Jouluna Ilexin eli orjanlaakerin lehtiä näkee etenkin englantilaisissa joulukoristeluissa ja joulukorteissa. Meillä Suomessa näitä orjanlaakereita on myynnissä jouluisin ruukkukasvina. Se on kiva erikoisuus niille, joita ei miellytä perinteiset joulukukkamme.

Orjanlaakeri erilainen joulukukka...

Itseasiassa sen koristearvo on kiiltävissä lehdissä ja punaisissa marjoissa, ei kukissa. Tämä yksilö, joka minulla on, oli valmiiksi jo punaisessa ruukussa. Joten laitoin ruukun koristeeksi vanhan vihreän nauhan. Se samala peittää ruukun mustaa reunaa.

Ilex-suvussa on paljon lajeja ja lajikkeita. Osa on ikivihreitä ja osalla lehdet putoaa syksyisin. On hyvä muistaa, että ne kaikki ovat syötynä lievästi myrkyllisiä  eli "pienen määrän syöminen harvoin aiheuttaa oireita".Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

Ps. vastaan edellisiin kommentteihin, heti kun pääsen koneen ääreen  😊

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä tiedosta! Olen aina ihmetellyt, mikä on se joulukorttien kasvi. Epäilin sitä mahoniaksi, mutta tämähän se on. Näin sitä taas viisastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä postauksesta oli apua :)
   Kuvien jouluinen orjanlaakeri ei meillä menesty ulkona, mutta se mahonia menestyy hyvällä paikalla. Tosin ovat vähän erinäköisiä.

   Poista