keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Luukku 11. Erikoisia kotimaisia joulutähtiä

Blogiyhteistyö - Kauppapuutarhaliitto ry
Kotimaisia joulutähtiä löytyy myös erikoisempina väreinä, kuten esimerkiksi kuvassa. Väriä voisi kutsua vaikka nudenpersikkaiseksi. Näitä oli jo viime vuonnakin tarjolla, ja ovat edelleen tosi trendikkäitä. Toki tällekin vuodelle löytyy uusi erikoinen väri, josta kuvia jäljempänä.

Kauppapuutarhaliiton Joulukukka-aamiaisella...

Olin tänään siis Kauppapuutarhaliiton järjestämällä Joulukukka-aamiaisella. Tilaisuuden kotimaiset joulukukkasommitelmat oli suunnitellut sisustussuunnittelija ja stailisti Susanna Vento.
Ideana niissä oli näyttää sisustamista klassikkojoulukukilla sekä niiden yhdistämistä suomalaiseen desingniin.
Kaikki tämän postauksen kuvat on aamiaiselta.

"Kauppapuutarhaliitto ry on koristekasveja ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö. Kauppapuutarhaliiton tehtävänä on edistää ja kehittää kasvihuonealaa Suomessa sekä lisätä kasvihuoneessa viljeltävien tuotteiden tunnettuutta."

Lisää kuvia erikoisen värisistä joulutähdistä viime vuodelta.

Uutuus - keltainen joulutähti...

Tämä on upea! Sen keltainen sävy on ihanan erikoinen. Tämä uutuus viittaa myös siihen, että keltaisten kukkien suosio on kasvussa. Monellehan keltainen on ollut vuosia suorastaan inhokkiväri. Saas nähdä, milloin keltaiset kukat lyövät oikein kunnolla läpi 😊


Näissä monessa asetelmassa on käytetty paljon joulutähtiä. Eli isot korit ja ruukut toimivat ikään kuin isona suojaruukkuna.

Perinteinen punainen joulutähti..

Toki punainen väri jouluna on se kaikkein suosituin. Kuulemma mitä lähemmäs joulua mennään, sitä enemmän myydään punaisia kukkia.


Vähän erikoisempi valkoinen joulutähti leikkokukkana...

Myös värikkäiden lehtien muoto voi olla hieman erikoinen, ei pelkkä kukan väri. Tässä maljakossa on kotimaisia joulukukkia leikkokukkina. Ja siinä keskellä on myös juuri tällainen lehdiltään erikoisempi valkoinen joulutähti. Eron huomaa, kun vertaa edelliseen kuvaan punaisista joulutähdistä.

Kotimaisia joulukukkia...

Suomessa kasvatetut joulukukat tunnistaa kaupassa useinkin sirkkalehtimerkistä, jossa näkyy Suomen lippu.
Kotimaisten kukkien ostaminen on ekoteko! Niiden kuljetuspäästöt ovat pienet verrattuna ulkomailta tuotuihin kukkiin. Lisäksi kotimaiset kasvihuoneviljelijät siirtyvät yhä enemmän led-valoihin ja uusiutuvaan energiaan. Suomessa työntekijöillä on myös hyvät työolosuhteet ja sopimusten mukainen palkka. Eli kannattaa suosia kotimaisia joulukukkia 😊

Jouluterkuin Sari

14 kommenttia:

 1. Keltainen joulutähti lyö ällikällä! Ottaisinko sittenkään itselleni...en välttämättä jouluksi. Näitä uusi trendivärejä täytyy vissiin kehitellä, kuten tuo hailakka vaaleanpunertava, koska sisustustyylit on kovin vaaleita nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen joulutähti tosiaan sävähdyttää, muiden joulutähtien joukossa ;)
   Sisustustyylit vaikuttavat varmasti kukkien valintaan. Ja sitten se, että ihmiset haluavat uutta. Peruspunaiseen ja valkoiseen joulutähteen moni on kyllästynyt.

   Poista
 2. Ostin marraskuussa vaaleanpunaisen joulutähden,oli kausikukka nimeltään.Tosin minulta jäi selvittämättä,ostinko kotimaisen vai ulkolaisen.Ensi kerralla olen viisaampi ja kysyn ennen ostoa,onko se kotimaassa kasvatettu,hyvä kun muistutat tästäkin asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen joulutähti oli varmaankin syystähti eli prinsettia. Se on aika uusi ja nimi ei ole vielä ihan vakiintunut. Niissä on jänniä vaaleanpunaisen eri sävyjä.
   Kotimaisten kasvien suosiminen on tosi arvokasta ja ekologista, joten ihan ilolla niistä välillä muistuttelen :)

   Poista
 3. Huomasitteko eilen Tukholmassa, Nobelin palkintojen jaossa, taustalla ollut seinä oli koristeltu keltaisilla kukilla, Kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen ihaillut kuvista! Siellä on aina tosi runsaat ja huikean upeat kukka-asetelmat! Harmillisen vähän niistä näkee kuvia ja lähikuvia. Tai sitten en vain osaa etsiä niitä netistä ;)

   Poista
 4. Uusien värien kehittäminen pidentää joulukukkien aikaa. Voisin hyvinkin ostaa keltaisen tai nudenpersikkaisen joulutähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, keltainen joulutähti sopisi hyvin pääsiäiseksi. Aivan kuten keltainen hyasintti on nykyään pääsiäiskukkana. Näin ne tavat ja kukat muuttuvat :)

   Poista
 5. Vuosien tauon jälkeen voisin kuvitella ostavani tänä jouluna joulutähden;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutähdet on kyllä jouluisia :) Minulla on ollut kolme pientä valkeaa joulutähteä nyt jo useamman viikon ajan, ja olen aivan ihastunut niihin. Niin se mieli muuttuu :) Ja keltaisen voisin ostaa vaikka heti, jos löytyisi!

   Poista
  2. Löysin eilen sellaisen nuden ja kyllä se lähti mukaan kotiini;) ja pari kaveriakin sille...

   Poista
  3. Vau, ihanaa! Löytäisinpä minäkin sen keltaisen joulutähden... :)

   Poista
 6. Tuo keltainen joulutähti sopisi ennemmin pääsiäiskukaksi tai yleeensäkin kevääseen ennemminin kuin jouluun. Tummanvihreiden lehtien ja keltaisten ylälehtien yhdistelmä on oikeastaan aika kaunis, vaikken niin keltaisesta väristä välitäkään. Tuollainen hento kellerrys on ihan ok. Persikkaisen, vaaleanpunaisen tai valkoisen joulutähden voisin hyvinkin kuvitella ostavani. Mallailin jo yhtä söpöä pientä, valkoista joulutähteä käsissäni, mutta vieressä ollut pinkki-valkea atsalea vei voiton :D Suomessa kasvatettuja taisivat olla kumpikin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, kun näissä joulutähdissä on eri värivaihtoehtoja. Ja koko ajan tulee uusia. Sitten on muuten vielä ne pilkullisetkin joulutähdet. Keltainen joulutähti on siitä jännä, että sen värisävy on erilainen eri valossa. Ainakin näin pimeään aikaan. Mukavaa viikonloppua sinullekin!
   Oih, olen ihan unohtanut atsalean. Sekin on niin upea joulukukka! Ja tosiaan sitä löytyy hyvin kotimaisena.

   Poista