tiistai 24. joulukuuta 2019

Luukku 24. Jouluruusu joulukukkien kuningatar

Tämä jouluruusu on joulukukkien kuningatar, niin sykähdyttävän kaunis se on. Muutenkin jouluruusut ovat herkän kauniita, joten senkin puolesta ovat loistavia joulukukkia. Itse juurakoista kukkaan hyödetyt kielotkin kukkivat juuri sopivasti joulun pyhinä. On siis aika aloittaa joulun vietto ja nauttia yhdessäolosta sekä kukkien hurmaavasta kauneudesta.

Herkän kaunis vaaleanpunertava jouluruusu...

Tällä vaaleanpunertavalla jouluruusulla on aika isot kukat. Sen yksittäinen kuka on kaunis pitkine heteineen. Kukan värinkin on tosi hieno, hieman pilkullinen.

Ja se on myös takaapäin koristeellinen. Tämä on selvästi kova kukkimaan, kun nytkin siinä on nuppuja noin paljon. Kuten yleensä punertavakukkaisilla, niin tälläkin lehdet ovat alta hieman punertavat. Se lisää koristeellisuutta.
Usein jouluruusuilla on lehdissä tummia laikkuja tai muuta "vikaa". Se on ihan luonnollista, sillä lehdet ovat pitkäikäisiä ja näiden jouluruusujen kasvatus kestää kauan. Aivan samalla tavalla pihalla kasvavat jouluruusut saavat välillä keväisin vioitusta lehtiin. Eli laikut ikään kuin kuuluvat jouluruusujen vanhempiin lehtiin 😊

Viileässä yöt pidentää kukkien kestoa...

Olen tästä jo monesti kirjoittanut täällä blogissa. Näiden viileyttä sietävien kasvien kukinta pitenee huomattavasti, jos ne voi siirtää viileään yöksi tai työpäivän ajaksi. Lämpötila ei saa laskea pakkasen puolelle, koska kukat voivat kärsiä siitä. 
Itse olen nyt pitänyt jouluruusuja ja hyasintteja sekä joulukieloja parvekkeella yöt ja päivät, sillä ei ole tullut oltua olohuoneessa moneen päivään. Tänään, kun alkaa odotettu joulun vietto, niin nostan kaikki kukat sisälle. 

Vanhat jouluruusut...

Parvekkeella on siis se syksyinen viininpunakukkainen jouluruusu sekä valkoisten jouluruusujen asetelma matalassa kulhossa. Kuten kuvasta näkyy, kukkia ei ole avautunut lisää. Eli viileys pidentää näiden tiettyjen kasvien kukinta-aikaa.
Lisäinfoa ja postauksia jouluruusuista löytyy Jouluruusujen säilytys ja hoito.

Joulukielot aloittaa kukkimisen...

Eilen otin nämä joulukielot jo sisälle, sillä yöksi oli luvattu 0 astetta. Se voi olla liian kylmää kieloille, vaikkakin parvekkeella on lasitus. Siirsin siis kielot viileään huoneeseen ja vasta tänään otan ne olohuoneen puolelle. 
Voitte arvata, miten ihana kielon tuoksu näistä tulee  😍

Suloista ja tunnelmallista joulun aikaa!

Lämpimin jouluterveisin Sari

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi :) Oikein hyvää joulua sinullekin!

   Poista
 2. Kiitos samoin, ja kiitos mielenkiintoisista ja hyödyllisistä postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi ihanasta palautteesta! On ilo olla avuksi ja hyödyksi :)
   Leppoisia välipäiviä!

   Poista
 3. Taivaallisen ihanat joulukukat sinulla.
  Hyvää joulua, Sari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :) Olen täysin jouluihminen tai oikeastaan joulukukkaihminen... eli joulutunnelman luo upeat joulukukat ;)

   Poista
 4. Ihania joulukukkia!
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marketta! Joulukukat on niin upeita joulutunnelman luojia, että niitä pitää olla paljon :)
   Leppoisia välipäiviä!

   Poista
 5. Voi, olisin halunnut just tuollaisen tiheän, matalan jouluruusuasetelman, mutta tajusin sen liian myöhään. Näin sellaisesta tätä ennen kuvan Ruusupuun mainoksessa. Hyvää joulua sinulle♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouluruusut ja sammal laakeassa kulhossa on jouluasetelmien klassikko. Aina yhtä tyylikäs ja juhlava :)
   Ehkäpä ensi jouluna voit tehdä jouluruusuasetelman, jos se vielä silloin viehättää sinua.

   Poista
 6. Ihanat joulukukat! Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joulukukat on mun juttu, ja niitä kerääntyykin sitten aika lailla ja monenlaisia :)
   Oikein leppoisia ja iloisia välipäiviä!

   Poista
 7. Jouluruusun kauneus on huikea! Kunpa vaan saisi pidettyä ne hengissä kevääseen, että voisi istuttaa maahan. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouluruusut ovat tosiaan upeita ja juhlavia. Ne on yllättävän helppoja saada talven yli, kunhan ei kastele liikaa(eikä liian vähän). Helpoiten ne säilyy hengissä kellarissa tai viileässä varastossa tai viileällä ikkunalla.
   Oikein upeaa loppuvuotta sinullekin!

   Poista
 8. Olen lukenut ison kasan postauksiasi ja ovat mielenkiintoista luettavaa. Katselin että olet tosi paljon istutellut termoruukkuihin. Osaisitko sanoa mitkä kasvit menisivät lasiterassilla ympäri vuoden termoruukussa. Tai mitkä itse olet saanut menestymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) Periaatteessa lasitetulla parvekkeella menestyy kaikki monivuotiset kasvit, kunhan ne ovat talvenkestäviä. Isoin haaste on kastelu eli ettei kastele niitä syksyllä liian märäksi eikä päästä multaa kuivumaan liian kuivaksi.
   Lasitetulla parvekkeella lämpötila on noin 5 astetta ulkoilmaa lämpimämpää. Parhaiten oppii tuntemaan oman parvekkeen lämpötilan, kun seuraa sitä lämpömittarilla.
   Omalla lasitetulla parvekkeellani pieni kartiovalkokuusipuu talvehti hyvin viime talven ihan pienessä muoviruukussaan. Kartiovalkokuusipuu näkyy nyt joulukalenterin luukkujen 22 ja 21 kuvissa.
   Termoruukkuja olen käyttänyt parvekkeella tosi vähän, koska ne vievät tilaa ja parvekkeeni on aika kapea ;) Toivottavasti tästä oli apua sinulle.

   Poista
 9. Kiitos taas kukkivasta joulukalenterista! Joka päivä en ehdi sitä käydä kurkkimassa, mutta sitten viiveellä:)
  Minäkin löysin joulukieloja, voi että ne tuoksuvat ihanilta myös joulun aikaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että löysit joulukieloja. Ne on niin juhlallisia ja se herkän hurmaava tuoksu :)
   Tosi kiva kuulla, että olet käynyt kurkkimassa tätä joulukalenteria. Sitä aina välillä miettii, että käyköhän sitä kukaan oikeasti katsomassa ;) Se on sen verran työläs tehdä, että itseltä jäi nyt muiden blogien kommentointi täysin.

   Poista
 10. Oi, tuo vaaleanpunainen jouluruusu... <3 Keväällä pitää taas jatkaa sellaisen metsästystä. Kiva joulukalenteri oli sinulla. Joka postauksen kävin lukemassa, vaikken aina ehtinyt kommentoimaan :) Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin aivan hurmaava! Tosiaan keväällä erikoisia jouluruusuja tulee taas kauppoihin. Itsekin aion niitä silloin etsiskellä.
   Ihana kuulla, että sinäkin olet käynyt lukemassa näitä postauksia :) Minulla meni kaikki liikenevä aika joulukalenterin tekemiseen tänä jouluna, etten ehtinyt kommentoida muiden blogeja. Se on kyllä harmittanut, mutta sille ei nyt voinut mitään.
   Kiitos ja oikein ihanaa loppuvuotta sinullekin!

   Poista
 11. Kiitos tästä joulukalenterista, oli kyllä ihana! Onnea ja iloa uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Se aina niin kannustaa jatkamaan tätä bloggaamista ja myös joulukalenterin pitoa ensi vuonna :)
   Kiitos ja oikein upeaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista