perjantai 20. joulukuuta 2019

Luukku 20. Multiflora hyasintti ja tavallinen hyasintti

Multiflora eli monikukkavarrelliset hyasintit ovat myös suosikkejani. Olen joskus hyötänyt itse niitä sipulista joulukukaksi, kuten tavallisiakin hyasintteja. Multiflorat ovat kiehtovan luonnollisen näköisiä, kuin luonnonkukkia. Ehkäpä se niissä niin viehättääkin.

Multiflora hyasintti ja tavallinen hyasintti...

Tästä kuvasta näkyy hyvin niiden iso ero. Eli tavallisella hyasintilla on sipuli, josta lähtee yksi kukkavarsi lehtineen. Multiflora hyasintilla on taasen sipulirykelmä, josta kasvaa monta kukkavartta lehtineen.


Multiflora hyasintti tuo mieleen kevään...

Ehkäpä siksi pidän näistä multiflorista niin paljon, koska ne muistuttavat keväästä. Minullahan kevät alkaa jo helmikuun alusta ja jatkuu pitkälle toukokuuhun. Se taitaa olla  puutarhurin kevät 😊


Lisää vinkkejä hyasinteistä...

Hyasintit on siitä kivoja joulukukkia, että ne on edullisia ja niistä saa helpolla tehtyä erilaisia diy juttuja. Alla vinkkejä. Tähän joulukalenteriin on tulossa vielä yksi hyasintti postaus, se "karkkiväri".

Suloista joulun odotusta!

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Ehdoton joulun kukka! Saisi yleistyä myös kevätkukkana. Puutarhamessuilla oli viime keväänä keltaisia hyasintteja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, ja näin joulunakin saisi olla erikoisvärejä kotimaisina.
   Kuulin, että ensi pääsiäiseksi on tulossa paljon enemmän kotimaista keltaista hyasinttia, mitä oli tänä vuonna. Niitä muuten näkyi ihan marketeissakin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös olekin, kerrassaan hurmaavan sirokasvuinen ja keveä.

   Poista
 3. Multiflora on kyllä ihana, niitä vain on vaikea löytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niitä on tosi pieniä eriä liikkeellä ja helposti jäävät kukkamyymälässä huomaamatta. Ne vielä kun myydään siinä vaiheessa, kun versot ovat pieniä, niin moni ei edes heti tajua niiden olevan näitä multiflora hyasintteja.

   Poista
 4. Kaunis ja luonnollinen.Pidän paljon kaikista hyasinteista ,sekä jouluna että keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multiflora muistuttaa vähän pihalla kasvavia vanhoja ja heikkoja hyasintteja. Välillä kun niihin tulee yksi harva kukkavarsi ;)
   Hyasintit on minustakin ihania jouluna, pääsiäisenä, kevätkukkana sekä ihan pihalla monivuotisena sipulikukkana. Ja se tuoksu :)

   Poista