tiistai 18. joulukuuta 2018

18. luukku - Joulukukat kissaperheessä lasisylinteriin

Monella teistä tuntuu olevan haasteena joulukukat ja kissat, joten tässä pari vinkkiä kissaperheeseen. Aika moni joulukukka on enemmän tai vähemmän myrkyllinen syötynä, ja osalla kissoista on tapana maistella kasveja. Joten kissaperheessä on kissat pidettävä erossa joulukukista, vaikka lasisylinterin avulla.

Lasisylinteri ja hyasinttiasetelma...

Tein pestyistä hyasinteista hyasinttiasetelman tähän lasisylinteriin. Siitä tuli tosi kaunis, jo ilman mitään joulukoristuksia. Sammal on niin hienoa! Olenkohan nyt ollut liikaa kukkien kanssa tekemisissä, kun pelkkä vihreys miellyttää näin paljon 😊

Laitoin kokeeksi kaksi vihreää peuraa asetelmaan. Ehkä ne ovat vähän liian isot sinne... hmm.

Kanneksi tähän sylinteriin näytti sopivan vanha leipäkori. Asettui siihen tosi tukevasti ja tiukasti, estäisi kyllä kissan pääsyn.

Myrkylliset joulukukat kissalle...

Vaarallisen myrkylliset joulukukat kissoille on amaryllis eli ritarinkukka, hyasintti, jouluruusu ja joulutulppaanin sipuli Evidensian mukaan. Linkin juttu on hyvin selkeä ja tietopuolinen, ja luotettava. On nimittäin hyvä erottaa vaarallisen myrkylliset kasvit lievästi myrkyllisistä niin kissoilla, kuin ihmisilläkin. 

Kukat lasitölkin suojaan...

Toinen tapa pitää kissat pois kukista, on laittaa joulukukat isoon lasitölkkiin. Kansi on aika painava, ja se pysyy hyvin paikoillaan raollaankin. Postaus tästä - Pesty hyasintti lasipurkkiin.

Tai turvaan lasikuvun alle...

Nämä ihanat lasikuvut ovat kauniita ja aivan loistavia kissaperheessä. Lisäksi hyasintin tuoksu ei tunnu niin voimakkaalta, vaikka lasikupu olisi raollaan.

Tietenkin isot kynttilälyhdyt toimivat samalla tavalla kuin lasipurkki ja lasikuvut.

Niin, minulla siis ei ole kissaa. Olen enemmän koiraihminen... vaikkei nyt koiraakaan löydy enää kotoa 😊

Jouluterkuin Sari2 kommenttia:

 1. Kauniita asetelmia lasipurkeissa!
  Meillä kissat eivät ole koskaan syöneet mitään joulukukkia, joten niitä voi huoletta ripotella pitkin kotia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se kyllä helpottaa paljon kukkaihmistä, kun kasveja ei tarvitse suojata kissoilta tai varoa myrkyllisiä. Kuulemma jotkut kissat tykkäävät kaivella multaa, mutta muuten jättävät kasvit rauhaan ;)

   Poista