keskiviikko 5. joulukuuta 2018

5. luukku - Pesty hyasintti lasipurkkiin

Hyasintin valkeat juuret ovat minusta tosi kauniit, joten ne on kiva jättää näkyviin. Ne muistuttavat vähän lunta, kun nopeasti vilkaisee. Siksikin sopivat nyt niin jouluun. Asettelin hyasintin siten, että juuret tulevat hyvin esille. Ja kuvan oton jälkeen suljin purkin kannen.

Hyasintin juuret näkyville...


Hyasintin juurten pesu on niin helppoa, että pesin samalla myös toisenkin hyasintin. Siitä myöhemmin lisää. Olin suunnitellut purkkiin pari koristetta hyasintin lisäksi, mutta jätin ne pois. Näin se on minusta pelkistetyn kaunis ja itse kasvi tulee hyvin esiin.

Hyasintin tuoksu suljetaan purkkiin...

Vahva hyasintin tuoksu mietonee heti, kun sulkee purkin kannen. Minulla on aiemminkin ollut hyasintti tässä lasipurkissa ja joskus on riittänyt, että laittaa kannen rakoselleen. Riippuu vähän, kuinka herkkä nenä vieraalla on.


Tarkemmat ohjeet hyasintin pesuun löytyvät Hyasintin pesu ja kauniit juuret -postauksesta. Hyasintin kukinta ei kärsi siitä, että multa poistetaan. Kannattaa hieman kastella juuria, aivan kuten mullassakin kasvavaa hyasinttia.

Tämä hyasintti on tietysti ekologisesti lähellä kasvatettu eli kotimainen. Kuulemma vielä Huiskulan puutarhalla... on aina niin kiva ostaa kukkia, joiden kasvattajat tuntee tavalla tai toisella 😊

Jouluisin terveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Meillä kolme, jotka eivät kestä hyasintin tuoksua, vaan tukehtuvat siitä. Allergiaa ja astmaa. Siksi nuuhkin niitä kaupoissa ja muistelen lapsuuden jouluja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintti isossa lasitölkissä on kuin tuoksupurkki. Sitä voi käydä nuuhkimassa vaikka ulkona hetken ja sisään tullessa sulkea tölkin. Näin ehkä herkkänenäisimmätkin kestävät purkin sisällä :)

   Poista
 2. kumpa tohtisin kokeilla laitetaanko minkä verran vettä ja pidetäänkö kansi koko ajan suljettuna ,anteeksi kysymykset en löytänyt tuohon ohjetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä ihan tilkka. Itse vain sumutin hieman juuria. Kantta täytyy välillä pitää auki tai hieman rakosellaan. Rohkeasti vaan kokeilemaan :)

   Poista
  2. Vielä... jos et meinaa saada juurten pesua onnistumaan kauniisti, niin löydät siihen hyvät ohjeet verkkokurssilta, johon linkki tekstissä.

   Poista
 3. Hei! Taidan kokeilla jos vaan onnistuu,tarviiko olla ikkunan viereen vai missä ne viihtyy??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintit kukkivat pidempään viileämmässä huonelämmössä, mutta ovat ok ihan tavallisessakin. Niitä ei kuitenkaan kannata laittaa aurinkoon tai patterin viereen.
   Eli menevät ihan vaikka olohuoneen pöydälläkin.

   Poista