lauantai 15. joulukuuta 2018

15. luukku - Se hurmaavin jouluruusu

Tähän jouluruusuun ihastuin! Se on niin yksinkertaisen kaunis. Ja kukat ihan huikean upean väriset. Jouluruusu on ollut suosikkini joulukukista jo vuosia amaryllisten eli ritarinkukkien ohella. Ne ovat helppoja ja niistä voi saada monivuotisen ilon.

Se hurmaavin jouluruusu...

Olen ottanut tästä jouluruususta varmaan sata kuvaa. Niin huikean ihana tämä on.

Jouluruusun hoito-ohjeet:

Jouluruusu on helppo joulukukka. Multaa kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Kukat kestävät pidempään viileässä, ja lakastuvat nopeasti patterin tai muun lämmönlähteen vieressä. 

Jouluruusujen säilyttämisestä ja istuttamisesta pihalle enemmän Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa

Vanhempi postaus lehdettömästä valkokukallisesta jouluruususta Jouluruusu kuparipannussa. Tänään siinä näytti aukeavan jo kolmas kukka.

Jouluterkuin Sari


6 kommenttia:

 1. Upean värinen! En ole täällä päin nähnytkään pitkään aikaan punakukkaisia edes myynnissä. Keväisin niitä joskus näkee, mutta ovatkohan sitten sen verran talvenarempia kuin valkoiset, etteivät kuulu ihan joka paikan vakiovalikoimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Näitä värikkäämpiä jouluruusuja on ollut tosi pieniä eriä. Ennen minustakin niitä oli paljon enemmän. Eli kun niitä näkee, niin kannattaa heti ostaa. Tai sitten kysellä tutusta kukkakaupasta. He saattavat vinkata, kun niitä on tulossa.
   Ehkäpä valkoisia on halvempi/helpompi viljellä, tai sitten ne mielletään enemmän joulukukiksi. Ja sen takia niitä on enemmän kuin näitä punertavia.
   Minulla on pihalla kasvanut jo vuosia tummemman viininpunainen jouluruusu. Se on kasvanut isommaksi mättääksi ja kukkii joka kevät. Eli se on ainakin talvenkestävä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä on ihan huikean upea, ja jopa sen lehdistökin on niin kaunis :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nämä viininpunaiset jouluruusut ovat aina niin huikean upean värisiä :)

   Poista