lauantai 22. joulukuuta 2018

22. luukku - Suloiset pienet joulutulppaanit löytyivät torilta

Olin ihan unohtanut nämä pienet jouluna myytävät tulppaanit, joissa on sipuli. Niissä on jotain jouluntaikaa. Heti tänä aamuna menin meidän torin tutulle torikojulle katsomaan, josko siellä olisi näitä. Ja oikein arvelin, sieltä löytyi tulppaanit. Jee, joulu tuli nyt kotiin.
No, joku sanoisi, että eiköhän täällä ole joulu ollut jo koko kuukauden, kun joka paikka on täynnä joulukukkia 😊

Pienten tulppaanien jouluntaika...


Monet ihanat asiat kestävät vain hetken. Kun ne huomaa, niistä kannattaa nauttia joka minuutti. Se tekee siihen tietyn taianomaisuuden. Tätä taikaa näin jouluna kutsutaan jouluntaiaksi.

Samanlainen hetken kestävä ihanuus on joidenkin kukkien kanssa. Ne voivat näyttää myymälässä tosi vaatimattomilta, mutta kotona ne avaavat kukkansa ja kukinta on ohi muutamien päivien kuluttua. Aivan kuten joulunpyhätkin. Tällaisia ovat nämä sipulilliset tulppaanit.

Sipulikukat tarvitsevat vettä...


Tulppaanien sipulitkin ovat niin kauniita. Tässä näkyy yksi syy, miksi meidän Nurmijärven kirkonkylän torikukkakoju on yksi suosikkini "kukkamyymälöistä". Kasvit on aina hyväkuntoisia ja nyt näidenkin tulppaanien pussissa sipuleilla oli vettä. Nimittäin jos nämä sipulilliset tulppaanit pääsevät liikaa kuivumaan, nuppu/kukka vioittuu heti. Vesi oli pieni asia ja tosi tärkeä. Joku voi sitä harmitella, kun pöytä kastuu. Mutta kun tietää vedelle syyn, osaa jopa arvostaa sitä.


Pienet joulutulppaanit ja sammal..

Yksinkertainen on kaunista... metallikoreissa punaisia pieniä tulppaaneja ja sammalta.

Taianomaista joulun aikaa!

Terkuin Sari

Ps. Jos ihmettelette, mitkä valkoiset lonkerot on mustalla lautasella, niin ne kuuluvat vahatulle amaryllikselle. Siitä postaus Vahattu amaryllis ja hyasintti - hoitovapaat joulukukat.

10 kommenttia:

 1. Ihana yhdistelmä sammal ja tulppaanit ♥
  Täällä olen nähnyt myytävänä vain leikkotulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin vihreä sammal ja punaiset pikkutulppaanit on aivan hurmaava yhdistelmä :)
   Näitä sipulillisia pikkutulppaaneja on myynnissä vain näin lähellä joulua. Ja aika harvassa paikassa.

   Poista
 2. Onpas söpösiä. En ole nähnytkään, mutta ostin ihan tavallisia tulppaaneja ison kimpun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavalliset tulppaanitkin on upeita joulukukkia. Poikkeuksellisesti tänä jouluna ei ole tullut niitä ostettua. Aiempina jouluina minullakin on niitä ollut, ja tietysti punaisena ja joskus valkoisena.

   Poista
 3. Minäkään en ole nähnyt sipulitulppaaneja nykyisin,mutta 20-30 vuotta sitten nuo olivat yleisimpiä joulukukkia,sillä muistan äitinikin tehneen asetelmia juuri tuollaisista sipulitulppaaneista.Ja hautausmaalle veimme aina matalat sipulitulput jouluaattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut, että aiemmin ne kuuluivat niihin yleisimpiin joulukukkiin. Aika jännästi ovat olleet pitkään pois suosiosta. Oikeastaan sen ymmärtää, kun kestävät vain joitakin päiviä lämpimässä huoneessa. Ennen asunnoissa taisi olla kylmempää talvella, mitä nykyasunnoissa.

   Poista
 4. Ihanat sipulitulput ja totta ne olivat minunkin lapsuudessani ne ainoat joulukukat tai ainakaan maaseudulla ei juuri muita joulukukkia ollut.
  Kauralyhteistä otettiin kauneimmat röyhyt ja ne aseteltiin maljakkoon kuusen tai männyn oksien kanssa.Ikivihreätä puolukkaa myös paljon käytettiin ja myös mustikan varpuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit, nuo entisajan tavat ovat niin mielenkiintoisia näin kukkien käytön suhteen :)
   Ennen ei ollut kukkakauppoja eikä valikoimakaan ollut niin suurta, mitä nykyään on. Tosin ennen oli lähes joka kylällä oma kasvihuonepuutarha, jossa viljeltiin laajasti kukkia. Ja sieltä käytiin sitten ostamassa ne joulukukat. Olivat silloin todellakin lähikukkia :)

   Poista
 5. Lapsuusmuistot palaavat aina pikkuisten sipulitulppaanien myötä - niistä teimme äidin kanssa joulukukka-asetelmat. Samoin punaiset ja valkoiset leikkotulppaanit olivat minun ja äitini suosikkikukkia jouluisin jo kauan sitten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin pikkutulppaaneihin liittyy monella ihania muistoja lapsuudesta, kuten sinulla :) On muuten jännä, miten eri ihmisillä on mieltymys eri joulukukkiin. Itse en välitä joulutähdestä, mutta tiedän, että joillekin se on se tärkein joulukukka.

   Poista