perjantai 7. joulukuuta 2018

7. luukku - Onko syklaami joulukukka?

Mikä on joulukukka? Käykö syklaami joulukukaksi? Näitä vähän mietin tänään, kun kävin meidän Nurmijärven torilla. Tämä punainen minisyklaami oli niin söpö, että pakkohan se oli ostaa. Ja taas hieman somistin sitä jouluisammaksi.
Aika jännä muuten, että ihastuin tähän, sillä en yleensä välitä joulunpunaisista kukista, etenkään jouluna. Tässä oli selvästi jotain erityistä.

Punainen syklaami somistettuna...

Syklaamin ruukku oli aika erikoisen ja kauniin värinen. Joten ruukku sai jäädä näkyviin. Laitoin ruukun ympärille ainoan joulunpunaisen nauhan, mitä minulla on. Sitäkin oli vain tämä pätkä, ja riitti hyvin. Kaapista löytyi vielä yksinäinen punainen lasilautanen, jonka olen moneen kertaa aikonut poistaa. Nyt sillekin löytyi käyttöäOnko syklaami joulukukka?

Ainakin värin suhteen tämä on perinteisen joulunpunainen. Vähän sama juttu on tulilatvan kanssa. Sitäkin eniten myydään muina vuodenaikoina. Ehkäpä siksi nämä kukat eivät tunnu niin jouluisilta.

Vai mitä mieltä olette, käykö syklaami joulukukasta?Jouluterkuin Sari

Ps. Syklaamia kannattaa kastella lautasen kautta eli varoa kastelemasta sen lehtien tyveä. Syklaami kukkii pidempään viileähköllä ikkunalla.

6 kommenttia:

 1. Ihan selvästi se on joulukukka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se siltä näyttää, ainakin näin kuvissa ja koristeltuna :)

   Poista
 2. Mikä tahansa kukkiva kasvi piristää pimeänä aikana,sait syklaamista jouluisen.Omia ehdottomia joulukukkiani ovat hyasintit ,tosin istutan niitä kukkimaan myös kevääksi ja osa näistä jouluhyasinteista suostuu kukkimaan seuraavana kesänä vielä pihalle istutettuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintit on kyllä tosi jouluisia joulukukkia! Itse olen huomannut, että keväiset hyasintit eivät yhtään tunnu jouluisilta, vaikka niissä on se ihana tuoksu. Se on kyllä aika jännää. En tiedä miten sinä koet, mutta luulisi, että niistä tulisi edes vähän joulufiilista keväälläkin ;)

   Poista
 3. Kyllä syklaami ja tulilatva sopivat mielestäni joulukukiksi. Tulilatvasta varsinkin on pitkäaikainen ilo. Tänä vuonna minulla on pinkki tulilatva asetelmassa valkoisen amarylliksen ja hyasintin kaverina. Syklaamia katsoin vähän sillä silmällä, ottaisinko niitä pari jouluruusun kanssa eteistä somistamaan, mutta jäivät kuitenkin kauppaan. Ehkä minulla ei sitten ole kovin rajoittunut maku joulukukkien suhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, ettei ole rajoittunut maku :) Silloin löytää paljon helpommin kukkia pienestäkin valikoimasta. Täytyy kyllä tunnustaa, että olen vähän ronkelimpi ;)
   Kuulostaa ihanalta yhdistelmältä tuo tulilatva, amaryllis ja hyasintti. Tulilatva kukkii niin uskomattoman pitkään, jos vaan osaa kastella sitä sopivasti.

   Poista