torstai 20. joulukuuta 2018

20. luukku - Säilykepurkkikukkia ja kukkavarsipositiivisuutta

Tänään tuli tehtyä pari kivaa jouluista kukkajuttua, kuten nämä säilykepurkkikukat. Niitä katsellessa tuli mieleen, että välillä tarvitaan kukkien kanssa kukkavarsipositiivisuutta. Ja sivuversopositiivisuutta. Näistä tuli kyllä aika ihanat!

Hyasinteilla sivuversoja kivasti...

Olen ihastunut näihin hyasintteihin, joilla on kunnolla sivuversoja. Nämä eivät ole monikukallisia hyasintteja, vaan ihan tavallisia. Ennen näitä olisi pidetty hieman ei-toivottuina yksilöinä. Onneksi näihin jo suhtaudutaan hyväksyvästi. Minusta nämä ovat oikein ihania... vähän keväisiä jopa 😊

Vino hyasintti... kukkavarsipositiivisuutta...

Hyasintin kuuluu kasvaa suorana ja suoraan ylöspäin. Mutta on näitä, mitkä omapäisesti kasvavat ihan vinoon. Ensin ajattelin leikata tämän maljakkoon. Sitten kuitenkin huomasin, miten jännän persoonallinen se on näin vinona ruukussaan. Joten lopulta päädyin laittamaan nämä hyasintit kauniisiin säilykepurkkeihin.


Säilykepurkit hyviä kukkapurkkeja hyasinteille...

Olen aiemminkin pitänyt näissä samoissa purkeissa kukkia. Niiden väri on kaunis. Äkkiseltään ei edes uskoisi niitä säilykepurkeiksi.
Koristeena kauniita lasipalloja ja muutama tupsu sitä ihanaa kerrossammalta, mitä on myös lasisylinterissä eli Joulukukat kissaperheessä lasisylinteriin -postauksessa.

Näidenkin teosta laitan ohjeet vinkkeineen Joulukukkia ja kransseja -verkkokurssiin.

Ihanaa joulun odotusta!

Jouluterkuin Sari


6 kommenttia:

 1. Kiva idea! Säilykepurkkeja löytyy....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä helppo toteuttaa, ja tosiaan noita säilykepurkkeja löytyy lähes joka kodista. Ne voivat olla erivärisiä. Eli kannattaa tutkia purkkeja kaupassa sillä silmällä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo säilykepurkit ovat niin kauniita, että säilytän ne taas :)

   Poista
 3. Hienosti sopii hyasintti noihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pienet purkit ovat kuin tarkoitettuja hyasinteille. Joskus olen laittanut niihin pieniä sipulillisia joulutulppaaneja. Nekin olivat kauniita.

   Poista