maanantai 31. joulukuuta 2018

Ah, miten sykähdyttävän kauniit ritarinkukat

Blogiyhteistyö - Huiskula 
Sykähdyttävän ihana kerrottukukkainen valkea ritarinkukka on edelleen se rakkain joulukukkani. Kauneuden lisäksi siinä on suloisen vieno tuoksu. Toki pidän jouluruusuista todella paljon, mutta tämä sykähdyttää vielä enemmän. Upeasti nämä kukkivat juuri nyt vuoden vaihteessa, kun olen kotona. Ihan täydellistä!

Tämä on niin upea, etten tohdi kutsua sitä amaryllikseksi. Sille sopii paremmin sen virallinen suomenkielinen nimi eli ritarinkukka.

Kerrottu valkoinen ritarinkukka eli amaryllis...

Oikean puoleinen kukka on juuri avautunut ja vasemman puoleinen on hieman vanhempi.
Laitoin näille tukikepit varmuuden vuoksi, niin eivät kellahda kumoon 😊

Nämä suloiset amaryllikset on kasvatettu Huiskulan Puutarhalla Turussa. Sain ne Huiskulasta... sydämellinen kiitos heille!

Itse sipulista kasvatetut amaryllikset...

Niidenkin ajoitus onnistui nappiin, sillä ovat vielä nupussa ja kukat avautuvat ihan lähipäivinä. Istutin ne poikkeuksellisesti aika myöhään, jotta kukinta osuisi joulun jälkeen. 
Amaryllikset ovat niin upeita, että ne sopisivat vaikka kevätkukaksi.
Vinkki - ohjeet amarylliksen säilyttämiseen Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksessa.


Onnellista ja kukkarunsasta uutta vuotta 2019!


Kukkaisterkuin Sari

24 kommenttia:

 1. Todella upeita ovat, ihan tuo hengästyttää kun noita katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, näissä on jotain niin sykähdyttävän kaunista, melkein mystistä! Ja vielä kun näitä on kaksi, niin se vaikutelma on ihan huikea.

   Poista
 2. Kauniit kuvat!
  Hyvää uutta vuotta!⭐️🎉❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nämä ritarinkukat ovat niin upeita, että niistä saa helposti kauniita kuvia :)

   Poista
 3. Niin kauniita ovat.
  Oikein hyvää uutta vuotta 2019 sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ovat kyllä tosi upeita, ja se ihana tuoksu... :)

   Poista
 4. Tänä vuonna juuri tuollainen ritarinkukka on tehnyt aivan uskomattoman määrän kukkavanoja ja nuppuja. Helposti kolme tanakkaa vanaa jokaisessa. Omani ostin ihan lähikaupasta, mutta samanlainen kerrattu valkoinen. Ihana ♥ Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ihan kuin nämä kerrotut valkoiset kukkisivat aina runsaasti. Niissä melkein joka vuosi on ollut kolme kukkavanaa, niin kuin nyt näissäkin on kolmannet tulollaan. Eli kukinnasta saa nauttia vähän pidempään :)

   Poista
 5. Ritarinkukat - vanhat, vuosia vanhat ovat yllättäneet tänä vuonna uusintakukinnalla, hoidosta huolimatta! Varmaan mullanvaihto ja sen mukana saatu biohiili tekivät sen mitä en uskonut koskaan tapahtuvan! Ohjeesi mukaan jälleen hyödin kielot...vetkuttelin jossain kohdin, mutta kukintaa on luvaksi jos nyt ei huomiseksi niin loppiaiseksi kuitenkin :D kiitos hyvistä ohjeista!

  Oikein ihanaa uutta alkavaa kasvukautta! Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Onpa hienoa, että kukkivat uudelleen. Mullanvaihto on kyllä tärkeää, etenkin jos vanha multa ei ole ollut kovin laadukasta. Suunnittelin säästää tämän vuoden amarylliksistä ainakin yhden, sen jolla on 10 lehteä ja sipuli jättikokoinen. Mutta se kasvaa amaryllismaljakossa, joten saas nähdä, miten käy.
   Ihana kuulla, että onnistuit kielojen kanssa. Pääset siis nauttimaan kielojen suloisesta tuoksusta. Monen mutkan ja kiireen takia jätin tänä vuonna kielot laittamatta. Ehkäpä ensi jouluna :)

   Poista
 6. Oi, minulla on juuri tuollainen ihanuus <3 Ihmettelin, kun se tuoksui, mutta ilmeisesti onkin sitten tuon lajikeominaisuus. Kaksivanaisena ostin sen, mutta kolme kukkavanaa siinä oli silloin tulossa. Kolmas ei jaksanut kehittää kukkia yhtäaikaa kahden muun kanssa, vaan näivettyi kokonaan. Kahden ensimmäisen kukinnon kuihduttua amaryllis alkoikin puskea ilokseni neljättä kukkavanaa, joka on nyt n.20cm korkea. Ehkä kokeilen säästää sipulin ja katsoa, saisinko sen kukkaan ensi jouluna (tai talvena, tai milloin vain :D). Ihanaa, kukkaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Se tuoksu on tämän lajikkeen ihana ominaisuus. Se kun on niin vieno tuoksu, niin se ei häiritse herkkänenäisiä samoin kuin hyasintti. Tässä täytyykin vähän väliä käydä nuuhkaisemassa kukkia :)
   Minulla on ollut vuosia näitä kerrottuja joka joulua ja aina niissä on ollut kolme kukkavanaa. Vaikuttaa siis erittäin kukintaintoiselta lajikkeelta ;) Aina kannattaa kokeilla amarylliksen uudelleen kukittamista. Yllättävän helpolla ne kukkivat, etenkin jos on muistanut lannoittaa niitä kukinnan jälkeen.

   Poista
 7. Todella upeita ritarinkukkia. Näitä voi ihailla kuvissakin vaikka kuinka kauan aikaa, puhumattakaan sitten ihan livenä. Ihanaa uutta vuotta sinulle Sari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Totta, näitä tulee ihailtua vähän väliä, ja laitoin jopa näytön taustakuvaksikin yhden kuvan. Taidanpa laittaa kännykkäänkin ;)

   Poista
 8. Upeat amaryllikset! Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nämä kerrotut amaryllikset ovat aina niin huikean ihania.

   Poista
 9. Todella kauniit amaryllikset! Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Tänään aukeaa vielä suloinen yksinkertainen ritarinkukka... korostavat kivasti toistensa kauneutta :)

   Poista
 10. Marketista ostamani valkoinen ritarinkukka oli juuri tuollainen kaunotar, kuin sinunkin. Kukki peräti neljällä vanalla ja jokaisessa useita kerrottuja kukkia. Olohuoneessa istuessa katse etsiytyi väkisinkin kaunottareen, eikä harmita. Varsinaista silmäniloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hienoa, että saat nauttia sen kauneudesta jopa neljällä kukkavanalla. Vau!
   Ymmärrän täysin tunteesi... näitä kukkia kun katsoo, niin kaikki muu unohtuu. Niissä on jotain jännää lumovoimaa ;)

   Poista
 11. Kauniit amaryllikset. Onnellista ja kukkaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nyt jo toiselta ritarinkukalta aukeaa kolmas kukkavana... :)

   Poista
 12. Ihanat kaunottaret! Hyvää ja kukkaasaa uutta vuatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Eikös olekin... niitä jää ihailemaan vähän väliä, ja tuoksuttelemaan :)

   Poista