maanantai 10. joulukuuta 2018

10. luukku - Hyasintti lehtiverhoiltuna ja itsekasvatetut joulukukat

Hyasintteja on kiva somistaa erilailla, joten tällä kertaa tein hyasintin lehtiverhoiltuna. Joulukukista hyasintti on  hyvä diy-kukka, sillä kukinta ei siitä häiriydy. Pitää vain huolehtia, että juuret saavat hieman kosteutta. Lopussa kuulumisia itsekasvatetuista joulukukista.

Hyasintti lehtiverhoiltuna...

Tällä hyasintilla on juuret tallella, jotta se kukkisi hyvin eikä nuput kuivuisi. Toinen syy, miksi haluan säilyttää hyasinteilla juuret on se, että istutan ne keväällä pihalle, joten niiden on oltava elossa vielä kukkimisen jälkeenkin. Eli hyasinttia myös kastellaan hieman.

Hyasintti on pesty osittain. Täysin pestyn hyasintin kuva löytyy postauksesta 5. luukku - Pesty hyasintti lasipurkkiin. Somistuksena on käytetty ainoastaan pihalta haettua materiaalia. Ei edes rautalankaa tarvittu 😊
Tarkemmat ohjeet tähän ja hyasintin pesuun löytyvät Joulukukkia ja kransseja -verkkokurssin Diy-ideoista. Myös itsekasvatettujen joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet löytyvät koottuna kurssimateriaaleista.

Itsekasvatetut joulukukat...

Tänään otin jääkaapista olohuoneen viileähkölle ikkunalle tämän itsekasvatetun hyasintin. Siihen oli sopivasti hyvä kuun vaihe menossa eli kasvava kuu. Hyasintin sipuli on istutettu ruukkuun syyskuun puolessa välissä, siitä postaus Aika istuttaa jouluhyasintit ja syysmyrkkyliljat.  

Itsekasvatetussa amarylliksessä on tulossa kaksi kukkavartta, jee! Olen ehkä kastellut sitä vähän liikaa, koska lehdet ovat kasvaneet. Tai sitten tämä yksilö vain haluaa kasvattaa myös lehtiä samaan aikaan kuin kukkavarsia. Amaryllikset kun ovat niin yksilöllisiä.
Amarylliksen sipuli on istutettu marraskuun puolivälin jälkeen, postaus siitä Amaryllis sammalkasvualustaan ja muita jouluvalmisteluja.
Lisäohjeita vanhassa postauksessa Amarylliksen säilyttäminen ja hoito

Jos aiot vielä istuttaa amarylliksen sipulin, se kannattaa tehdä nyt kasvavan kuun aikaan eli ensi viikon perjantaihin 21.12.2018 mennessä. Tämä on siis perinnetietoa eli kuun vaiheiden mukaan ajoittamista.

Mukavaa viikkoa!

Jouluterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Ihanan yksinkertaisen kaunis hyasintti noin koristeltuna! Tuo tuhkapensaan tai vastaavan pitkä suikero oksa onkin täydellinen tuohon. Ihana idea, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on niin ihanan yksinkertaisen kaunis, ja upean vihreä. Jopa hieman keväinen ;) Ja on muuten helppo ja nopea tehdä.

   Poista
 2. Voi miten kaunis tuo lehdillä verhoiltu sipuli😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Äkkiseltään ei uskoisi, että se on tehty kotipihan materiaaleilla, ja ilman rautalankaa.

   Poista