maanantai 24. joulukuuta 2018

24. luukku - Hyvää joulua!

Tämä Sarin Kukkiva joulukalenteri on edennyt viimeiseen luukkunsa. On siis jouluaatto. Täytyy sanoa, että aika meni ihan siivillä tätä tehdessä. Ja olisin voinut jatkaa vielä pidemmällekin, niin kiva tätä oli tehdä. Saas nähdä, onko ensi joulukuussa täällä taas joulukalenteri.

Jouluruusuja ja amarylliksiä - ne rakkaimmat joulukukat...

Amaryllikset ovat kuin tilauksesta vielä nupulla. Vietämme sukujoulun ja pääsen nauttimaan näistä kukista kotona vasta sen jälkeen. Nyt vaan pitää kastella atsaleat huolella, sillä ne vaativat säännöllistä kastelua ja kärsivät heti, jos multa kuivuu liikaa. Onneksi jouluruusut ja amaryllikset eivät ole niin tarkkoja kastelun suhteen.

Kuvissa näkyvää vahattua amaryllistä tulee edelleen ihastelua vähän väliä. Ja näissä kuvissakin se on niin veikeän kaunis.Amaryllismaljakon hassu lehtevä amaryllis...

Amaryllismaljakossa kasvaa ihan hassusti kasvava yksilö. Sain sipulin lahjaksi, joten en tiedä edes sen väriä. Se on hassusti kasvattanut yhdeksän pitkää lehteä ja yhden kukkavarren. Sekin on ihan hujoppi 😊
On muuten niin hyvät lehdet ja iso sipuli, että taidan kokeeksi säilyttää sen ensi vuoteen.
Ohjeet amarylliksen säilyttämiseen löytyvät Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksesta sekä Joulukukkia ja kransseja -verkkokurssilta.


Tunnelmallista ja rauhaisaa joulun aikaa!

Terveisin Sari

18 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia.
  Ihanaa ja tunnelmallista joulua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Jouluruusut ovat kaikkein kauneimpia! Kiitos joulukalenterista, kunpa jaksaisin joskus tehdä itsekin. Oikein hyvää ja nautinnollista joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaankin, jouluruusut ovat niitä kauneimpia joulukukkia :)
   Vähän kun ennakoi ja suunnittelee, niin joulukalenteri menee aika lailla itsestään. Tosin se kyllä sitoo hieman tänne nettiin ;)

   Poista
 3. Kiva oli seurata kalenteriasi. Kiitos siitä! Ihanaa joulun aikaa sinulle ja kaikille rakkaillesi!

  VastaaPoista
 4. Joulukalenteriasi oli ihana seurata ja sieltä tuli monta kivaa ideaa ensi vuodelle. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa ihana kuulla, että sait tästä joulukalenterista ideoita :)
   Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista