lauantai 7. joulukuuta 2019

Luukku 7. Nuppuja, nuppuja - joulu lähestyy

Joulukukkien nuppujen kasvua on niin jännä seurata. Ehtiikö jouluksi vai kukkiiko jo ennen joulua. Jouluun on nyt noin kaksi ja puoli viikkoa, joten jännäksi menee. Nuppujen kasvun seuraaminen  luo ihanaa joulunodotuksen taikaa, näin aikuisellekin 😊

Ludisia - jouluna kukkiva maaorkidea...

Tämä ludisia on nyt kolmatta joulua ja siihen näyttää tulevan neljä nuppuvartta. Muissa on tulossa vain uusi lehti.
Vaihdoin tälle kesäkuussa hieman isomman ruukun ja mullaksi laitoin Kasvusammalta eli 100% sammalta. Hyvin näyttää viihtyvän siinäkin. Ludisia on siis maaorkidea eli kasvaa mullassa.
Postaus tästä ludisiasta viime vuodelta Viime vuoden ludisia kukkii uudelleen.


Itse kasvatetussa amarylliksessä jo nuppuvarret...

Tämän amarylliksen eli ritarinkukan sipulin istutin lokakuussa ja taas Kasvusammaleeseen. Sillä on aika pitkä kukkavarsi, koska se ei ole ollut ikkunalla. Hyvässä valossa se ei kasvaisi noin korkeaksi. Toisaalta kukka on se tärkein juttu.
Milloin tämä aloittaa kukkimisen.... ehkä ensi viikolla tai seuraavalla. Riippuu huoneen lämpötilasta ja nuppujen aukeamisinnosta.

Amaryllis `Cape Horn` kukkii komeasti...

Tämän `Cape Horn`amarylliksen ostin ruukkukasvina ja nupullisena. Nyt se on avannut jo toisenkin kukkavarren nuput. Vielä ei sipulista pilkistä kolmatta kukkavartta ja voi olla, että sitä ei tulekaan. Vain isoimmista sipuleista tulee yleensä kolme kukkavartta, tai jopa neljä. 
Ne halloween amaryllikset sen sijaa kasvattavat jo kolmansia kukkavarsia.


Itse hyödetyt kielot eli joulukielot kasvussa...

Ilahduin tosi paljon, kun huomasin joulukielojen alkaneen kasvaa. Nimittäin istutin ne vähenevällä kuulla, mikä ei ole lainkaan hyvä istuttamiselle. Sieltä onneksi löytyi yksi hyvä aika istuttamiseen.
Seuraavaksi saakin sitten jännittää, jatkuuko kasvu hyvänä ja tuleeko aluista kukkia. Ja milloin ne kukkivat. Siis aivan super ihana joulun jännityksen tuoja 🎄🎅


Jännittävää joulunodotusta!

Terkuin Sari

5 kommenttia:

 1. Tyylikkään tummalehtinen tuo kuvien ludisia. Ja minulle aivan vieras kasvi. Tiedätkö, löytyykö sitä marketeista ja muista tavallisista kukkapisteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jää helposti kyllä huomaamatta kukkamyymälöissä näin joulun aikaan, kun on niin paljon muita värikkäitä kukkia. Sitä näkee lähes kaikissa kukkamyymälöissä, muistaakseni näin joulukuun alkupuoliskolla. Tai sitten jälkipuoliskolla en vain ole enää huomannut niitä, kun kukkia on niin paljon :)

   Poista
 2. Ihanaa joulun odotusta siellä! Mun mielestä kukkien nuput ovat juuri niitä lumoavimpia ja se odotus! Mistä olet saanut joulukielot? metsästä vaiko jostain puutarhalta? Olen itse ottanut kielot jokiranta tontiltamme ja saanut ne kyllä kukkimaankin. Mietin vain että onko jotakin parempaa lajikettakin saatavana. Nautinnollisia joulunalus päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä kanssasi! Nuput ja kasvun kehityksen seuraaminen on sitä parhainta joulun odotuksessa :)
   Minulla on pihalla joulukielomaa, josta kaivan joka syksy juurakoita. Ne on ihan tavallisia luonnonkieloja. Eli leviävät hyvin ja ovat varmoja.
   Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 3. Kukkanuput ovat ihanaa seurattavaa, varsinainen kukkaihmisen elävä joulukalenteri siis:)

  VastaaPoista