tiistai 10. joulukuuta 2019

Luukku 10. Orkidea joulukukkana

Orkidea joulukukkana on pitkään ollut jo suosittu valinta, vaikkei olekaan ihan perinteinen joulukukka. Ja orkideoitahan on paljon eri lajeja ja lajikkeita. Lisäksi kaikki ne orkideat, mitkä  kukkivat kotioloissa myös näin joulun aikaan, ovat erinomaisia omavaraisen joulukukkia. Kuten esimerkiksi nämä helppohoitoiset puikkokämmekät.

Punertava puikkokämmekkä upea joulukukkana...

Tämä upea tummanpunertava puikkokämmekkä (Dendrobium Sa-Nook `Thailand Black`) on kukkinut jo lähes neljä viikkoa. Väriltään se sopii hyvin joulukukaksi, ja siinä on aivan ihana tuoksu, kun sitä nuuhkaisee läheltä.
Heti kun ehdin, niin tutkin tukikeppivarastoani, josko sieltä löytyisi lyhyemmät tukikepit. Toisaalta kaunis tämä on näidenkin kanssa 😊


Onko punaisen sävyllä väliä jouluna?

Parhaillaan kukkii myös vanha puikkokämmekkä (Dendrobium Sa-Nook `Blue Happines`). Sen kukkien värisävyä en itse miellä lainkaan jouluiseksi. Toki kukinta on ihan ällistyttävän runsas, vaikka siinä on ollut riesana ripsiäiset. 

Näin kun sen tavallisen orkidearuukun somisti juhlavaksi, niin kukatkin muuttuivat heti jouluisemmaksi. Vai mitä mieltä olette?

Omavaraisen joulukukat...

Näiden puikkokämmeköiden lisäksi hyviä omavaraisen joulukukkia on esimerkiksi venuksenkenkä. Se on myös orkidea ja kukkii monella juuri näin joulun aikaan. Sen kukinta kestää orkideoiden tapaan pitkään. Siitä oli 5. luukussa Venuksenkenkä omavaraisen joulukukka.

Toinen hyvä omavaraisen joulukukka on kielot. Joulukieloja on helppo kasvattaa kukkaan eli hyötää itsekin. Siitä oli 2. luukussa Joulun salainen kukkaresepti eli joulukielojen kasvatus

Lisää postauksia orkideoista...

Orkideat ovat niin ihania ja osa yllättävän helppohoitoisia, joten olen tällä hetkellä vähän hurahtanut niihin. Myönnetään 😄.

Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. oi kuin kaunis orkidea ,hyvää Joulun aikaa aaaaaaaaaaa1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkideat on tosi kauniita :) Ja kukinta kestää aina kauan, siis upeita kukkia.
   Hyvää joulun aikaa sinullekin!

   Poista
 2. johan a venyi oli tarkoitus 2:si a;ta loppuun

  VastaaPoista
 3. Punertava puikkokämmekkä näyttää tavalliselta orkidealta.Itselläni on valkoinen puikkokämmekkä,jossa pienet kukat on rungossa kiinni lehtien välissä.On varmaan paljon erilaisia kämmeköitä,minä olen tutustunut vain yhteen valkokukkaiseen.Tosiaankin kyllä punaiset ovat enemmän jouluisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkokämmeköitä on tosiaan erilaisia. Joillakin kukat tulevat varsiin ja joillekin tulee erillinen kukkaterttu varren päästä, tai useammasta kohtaa. On myös pienikukallisiakin.
   Orkideoita on ihan uskomattoman paljon ja koko ajan niitä jalostetaan lisää :)
   Kyllä se punainen vain taitaa olla joulun värinä suosituin. Ja valkoinen hyvänä kakkosena.

   Poista