perjantai 13. joulukuuta 2019

Luukku 13. Kerrottu amaryllis tuoksuu

Blogiyhteistyö - Huiskula
Kerrottu valkoinen amaryllis on joulukukista yksi suuri suosikkini. Sen kukat ovat niin näyttävät ja niissä on lisänä mieto tuoksu. Amaryllikset ovat muutenkin tosi helppoja ja varmoja joulukukkia, joten ei ihme, että niiden suosio kasvaa koko ajan.

Kerrotun amarylliksen kukka avautuu...

Kun tämän lajikkeen nuppu avautuu, se näyttää tältä. Väri on silloin kellanvihreän vaalea.

Kun kukka avautuu enemmän, se muuttuu valkeaksi.


Pitkä kukinta-aika...

Amaryllikset eli ritarinkukat kukkivat pidempään, jos niillä on monta kukkavartta. Tällä kukkii nyt kaksi kukkavartta ja vielä kaksi on tulossa.

Sain tämän amarylliksen Huiskulasta. Se on kotimainen eli kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla.

Lisää postauksia amarylliksistä ja niiden hoidosta...

Jouluterkuin Sari

Ps. Se amaryllis, jota kasvatan itse sipulista, ei vielä ole avannut nuppua. Taitaa aloittaa kukkimisen ensi viikolla eli ajoitus onnistui nappiin 😊

8 kommenttia:

 1. Tuommonen kerrottu ei kyllä enää neljällä vanalla kuki seuraavana vuonna.Vaatii varmaan lepovuosia,mutta on kyllä hienon näköinen,ihan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kukinta on kyllä aina tietynlainen rasite kasville, etenkin jos on neljä kukkavartta. Ehkäpä säilytän tämän ja testaan :)
   Tämä kerrottu valkoinen on todella upea näky kukkiessaan, ihan uskomattoman kaunis.

   Poista
 2. Valkoinen kerrottukukkainen amaryllis on vaan niin kertakaikkisen ihana. Minullakin kukkii vastaava kolmivartinen amaryllis parhaillaan ja mikä parasta, kukinnasta olen saanut nauttia hyvin pitkään.
  Ihanaa joulun odotusta Sari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amarylliksillä kukinta kestää tosiaan pitkään, jos kukkavanat aukeavat eri aikaan. Itse aina pyrin valitsemaan sellaiset yksilöt, joilla kukkavarret ovat selvästi eri korkuisia, jotta kukat aukeavat eri aikaan.
   Tämä kerrottu on niin huikean kaunis, ettei tähän kyllästy koskaan :)
   Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 3. Upea! Minä vielä odotan kaupasta ostamani valkoisen nuppujen avautumista. Jännittävää odottaa, onko kukka kerrottu vai yksinkertainen. Tänään sain vaaleanpunaisen amarylliksen, joka aukoo ensimmäistä kukkaansa. Viimejouluinen amaryllikseni sen sijaan kuihdutti sipulista pilkistäneet lehtensä ennen kuin ehti edes kasvattaa niitä paria senttiä pidemmäksi. Ilmeisesti tein sitten hänen mielestään jotain väärin. Se saa kevääseen asti armonaikaa, jos vaikka päättäisi myöhemmin yrittää uudelleen kasvuun lähtöä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa sinulla jännää odotusta, sopii niin joulun aikaan :) Vaaleanpunaiset amaryllikset on myös tosi kauniita. Tekisi kyllä mieli vielä ostaa sellainenkin.
   Pidetään peukkuja, että viimejouluinen amarylliksesi lähtee kasvuun! Amaryllikset ovat niin yksilöllisiä, että käyttäytyvät omanlaisesti. Välillä ostokukastakin alkaa lehtien alut kellastua, mutta sitten alkaakin kasvattaa uusia lehtiä ja kukinta on täysin normaalia koko ajan.
   Leppoisaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 4. Amaryllis on upea valkoisena, tai ihan minkä tahansa värisenä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Amaryllikset on niin upeita kaikkine värivariaatioineen. Ja kukkivat ne sitten milloin tahansa, niin aina niiden kukinta sykähdyttää :)

   Poista