tiistai 22. joulukuuta 2020

Luukku 22 - Lasikupu ja hyasintit

Lasikupu on taas otettu esille, joten hyasintit pääsivät sen alle. Näin hyasinttien voimakas tuoksu ei niin häiritse herkkänenäisiä. Lisäksi lasikuvun suojaan saa tehtyä kauniin asetelman, johon ei pienet sormet tai lemmikit pääse. Ensimmäiseksi piti pestä lasikuvusta remonttipölyt, mitä puuhaa jatkan nyt edelleen tämän illan. Taidanpa ottaa lasikuvun pois hyasinteilta ja nauttia siivouksen lomassa niiden ihanasta tuoksusta 😊


Lasikupu vähentää hyasintin tuoksua...

 Tämä lasikupu on kyllä ollut hyvä ostos silloin aikoinaan. Se on kaunis ja näin jouluna vähentää näiden hyasinttien voimakasta tuoksua. Lasikuvun takareunan alla on pieni oksan pätkä, jotta ilma hieman vaihtuu. Jos kupu olisi tiiviisti lasilautasta vasten, kuvun sisäpinnalle muodostuisi kosteutta. Silloinhan siitä ei niin näkyisi läpi ja liika kosteus voi myös pilata kukat.
Sen pienen raon takia kaikkein herkimmät voivat saada oireita hyasinteista näin lasikuvussakin.

Hyasintit, sammalta, käpyjä ja joulupalloja...

Hyasintit on minusta näin kauniita, kun niiden sipulin yläosa jää näkyviin. Ne on jotenkin luonnollisempia, vaikkei ne näin ulkona kasvakaan. Sammal kivasti korostaa sipulin kauneutta. Koska aatto on jo niin lähellä, niin laitoin muutaman joulupallon ja kävynkin hyasinttien kaveriksi.Hyasintin kauniit pestyt juuret...

Hyasintit on lasikipoissa, jotta niiden kauniit pestyt juuret näkyvät. Lasikipossa on pohjalla tilkka vettä. Nimittäin jos hyasintti kärsii kuivuudesta, niin se kuivattaa ensimmäisenä nuput ja kukat. Juuret pysyvät paremmin kosteina, kun sammalta on juurten päällä eli lasikipon reunalla.
Ohjeet hyasintin juurten pesuun Hyasintin pesu ja kauniit juuret -postauksessa.

Hyasintit eivät ole kertakäyttökukkia, vaan ne voi istuttaa keväällä pihalle. Siitä enemmän Säilytä hyasintit kevätkukaksi -postauksessa.

Hyasintit voi laittaa myös kannelliseen lasisylinteriin tai kannelliseen lasipurkkiin, kuten Joulukukat kissaperheessä lasisylinteriin -postauksessa on tehty.

Ihanaa joulun odotusta!

Jouluterkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Ihana! Mistä olet ostanut ton lasikuvun? Minulla on utelias kissa, joten tuollainen lasikupu olis aivan täydellinen myrkyllisille kukille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Estää kyllä hyvin kissojen pääsyn kasveihin :)
   Olen ostanut tämän lasikuvun vuosia sitten lifestyle/sisustusliikkeestä jota ei enää ole. Lasikupuja varmaankin löytyy edelleen sisustusliikkeistä, joilla on ns. pientavaraa myynnissä. Voi löytyä myös astioita myyvistä liikkeistä.
   Kannattaa muuten ostaa mahdollisimman korkea, jotta sen alle mahtuu kukat :)

   Poista