maanantai 21. joulukuuta 2020

Luukku 21 - Valkoiset tulppaanit joulukukkana


Valkoiset tulppaanit ovat myös juhlavia joulukukkana. Aika monelle valkoinen on se mieluisin joulun väri. Nämä valkoiset tulppaanit sopivat hienosti myös valkoisten amaryllisten kanssa. Ehkäpä laitan niistä vielä oman postauksen. Valkokukkaisia tulppaaneja on useita eri lajikkeita, joiden kukissa on pieniä eroja lajikkeen mukaan. Tällä tulppaanilajikkeella on ihanan pyöreän muhkea kukka. Se on tietysti kotimaista eli kasvatettu kukkaan Suomessa.


Tulppaaneille jouluinen maljakko...

Huomasin näitä tulppaaneja laittaessani maljakkoon, että edelleen puutuu jouluinen maljakko. Tämä kannu, jossa on pidemmät tulppaanit, on minusta niin keväinen ja kesäinen, että tuntui hassulta ottaa se jouluna esille. Pitääpä laittaa ihan ostoslistalle muistiin, jotta seuraavan kerran kun menen kaupunkiin, niin katselen myös maljakoita. Tai voisinkin ensin käydä meidän lähikukkakaupoissa tutkimassa heidän valikoimiaan. 


Valkoiset tulppaanit kuin lunta...

Nyt on selvästikin jo suuri lumenkaipuu, kun nämä tulppaanit tuovat ensimmäiseksi mieleen lumen 😊
Nämä on kyllä niin kauniita. 

Valkoiset tulppaanit joulukukkana on juhlavia...

Yksinkertainenkin asetelma voi olla tosi juhlava. Aika jännästi nämä valkoisetkin tulppaanit ovat tietyllä tavalla arvokkaan juhlavan oloisia, mitä ei uskoisi aina tulppaaneista.
Pienessä maljakossa on muuten ne kolme adventtikynttilöiden tulppaania. Ne on olleet parvekkeen viileydessä, täällä etelässä kun ei ole ollut pakkasta. Viileässä tulppaanit kestävätkin paljon pidempään.

Lisää postauksia jouluisista tulppaaneista ja leikkokukista...


Jouluisin terveisin Sari

2 kommenttia:

  1. Eipä uskoisi, että tulppaanitkin voivat olla noin juhlavia ja jouluisia. Kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan samaa hämmästelin itsekin. Se on ehkä tämän lajikkeen kaunis kukanmuoto, joka tekee näistä niin upeita.

      Poista