maanantai 6. joulukuuta 2021

Niilo-papan puhdetyö kukkii taas - 6. luukku

Itsenäisyyspäivän asetelma on ollut jo vuosia itsenäisyyspäivän perinteeni. Asetelmaan otan esille Niilo-papan rintamalla tekemän puisen puhdetyön. Joka vuosi asetelmasta tulee erilainen, eri kukilla ja koristeilla. Tänä vuonna se pelkistetyn metsäinen.

Niilo-papan rintamalla tekemä puhdetyö...

Pappa teki tämän puisen rasian rintamalla Lahja-mummulle. Puurasia on kirjanmuotoinen ja sen selkämyksessä lukee Lahjalle. Rasia on tietysti meille tosi arvokas ja sitä pidetään kirjahyllyssä ja näin itsenäisyyspäivänä se otetaan esille.Metsäiset itsenäisyyspäivän koristeet...

Tähän Niilo-papan puhdetyöhön sopii aina hieman metsäiset koristeet. Tänä vuonna kukkina siinä on ainoastaan sinivalkoisen rimpsureunaisen saintpaulian kukkaterttu. Se on sopivasti sinivalkoinen. 

Laitoin sammaleen pieneen lasialustaan, jotta sammaleen kosteus ei pilaa rasiaa. Ajatella, rasia on jo 78 vuotta vanha. Rasian kannen alapuolelle on koristeellisesti kaiverrettu Lempäälä 1943.

Metsäinen atsalea sopii kivasti tähän asetelmaan. Sillä nyt oli niin kova pakkanen, etten viitsinyt ottaa tähän parvekkeelta pieniä havupuita. Tämä atsalea on se, joka kukki huhtikuussa. Se on siis vieläkin näin komea.

Puurasian koristelut edellisinä itsenäisyyspäivinä...


Hyvää Itsenäisyyspäivää!


Jouluisin terveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Onpa arvokas muisto teillä tallessa! Minunkin isoisä teki sodassa puhdetöitä ja suvulla on säilössä isälleni tehty puinen hevonen ja reki, tädilleni tehty lehmä ja puisia astioita.
  🇫🇮 Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Onpa teillä säilynyt tosi monta puhdetyötä. Ne on kyllä varmasti rakkaita.
   Meillä on tämän minulla olevan puurasian lisäksi vain yksi toinen rasia, joka on säilynyt. Ehkä sitä enemmän niitä osaa nyt arvostaa, kun niitä on vain kaksi.

   Poista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää!
  Ihana itsenäisyyspäivän perinne tuo Niilo-papan rasian koristaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Puurasian koristelua on kyllä tosi mukava tehdä ja samalla muistella pappaa. Se tekee ihan omanlaisen tunnelman päivään :)

   Poista