torstai 16. joulukuuta 2021

Jouluinen kotitontun ovi - 16. luukku

Kotitontun ovi sai jouluisen asun eli tämä ei ole siis tavallinen tontunovi. Työhuoneessani on ollut yli 10 vuotta tontun ovi huoneen oven vieressä. Harva sitä edes huomaa, kun tulee huoneeseen. Siksi se herättääkin hauskoja reaktioita, kun vieras sen sitten vihdoin näkee. Nyt kotitontun oven huomaa heti, ja tonttukin on tullut esiin 😊

Kiinankatajat suojaavat kotitontun ovea...

Jouluista ilmettä tuo tontunoven vierellä olevat kiinankatajat. Ne kivasti luovat metsäistä tunnelmaa ja antavat samalla kotitontulle suojaa. Kotitonttu nimittäin pysyttelee piilossa.

Kiinankatajat ovat monivuotisia havukasveja pihalla, vähän lajikkeesta riippuen. Näiden pitäisi kestää vyöhykkeillä I-III(IV).  Tällaisia pieniä kiinankatajia myydään näin joulun alla kukkamyymälöissä, aivan kuten niitä pieniä kartiovalkokuusia. Näiden havukasvien multaa ei saa päästää kuivumaan ja ne viihtyvät parhaiten viileähkössä huoneessa. Ei siis kannata laittaa niitä lämpöpatterin viereen.

Kotitontun ovi sai jouluisen asun...

Katajien lisäksi oven eteen tuli pieni sammalmatto ja kivestä laatta. Näin kotitontulla on nyt mukavampi seisoskella oven edessä ja tarkkaille puuhiamme.
Oven päälle tuli myös sammaleesta tehty sammalköynnös, jossa on muutamia värikkäitä pieniä palloja, joulukoristeina.


Tämä kotitonttu on valkoinen, koska sen ovi ja seinä on valkoisia. Se siis koettaa olla huomaamaton ja sulautua valkoisena taustaan. Saas nähdä, vihertyyköhän se nyt 😀

Jouluisin terveisin Sari8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tätä oli hauska tehdä ja miettiä, mitä tähän laittaisi. Sain joulukalenterin aiheista toiveita ja tontunovi oli niistä yksi. Siitä tulikin heti mieleeni, tämä kotitontun ovi kaipaa jouluisen asun :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä kotitontun oven jouluinen asu saa kyllä niin hyvälle mielelle. Siitä taisi nyt tulla joka jouluinen perinne :)

   Poista
 3. Söpö tonttu ja hienosti somistettu tonttuovi! Jännittävää kyllä nähdä, vihertyykö tonttunne nyt kun oven ympäristöön tuli vihreyttä :D Meidän kirjahyllyssämme asusteleva kotitonttu on hieman rohkeampaa sorttia. Hän puuhailee kaikenlaista ympäri vuoden ja tekeepä välillä meille jotain pieniä kepposiakin. Blogissani onkin nyt menossa joulukalenteri hänen puuhistaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraan kyllä mielenkiinnolla, miten tontun käy :)
   Täytyypäs käydä tutkimassa blogiasi, sillä kotitonttunne puuhastelut kuulostaa mielenkiintoisilta. Vähän jo pikaisesti kurkkasin, ja näytti tosi hienolta!
   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Kotitontun oven edusta on kyllä aivan ihanasti koristeltu jouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Tänä vuonna olen jättänyt jopa havunneulaset sammaleeseen, enkä siis siistinyt sammalta. Metsä ja luonnollisuus selvästikin kiehtoo ja miellyttää silmää.

   Poista