keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Pestyjä hyasintteja asetelmissa - 22. luukku

Pestyjä hyasintteja on helpompi käyttää erikoisemmissa asetelmissa. Koska niillä on edelleen juuret hyvässä kunnossa, niin ne voi keväällä istuttaa pihalle. Tässä nyt kaksi hyvinkin erilaista tapaa käyttää pestyjä hyasintteja asetelmissa.

Pestyjä hyasintteja - juuret sammaleella peitettynä... 

Tämä sinisistä hyasinteista tehty asetelma on ehkä kaunein, mitä olen tehnyt. Sinisen ja vihreän yhdistelmä on tosi ihana.
Näillä pestyt juuret on kiepillä sipulin alla ja sammalta on sipulin alaosan ympärillä niin, että sipulin yläosa näkyy. Jotta sammal pysyy paikallaan, sen ympärille on kiepautettu pari kertaa ohutta vihreää metallilankaa.

Pestyjä hyasintteja - lasikipoissa juuret näkyvissä...

Tässä ne hyasintit, jotka oli Hyasintin pesu ja kauniit juuret -postauksessa. Toisen niistä laitoin hyasinttimaljakkoon, koska sen juuret olivat niin isot ja kauniit.
Toisella hyasintilla oli paljon pienemmät juuret, joten se päätyi pieneen lasimaljaan.

Sammal ikään kuin kiilaa tämän sipulin paikalleen, kun sitä on sipulin ja lasimaljan reunan välissä. Siten hyasintti pysyy pystyssä. Sammal sopii muutenkin tähän asetelmaan todella hyvin.
Matalassa lasimaljassa on erilaista sammalta, mitä lasimaljakossa. Lasimaljakossa sammal on vain koristeena, sillä hyasintin juuret pitävät hyasintin pystyssä.


Pestyjen hyasintin juurilla on hyvä olla vettä. Sipulia ei saa upottaa veteen, mutta juuret voivat olla kokonaan vedessä.

Ohjeet hyasintin pesuun löydät Hyasintin pesu ja kauniit juuret -postauksesta.

Lisää postauksia pestyistä hyasinteista...


Jouluterveisin Sari
4 kommenttia:

 1. Niin kaunista tuo sammal sipuleiden ympärillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Se tuo esiin hyasintin sipulin kauneuden, samalla sipuli korostaa sammaleen hienoa vihreyttä. Hyvä yhdistelmä siis!
   Hyasintin sipulit on muuten tosi hienoja, etenkin sinisillä hyasinteilla.

   Poista
 2. Hyasintit ja sammal sopivat hyvin yhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sammal on kyllä upea materiaali. Se tuntuu sopivan kaikkien joulukukkien ja havujen kanssa tosi kauniisti yhteen. Ja adventtikynttilöidenkin kanssa :)

   Poista