tiistai 14. joulukuuta 2021

Juhlava kerrottu valkoinen amaryllis - 14. luukku

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Tämä kerrottu valkoinen amaryllis on ehkä upein ja juhlavin kaikista amarylliksistä. Sen kukat ovat niin muhkean isot, koska terälehtiä on paljon yhdessä kukassa. Ihana lisä kukissa on mieto tuoksu. Kivasti tässä yksilössä on vielä kaksi kukkavartta tulossa eli kukinta tulee kestämään pitkään.


Juhlava valkoinen kerrottu amaryllis...

Kun tämän kerrotun amarylliksen kukka aukeaa, se on hieman vihertävän valkea ja terälehdet eivät vielä ole niin isot ja taaksepäin kääntyneet. Kuvassa on siis vasta aukeava kukka ja sen oikealla puolella näkyy jo täysin avautunut kukka. Tämä on kyllä niin ihanan juhlava ja samalla herkän kaunis 😍


Lisää kuvia näistä kerrotuista amarylliksistä, kun kaksi kukkavanaa on auki Ah, miten sykähdyttävän kauniit ritarinkukat -postauksessa.

Viime jouluna sain vanhan kerrotun valkoisen amarylliksen kukkimaan uudelleen. Tämä lajike vaikuttaakin innokkaalta kukkijalta. Siitä kuvia löydät Vanha amaryllis kukkii -postauksesta.


Amaryllis sopii myös leikkokukaksi...

Amarylliksen kukkavarret voi myös leikata maljakkoon, jos haluaa. Viime vuonna minulle saattui pieni vahinko ja yksi kerrottu amaryllis putosi ruukkuineen lattialle. Kukkavarren alaosa taittui pahasti, joten leikkasin sen maljakkoon. Oli muuten todella kaunis matalana leikkokukkanakin. Siitä kuvia Valkoinen amaryllis maljakkoon -postauksessa.


Nupullisia amarylliksiä jouluaatoksi...

Rakastan amarylliksiä, joten niitä on aina monta joulun aikaan, siis koko joulukuun ja tammikuun alun ajan. Jouluaattoon on vielä puolitoista viikkoa, joten näitä täysin nupullisia amarylliksiä on tietysti useampi varmistamassa jouluaaton kukkarunsautta. Amaryllikset kun ovat suosikkejani joulukukista, jouluruusujen ohella.

Tässä on nupulla kaksi amarylliksen erikoisempaa lajiketta, joiden kukintaa odotan innolla. Saas nähdä, miltä ne näyttävät. Laitan niistä sitten ihan oman jutun tänne blogiin 😊Amarylliksen eli ritarinkukan hoito-ohjeita löydät Amarylliksen säilyttäminen ja hoito- postauksesta.


Nämä amaryllikset on kotimaisia eli kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla. Joten niitä on nyt myynnissä ympäri Suomea, sillä Huiskula on iso kasvihuonepuutarha, jonka kukkia myyvät monet kukkakaupat ja -myymälät. 

Sain nämä amaryllikset Huiskulasta, kiitos siitä heille!


Jouluterkuin Sari


6 kommenttia:

 1. Tämä on upea, minulla on kerran ollut ja lumouduin täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on lumonnut minutkin :) Kuvat ei täysin anna oikeutta tälle komeudelle. Kun pääsee läheltä ihastelemaan sen kauneutta, niin ymmärtää kyllä, miksi se niin lumoaa.

   Poista
 2. Onpa komea amaryllis! Minulla ei tuollaista ole ollut koskaan. Nytpä tiedän, mitä haluan joulukukaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kerrottu valkoinen on kyllä todella upea amaryllis. Kannattaa etsiä sitä jo tällä viikolla, sillä mitä lähempänä aattoa ollaan, nämä erikoisemmat joulukukat voi olla jo loppuunmyyty. Siksi itsekin ostan joulukukkia jo hyvissä ajoin, niin varmasti saan mitä haluan :)

   Poista
 3. On kyllä tosi kaunis amaryllis. Ja aikaisemmassa postauksessa sinulla oli punainen sellainen "terävän" näköinen. Sekin oli tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaankin sitä punaista, jonka terälehdet ovat kapeat. Se on tosi upea `Bogota` lajike. Ostin sen sipulina ja kasvatin siitä kukkaan.
   Nykyään näitä erikoisempia amarylliksiä saa myös valmiina ruukkukukkana, tai voi hyötää ne itse kukkaan sipulista :)

   Poista