maanantai 20. joulukuuta 2021

Fengshui metalli-elementti jouluna - 20. luukku

 
Mikäli kotisi kaipaa fengshui metalli-elementtiä, saat tuotua sitä näillä postauksen joulukukilla. Tai jos tiedät, että näin talviaikaan metalli-elementistä on sinulle iso apu, saat lisättyä sitä helposti näillä kukilla. Ja joka tapauksessa jouluiset metalli-elementin kukat tuovat kaikille hyvin juhlavaa ja rauhallista joulutunnelmaa.

Valkoiset hyasintit, kuva yläpuolella, ovat loistavia fengshuin metalli-elementin edustajia. Lisäksi niissä on myös ihanan vahva tuoksu. 


Muhkeat valkoiset joulutähdet fengshui metalli-elementti...

Mitä enemmän kukkaa, sitä enemmän se on kyseistä fengshui-elementtiä. Joten tämä joulutähtiasetelma Helsingin Talvipuutarhassa oli todella metallinen. Ja upean näyttävä!

Juhlava amaryllis myös metalli-elementtiä...

Yksi suosikeistani joulukukissa on tämä kerrottu valkoinen amaryllis eli ritarinkukka. Tämä on niin juhlava ja mykistävän upea. Ja näin valkoisena tietysti metallia.

Tyylikäs valkoinen atsalea...

Valkoisia joulukukkia on siis paljon ja ne ovat yhä suositumpia joulukukista. Monelle atsalea on se ainoa oikea jouluajan kukka ja siitäkin löytyy näitä valkoisia lajikkeita. Eli metalli-elementtiä on todella helppo tuoda joulukotiin kukilla.

Mihin nämä kukat kannattaa sijoittaa...

Siihen vaikuttaa moni asia, kuten se tuleeko kukka tukemaan sinua vai tasapainottamaan kodin energiaa. Siinäkin tapauksessa vielä riippuu siitä, minkä epätasapaino vaatii korjausta metalli-elementillä. Valkoisia kukkia ei siis sijoiteta automaattisesti baguan metalli-elementin alueille.

Jos sinulla ei ole tiedossa kotisi fengshuin tarkempaa tilannetta, niin voit sijoittaa valkoiset kukat intuitiivisesti kohtaan, missä ne viihtyvät ja jossa niitä näkee usein. Siinä ne ilahduttavat kaikkia ja samalla tuovat rauhoittumista ja juhlavuutta jouluun.

Joulukukkien kasteluohjeita löydät Joulukukkien kastelu kuun mukaan -postauksesta. Tänään sekä huomenna 21.12.2021 onkin sisäkasvien kastelupäivä.

Fengshuin 5 elementtiä...


Metalli on siis yksi viidestä fengshuin elementistä. Ne muut neljä on tuli, maa, vesi ja puu. Kirjoitan niistä sarjan tänne joulukalenteriin. Viime viikolla olikin jo juttu vesi-elementistä.


Olen siis fengshui-konsultti ja erikoistunut puutarhan fengshuihin. Siihen liittyy myös osana sisäkasvit ja kukat.


Jouluterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Upeaa valkoista kukkarunsautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset kukat ovat upeita, etenkin nämä joulukukat. Jouluun kuuluukin kukkarunsaus, ainakin omassa kodissani ;)

   Poista
 2. Heippa! Siulla on ollut aivan ihana joulukalenteri, luin sitä ensimmäistä kertaa. Erityisesti tykkäsin näistä fengshui-postauksista, mikä on minulle ihan uusi asia. Ajattelin siitä insiproituneena tehdä pienen jouluasetelman eri luonnonmateriaaleista. Nyt pääsen lopultakin itse asiaan: osaisitko sanoa, mitä fengshui-elementtiä valkoinen ja vähän kulunut poron sarvi edustaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos ihanasta palautteesta :) Minun on pitänyt useamminkin kirjoittaa puutarhafengshuista, mutta se on aina jäänyt, kun kuvien etsiminen on niin hidasta hommaa. Näillä joulukukilla se oli nopeampi tehdä.
   Poronsarvet eivät useinkaan ole selkeästi yhtä elementtiä. Niissä on maa- ja metalli-elementtiä, joskus toista enemmän kuin toista.

   Poista